Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:15, 22 maj 2015

Do góry
Karola:
Jeśli te sadzonki są takie jak na zdjęciu to ja chcę na pewno ML: 7szt
Zobaczę jeszcze inne później bo ... wiesz
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:14, 22 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie ... byłam wczoraj u tej pani ... i już chciałam kupićz 5 szt miskantów ML, ale wydały mi się nie takie srebrzyste jak widzę u innych na rabatach tylko takie zwykłe zielone ... a może ja coś pokręciłam

Gdzie wy kupowałyście ML?

PS A ostatecznie kupiłam begonie ... i dokupiłam 1 hortensję

Renia, ja kupowałem tam ML jak byliśmy na wycieczce w Opatowku i wydaje mi sie, ze sa ok. Nie mam zdjeć, ale nadrobię następnym razem to będziesz mogła porównać.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:11, 22 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Renia, ML kupowałam wysyłkowo, one są biało-zielone, cale zielone są tez inne miskanty. pozdrawiam

A możesz dać jakieś zdjęciem z bliska tego ML?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:12, 22 maj 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
Wkleiłam u mnie fotkę tej rabatki z GOLDEN TUFFET do wysiedlenia...zobacz, może jakiś będziesz miała pomysł. Dzisiaj jadę do Pani trawkowej z Łasku...zobaczę co ona ma ciekawego.

No właśnie ... byłam wczoraj u tej pani ... i już chciałam kupićz 5 szt miskantów ML, ale wydały mi się nie takie srebrzyste jak widzę u innych na rabatach tylko takie zwykłe zielone ... a może ja coś pokręciłam

Gdzie wy kupowałyście ML?

PS A ostatecznie kupiłam begonie ... i dokupiłam 1 hortensję
Czasem słońce czasem deszcz 09:58, 22 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Pozdrawiam
Problemu z trawnikiem współczuję ... ja bym jednak więcej podlewała

Również pozdrawiam serdecznie
skoro tak mówisz to włączę już podlewanie
Czasem słońce czasem deszcz 09:41, 22 maj 2015

Do góry
Pozdrawiam
Problemu z trawnikiem współczuję ... ja bym jednak więcej podlewała
Ogród na glinie 09:00, 22 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja mam 3 trampolinę Ja zagroziłam, ze nie kupię, to chca się zrzucic z kieszonkowego, podłe, małe Szkodniki Wiedzą, że kieszonkowym moga sami dysponować

... fajne określenie
Tu ma być ogród :) 08:04, 22 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

O bosze... ja jestem na etapie tylu spraw jednocześnie, że nie wiem czasami od czego mam zacząć Ale zakup kory tez jest na tapecie ... Obecnie kopię rowy na rury do nawadniania ... A dziś wróciłam wieczorkiem z zakupów i ... konwalia czekała już na mnie Dziękuję W jakim stanie dotarła? ... może ze dwa listka są lekko zagięte a tak poza tym to jest bardzo dobrze Jutro postaram się wstawić
zdjęcie i ... obiecane wczoraj też prześlę ... no nie wyrabiam się po prostu
Aaa jeśli chodzi o kompost, to muszę teraz ładnie poprosić M żeby wybrał się po niego w przyszłym tygodniu ... niech tylko skończy donice i nawadnianie

no to się cieszę, mam nadzieję, że na żywo też podoba Ci się tak jak na zdjęciach, a w przyszłym roku, to kłącze się rozrośnie i będzie pewnie dwa razy takie co teraz.
U mnie mega nawodniło na razie z nieba, ale do tematu rur do nawadniania, też musimy dojść w tym sezonie.
Pocieszę Cię, że ja też nie ogarniam i powoli zaczynam wykreślać z listy część planów, które pewnie z braku czasu nie zostaną zrealizowane.
Typografia ogrodu 07:37, 22 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję bardzo za obszerną odpowiedź
Ja mam w donicy dużo mniej miejsca, bo szeroka wewnątrz jest na niecałe 60cm a długa na 3m. Nie wiem czy zmieściłyby się tam 3 buksiki?
Przepiękne masz też skarpety na froncie!!! Chętnie przeniosłabym ten pomysł do siebie, ale nie mam pomysłu gdzie, bo u mnie raczej na półokrągło
Ale zauważyłam, że niedawno siałaś trawę ... mogłabyś powiedzieć jaka wybrałaś?
Pozdrawiam

Spokojnie buksy mogą być na 3 metrach.w tej mojej są dość daleko ale mogą być też bliżej.trawy nie polece bo wschodzi tragicznie.kopiuj do woli miło mi
Ogródek Iwony 00:02, 22 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A to szkoda Już myślałam, że się poznamy

Reniu, następnym razem. Będę was podglądać na fotkach
Ogródek Iwony 23:48, 21 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, żałuję, ale nie dam rady
Bardzo chciałam, sprawy potoczyły się trochę inaczej.

A to szkoda Już myślałam, że się poznamy
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 23:41, 21 maj 2015

Do góry
Anitka
A gdzie są zdjęcia trawniczka?
Tu ma być ogród :) 23:36, 21 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Troszkę ponad 1500 m2.
A Ty Renia też na etapie kory? Ja wczoraj znalazłam tą niby przekompostowaną, ale musiałabym jechać zobaczyć jak wygląda.
A u Ciebie podczytuję i zazdroszczę wyjazdu po kompost.
Ja od jesieni mam pryzmę, na której robię swój, męża nie mogę się doprosić, żeby pozbijał jakiś kompostownik z desek i na razie taka prowizorka.

Dziś powinna dotrzeć do Ciebie przesyłka, czekam na wieści w jakim stanie będzie konwalia.

O bosze... ja jestem na etapie tylu spraw jednocześnie, że nie wiem czasami od czego mam zacząć Ale zakup kory tez jest na tapecie ... Obecnie kopię rowy na rury do nawadniania ... A dziś wróciłam wieczorkiem z zakupów i ... konwalia czekała już na mnie Dziękuję W jakim stanie dotarła? ... może ze dwa listka są lekko zagięte a tak poza tym to jest bardzo dobrze Jutro postaram się wstawić
zdjęcie i ... obiecane wczoraj też prześlę ... no nie wyrabiam się po prostu
Aaa jeśli chodzi o kompost, to muszę teraz ładnie poprosić M żeby wybrał się po niego w przyszłym tygodniu ... niech tylko skończy donice i nawadnianie
Ogródek Iwony 23:30, 21 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A będziesz???

Reniu, żałuję, ale nie dam rady
Bardzo chciałam, sprawy potoczyły się trochę inaczej.
Ogródek Iwony 23:25, 21 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ana, dziękuję Napisałam na pv
Pozdrawiam

A będziesz???
Typografia ogrodu 23:07, 21 maj 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Bardzo dziekuje za tak miłe slowa. to daje mega motywację

Donica ma 70 cm głębokości (znaczy sie od murka do murka).
Buksy posadzone co 2,2m. Po obu stronach bukszpanów rosną turzyce Ice Dance. Poza tym jest tam trzmielina Fortunea "Emerald gaiety" ale taka trochę nietypowa bo ma bardzo wiotkie gałązki (mam tez te trzmielinę w innym miejscu, kupioną z innego źródla i wygląda inaczej). Poza tym jest tam stipa PT, oraz niskie białe szławie, które rosna od jesieni i niestety połowa nie wyszła z ziemi po zimie.

Ja też lubie dośc tę kompozycję (to są zreszta pierwsze moje bukszpany kulki) tylko ten mur sprawia, że nie często ją fotografuje - może kiedyć da się coś z nim zrobić.

pozdrawiam i jeszcze inne fotki tego miejsca - może się przyda

Dziękuję bardzo za obszerną odpowiedź
Ja mam w donicy dużo mniej miejsca, bo szeroka wewnątrz jest na niecałe 60cm a długa na 3m. Nie wiem czy zmieściłyby się tam 3 buksiki?
Przepiękne masz też skarpety na froncie!!! Chętnie przeniosłabym ten pomysł do siebie, ale nie mam pomysłu gdzie, bo u mnie raczej na półokrągło
Ale zauważyłam, że niedawno siałaś trawę ... mogłabyś powiedzieć jaka wybrałaś?
Pozdrawiam
Lawendowy zawrót głowy 22:24, 21 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Ja mam wszystko w ogrodzie z polecenia ostatnie slowo u mnie miała jazzy tylko ja ja pierwsza w ziemie wsadziłam a ona teraz czeka i patrzy hihihi czy decyzja dobra

Ekobordy 5 cm

Dzięki za odpowiedź
Też nie mogę się doczekać zdjęć wschodzącej trawki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:11, 21 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Ładna ta tojeść! Ekobordy się prosto układa, jeśli wszystko jest przygotowane

Napisałam do Jankosi, bo muszę odwieźć Młodą do dziadków w sobotę rano - może mogłabym do Ciebie rano podjechać, obejrzeć ogródek, zostawić obiecane roślinki i zabrać się z Toba, Jankosia i Krysia do Bożenki??

pozdrawiam
k.

... no dobrze, że dodałaś jeśli wszystko jest przygotowane

Karola ... no oczywiście, że możesz do mnie przyjechać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:07, 21 maj 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
prosiłas omoja tojeść- ni mam dobrego zdjęcia, tylko takie stare z daleka na rabacie w trakcie przewalanki
ale może powie Ci coś o pokroju.
i jedno samego kwiatka

Alinak ma więcej napewno, bo Ona ma dużo tojesci

Dziękuję bardzo Magnolio
Biała jest fajna, ale mi jednak bardziej podoba się ciemnopurpurowa
Mój wymarzony ogród 21:26, 21 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Śliczne tulipany w pięknych donicach
Gratki na 200 stronkę

ewa004 napisał(a)
Madziu pięknie wyglądaja tulipki w donicy

czarna_aga napisał(a)
Hej Magda tulipanki wyglądają obłędnie

ja też się w nich zakochałam ale niestety ich czas powoli mija
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies