w ubiegłym roku rozmawiałam z goniak, która tnie i powiedziała mi że moge tak deeeelikatnie wyrównać więc ciachnęłam, nie wiele może w niektórych miejscach z centymetr
noooo widzisz, ja mam ze zwykłego, w projekcie miałam buxus bez przydomków zreszto jak tylko znalazłam bukszpany to ze szczęścia, że są nawet nie patrzyłam na przydomek
Byc może się mylę, ale jak dbasz i regularnie przycinasz to nie powinno byc problemu oczywiście mogę się mylić... nooo ale tylko ten się nie myli co nic nie robi tak się pocieszam
noooo widzisz, ja mam ze zwykłego, w projekcie miałam buxus bez przydomków zreszto jak tylko znalazłam bukszpany to ze szczęścia, że są nawet nie patrzyłam na przydomek
Byc może się mylę, ale jak dbasz i regularnie przycinasz to nie powinno byc problemu oczywiście mogę się mylić... nooo ale tylko ten się nie myli co nic nie robi tak się pocieszam
powiem Ci, ze jak uda mi sie prysnąć olejowym wczesna wiosna to conici też dostają, ale jak po zimie zaraz robi się lato to nie zdążam.. iii pryskam profilaktycznie razem z bukszpanami, zdarzało mi sie też robić im prysznic zimną wodą (ktos kiedyś pisał ze przędziorki tego nie lubią)
Conici mam od maja 201, sadziłam je maciupeńkie, może ze 25cm miały
ta sama teraz jest prawie mojego wzrostu
hmmm szczerze mówiąc nie słyszałam o odmianie karłowej, ale co ciekawsze identyczne pytanie zadała mi sąsiadka, która miała przepiękne wielkie kule wzdłuż podjazdu na oko ze 150 a może i 200 sztuk kule takie 50cm... i w ubiegłym roku zaczęła je strzyc od góry by zrobić odbwódkę.
Kupowałam po prostu bukszpany, zawsze wydawało mi się że jest jedna odmiana ta zielona, ale być może są rózne. Z tym pytaniem musiałabyś zwrócić się do Danusi
to fakt, teraz cieszy bardzo, trzeba wykazać się wielkim samozaparciem by gdzieś na początku nie zwątpić , nie iść na skróty. A wiadomo czasami skróty wiodą na manowce
o jakich podglądających pytasz? jeśli w realu to raczej nie bo mieszkam na uboczu i spacerują tylko mieszkańcy a nie ma ich wielu
Runiankę pokaż u siebie
i jeszcze raz podkreslam, NIE ŚCINAŁAM BUKSZPANÓW BO BYŁY BRĄZOWE!!!
ścinałam bo ubiegłoroczne sierpniowe nowe przyrosty nie zdążyły zdrewnieć i chwycił je mróz. Przez co były białe, poprzypalane.
Na zdjęciach aż tak bardzo tego nie widać, zobaczcie w kulkach przyciete sa tylko czubki
po cięciu
obwódki były złapane od góry i od frontowej strony
po cięciu