Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 10:26, 04 kwi 2016

i jeszcze raz podkreslam,
NIE ŚCINAŁAM BUKSZPANÓW BO BYŁY BRĄZOWE!!!
ścinałam bo ubiegłoroczne sierpniowe nowe przyrosty nie zdążyły zdrewnieć i chwycił je mróz. Przez co były białe, poprzypalane.
Na zdjęciach aż tak bardzo tego nie widać, zobaczcie w kulkach przyciete sa tylko czubki

po cięciu

obwódki były złapane od góry i od frontowej strony

po cięciu
LewOgrodowy 10:31, 04 kwi 2016

Anetko, ja mam pytanie o bukszpanowe obwódki - masz je ze zwykłego bukszpanu, czy odmiany karłowej?
ana_art 10:33, 04 kwi 2016

frezja napisał(a)
Aniu, ogród piękny o każdej porze roku;widać w nim Twój nieustanny zapał do pracy piękne kolory, faktury...masz dużo podglądających ??
Aniu, Ty specjalistka od runianki...kupiłam 2 duże sadzonki, czy mam je rozdzielić już? pociąć ?

o jakich podglądających pytasz? jeśli w realu to raczej nie bo mieszkam na uboczu i spacerują tylko mieszkańcy a nie ma ich wielu
Runiankę pokaż u siebie
ana_art 10:36, 04 kwi 2016

zielinka napisał(a)
Te krokusy to najpiękniejszy przejaw wiosny, jaki ostatnio widziałam. Śliczny ogród, na pewno wart każdego wysiłku.
to fakt, teraz cieszy bardzo, trzeba wykazać się wielkim samozaparciem by gdzieś na początku nie zwątpić , nie iść na skróty. A wiadomo czasami skróty wiodą na manowce
ana_art 10:37, 04 kwi 2016

frezja napisał(a)

Co tu masz za trawy ? nie tniesz ?

to stipa, od dwóch sezonów nie tnę, jak wypuści młode to stare pociągnięte same wychodzą. Oczywiście to mój sposób i nie trzeba tego powielać
ana_art 10:41, 04 kwi 2016

LewOgrodowy napisał(a)
Anetko, ja mam pytanie o bukszpanowe obwódki - masz je ze zwykłego bukszpanu, czy odmiany karłowej?

hmmm szczerze mówiąc nie słyszałam o odmianie karłowej, ale co ciekawsze identyczne pytanie zadała mi sąsiadka, która miała przepiękne wielkie kule wzdłuż podjazdu na oko ze 150 a może i 200 sztuk kule takie 50cm... i w ubiegłym roku zaczęła je strzyc od góry by zrobić odbwódkę.
Kupowałam po prostu bukszpany, zawsze wydawało mi się że jest jedna odmiana ta zielona, ale być może są rózne. Z tym pytaniem musiałabyś zwrócić się do Danusi
Gosiek33 10:55, 04 kwi 2016

Podziwiam te cudne łany krokusów i irysy cebulowe - zupełnie nie rozumiem czemu moje już dawno przekwitły, choć u mnie dość chłodno i sucho?
UlaB 10:58, 04 kwi 2016

Aneta, oczywiście że są różne bukszpany

Uwielbiam krokusy - dają niesamowita radość po zimie. U siebie mam ich równiez sporo, ale ze przestrzen mniejsza to przyszłam pooglądac również u Ciebie Masz tylko fioletowe i białe?
Pamietasz moze nazwe odmiany tych bardziej rózowych irysków? Tak przynajmniej wyglądają u mnei na monitorze. Chodzi mi o te, których masz więcej - tutaj na fotce to te po lewej.

Kupowalas je w Janinie czy w Benexie?
ana_art 11:12, 04 kwi 2016

Gosiek33 napisał(a)
Podziwiam te cudne łany krokusów i irysy cebulowe - zupełnie nie rozumiem czemu moje już dawno przekwitły, choć u mnie dość chłodno i sucho?
może dlatego że ja mieszkam ciut na wschód i tu wiosna przychodzi troszkę później
Gosiek33 11:14, 04 kwi 2016

widocznie