Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 00:35, 30 gru 2014

Do góry
Zatem tutaj jest po lewej sikoreczka, a po prawej mazurki ?
Ogródek Iwony 00:34, 30 gru 2014

Do góry
Mira napisał(a)
I dlatego tak lubię do Ciebie zaglądać,masz serce dla wszystkich i o wszystkich pamiętasz chociaż nie każdemu jesteś w stanie pomóc ale masz bardzo dobre serce i bardzo dużo empatii w sobie.
Spokojnej nocki..

Ogródek Iwony 00:29, 30 gru 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Na str 293 podpatrzyłam już Twoje ptaszyny,siedzą na drzewkach To są mazurki a sikoreczki znasz

Aaaaaaaa, to fajnie, że nowe ptaszki dzięki tobie poznałam. Cieszę się jak małe dziecko normalnie, hi, hi
Ogródek Iwony 00:27, 30 gru 2014

Do góry
Mira napisał(a)

Iwonko karmniki juz podziwiałam a jakże U mnie ptaszki też płochliwe,żądzą sikorki,kopciuszki im ustepują i zjadają ziarna z ziemi co sikoreczki je porozrzucają,tak więc podział mają.Przypatrz się na swoje wróble czy to wróbelki czy mazurki.Mazurki mają charakterystyczną plamkę czarną po jednej i po drugiej stronie na szyi,wróbelki ich nie mają.Wróbli już coraz mniej..

Musiałąm iść do wujka google zapytać się o kopciuszki - tyle się znam
Widzisz, nawet nie pomyślałam, ze prócz wróbelków może być coś innego. będę się więc bacznie przyglądać. Dziękuję
Ogródek Iwony 00:23, 30 gru 2014

Do góry
Poleciałam do okna sprawdzić, czy prawdę piszę. Skłąmałam! Termometr pokazuje -15 !!! Brrrrrrrrrrrr ...
Idę spać do ciepłego łóżeczka.
Biedne roślinki, biedne ptaszki, biedne zwierzątka leśne...
Bezdomni dziś powinni domki jakieś znaleźć.
Taka zima tylko za oknem jest piękna
Ogródek Iwony 00:21, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mireczko, jakie to miłe, co piszesz. Dziękuję pięknie.
Pewnie doczytałaś, że mam już dwa karmniki. Jeden na tarasie zostawiłam sobie, żeby ptaszki podglądać M daszek zrobił taki, jak w naszym domu, z niesymetrycznym spadem. Jak go pochwaliłam za to, cieszył się, że zauważyłam.
Ptaszki już zlatują do stołówki, tylko jeszcze trochę płochliwe, jak firanka się rusza. Skubną co nieco i myk na drzewo uciekają
Na razie są wróbelki i sikorki. Wiesz, ja wcześniej się nie znałam na ptaszkach, taki mieszczuch ze mnie, co tylko gołębie widziałam, hi, hi. M rozpoznaje z mojego opisu i mi mówi, jakie widziałam. Śmiesznie ostatnio musiałam wyglądać, jak podlatywałam do okna i cieszyłam się jak małe dziecko z tej ptaszarni. Jest ich sporo w ogrodzie

Iwonko karmniki juz podziwiałam a jakże U mnie ptaszki też płochliwe,żądzą sikorki,kopciuszki im ustepują i zjadają ziarna z ziemi co sikoreczki je porozrzucają,tak więc podział mają.Przypatrz się na swoje wróble czy to wróbelki czy mazurki.Mazurki mają charakterystyczną plamkę czarną po jednej i po drugiej stronie na szyi,wróbelki ich nie mają.Wróbli już coraz mniej..
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 00:20, 30 gru 2014

Do góry
Oj, jak leniwie
Ciepełko w domku pewnie, poleniuchować można
Zaraz mi się do łóżeczka leniwie zachciało.
Napisałam u mnie, że -10 stopni jest, ale żeby nie skłamać poleciałam do termometru sprawdzić i się zdziwiłam: -15 !
Mróz cudnie iskrzy się, fajnie, że ja z drugiej strony okna jestem . Brrrrrrrrr ...
Ogródek Iwony 00:16, 30 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Podstawa to dobry plan i zapał do pracy, a Ty gotowa jesteś już To się musi udać
Tylko te zaspy za oknem chwilowo jeszcze studzą zapał, przynajmniej mój. Pozrzucałaś trochę te czapy ze śniegu z iglaków? Ja dzisiaj troszkę otrzepałam, żeby się nie połamały.
Aaaa i pięknych sopli u mnie brak.

Tak Ewuniu, pozrzucałam śnieg, był oblodzony, nie pomagało to roślinkom. Już wczoraj, mimo niedzieli z miotłą biegałam i po krzaczkach machałam.
Gałązki pomarznięte, sztywne są. U nas -10 w tej chwili i trzyma mróz
Ogródek Iwony 00:12, 30 gru 2014

Do góry
Edytko, sprawdziłam, u ciebie, ale ciebie tam dziś nie było
Jeszcze nie śpisz?
Ja idę do łóżeczka, ale jeszcze obejrzę sobie jeden odcinek GW sezon 4
Ranczo Edy 00:11, 30 gru 2014

Do góry
Hej, a ty jeszcze nie śpisz?
Ogródek Iwony 00:09, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Edytko, tylko nie za gorąco, bo mi się śnieg za szybko roztopi

o nie nie
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 23:37, 29 gru 2014

Do góry
Beatko, przyszłam się przywitać. Przeczytałam twój wątek i muszę powiedzieć, że było warto
Bardzo pięknie potrafisz planować. Podoba mi się twoje podejście.
Masz ciekawy plan, ładny trawniczek i jeszcze ładny domek, kostkę i ... mogłabym tak wymieniać
Fajny pomysł na serby. Ciekawie będzie wyglądać tam rabatka i zasłoni śmietnik. Ja też u mnie muszę coś z nim wymyśleć, na razie nie wiem, co z nim począć.
Czytałam u dziewczyn, żeby między serbami ok. 2 metry zostawić, min. 1,80. Między zać hortensjami co 70 -80 cm było. Trawy też się pięknie rozrastają. Rabatka hortensjowo-trawkowa będzie piękna.
Pozdrawiam i będę zaglądać
Powiedz mi jeszcze, w jakim programie rysujesz, że wydaje się to być takie łatwe ?
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 23:30, 29 gru 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
O widzę że nie wszyscy babo chłopa Bartka znają Pozdrawiam serdecznie tłumaczę się ze swojego wybryku u mnie gdzieś na 24 stronie jak mnie dziewczyny rozszyfrowały Jest tam moja fotka jeżeli cię to interesuje

Znalazłam na 21 stronie, też wcześniej mnie to gubiło

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:59, 29 gru 2014

Do góry
beata_m napisał(a)
hihihi ja też z tych zmarzluchów ale mąż na straży stoi i w sypialni 19-20 stopni!!! a mnie by się tak 22 marzyło

O losie, jakbym miała tak zimno w sypialni, to bym spała w barchanowej koszuli, jak mawia mój M i pewnie mielibyśmy jedno dziecko i to z przypadku, hi, hi

Ja też lubie bose nogi.
Ogródek Iwony 22:50, 29 gru 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Iwonko ja swojej werbeny nie zbierałam, mogę pościnać kilkanaście kwiatostanów i wysłać do Ciebie listem

Aniu, chętnie się na to piszę, dziękuję ci bardzo
Ogródek Iwony 22:49, 29 gru 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Lubię czytać Iwonko to co piszesz,co u Was.Jak wchodzę na forum to obowiązkowo jesteś pierwsza na mojej liście i sprawdzam co tam słychać
Doczytałam o Świętach bez prądu,nie każdy byłby zadowolony.Wy znaleźliście w tym duuuuuużo dobra..
Miłego wieczoru i fajnie poczytać o Twoich planach wiosennych,ja na razie grzeję się pod kocem z kubkiem aromatycznej zimowej herbatki

Mireczko, jakie to miłe, co piszesz. Dziękuję pięknie.
Pewnie doczytałaś, że mam już dwa karmniki. Jeden na tarasie zostawiłam sobie, żeby ptaszki podglądać M daszek zrobił taki, jak w naszym domu, z niesymetrycznym spadem. Jak go pochwaliłam za to, cieszył się, że zauważyłam.
Ptaszki już zlatują do stołówki, tylko jeszcze trochę płochliwe, jak firanka się rusza. Skubną co nieco i myk na drzewo uciekają
Na razie są wróbelki i sikorki. Wiesz, ja wcześniej się nie znałam na ptaszkach, taki mieszczuch ze mnie, co tylko gołębie widziałam, hi, hi. M rozpoznaje z mojego opisu i mi mówi, jakie widziałam. Śmiesznie ostatnio musiałam wyglądać, jak podlatywałam do okna i cieszyłam się jak małe dziecko z tej ptaszarni. Jest ich sporo w ogrodzie
Mój ogródeczek 22:43, 29 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Co tu tak cicho? Pozdrawiam

Witam serdecznie i przepraszam,że tak zamilkłam ale rozchorował się poważnie mój tatuś i od tego czasu nie miałam głowy na takie przyjemności
Obecnie czuje się o wiele lepiej i znów do Was zaglądam
Pozdrawiam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:28, 29 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, tabelka imponująca, jesli chodzi o sposób planowania, ok.
Pamietam ostatni najazd na szkółkę, ja miałam wszystko poukładane, wiedziałam, że chcę trawy, a mojemu M sposobała się właśnie trzykrotka i zapakował mi 3 sadzonki najpiekniej rozkwitnięte, bo miały niebieskie kwiatki
Zdziwił się bardzo, jak dojechaliśmy do domu i kwiatków nie było, hi, hi. Dopiero doczytałam, co to za cudo: mają kwiatki jednego dnia. Następnego dnia były wprawdzie następne kwiatki, potem następne, ale na kolana mnie nie rzuciła i jeszcze był kłopot, gdzie ją posadzić. Zapowiedziałam e-mowi, że sadzenie i zakupy muszą iść zgodnie z planem i już

Kasiu, z tabelki doczytałam, że chcesz bergenię, a ja mam trochę, jeśli nie ważna odmiana (moja jest bez nazwy, jeszcze z czasów bezodmianowych, ładnie się rozrosła), to na wiosnę mogę ci coś wysłać.
Najlepiej napisz swoją listę potrzeb, to może nie będzie trzeba wszystkiego kupować. Pozdrawiam

Iwonko eMowi sie nie dam
a jeśli chodzi o bergenię to podejrzewam że potrzebuje sercolistnej chyba.. głownie chodzi mi o tą odmiane co się jej przebarwiają liście na różowo tak jakoś...wrzuć jakąś fotke jesli możesz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:25, 29 gru 2014

Do góry
Dziewczyny, obstawiacie wiosnę ?
U mnie będzie najpóźniej. Jak zawsze
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:18, 29 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

I teraz siem zastanawiam czy można zgwałcić męża??? Jak widać tak

Ha, ha ... Piękne te choinki. Udały się Z czego są zrobione?
Mój po takich działaniach zrobił mi stół i ławę do salonu. Zatem można.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies