Ja niestey uważam, że nie, bo żurawki lub trawy będą piekne przez calutki rok a szalwia, miesiąc lub dwa a potem urody nie ma... Fajnie wygląda szalwia z innymi roslinami ale na tej reprezentacyjnej rabacie jestem na NIE.
Ewo róze na murze są zachwycajace. Jak oglądam Twój ogrod z ery przedogrodowiskowej, to aż wierzyć się nie che że taki efekt w tak krotkim czasie osiągnęłaś!
Wystarczy kilka kulek i już będzie pięknie. To z autopsji, niby latem ogród był ok, ale przez większą część roku łyso. Dlatego dosadziłam tak duźo zimozielonych roślin. Bukszpan czyni na rabatach cuda. Ewentulnie zamiast bukszpana trawy, ktorych nie trzeba ścinać wiosną - carexy, ktore tak lubisz i pieknie Ci rosną. Na pewno coś wymyślisz, bo przepięknie komponujesz rabaty, podglądam i się uczę
Zakupiliśmy specjalny wózek w markecie do przewozenia donic, bo można się nadwyręźyć mamy taki wózek jak używają kurierzy.
Ale ma złą informację, w palacym słońcu bambusy mogą cierpieć, wystarczy jeden dzień nieuwagi i ususzysz. Lepiej sobie radzą od wschodniej lub półnicnej strony.
Madżenka uratuj mi resztkę dobrego mniemania o sobie i powiedz, że nie miałaś pojęcia jak to sadziłaś, ze ta bonica taaak !!! będzie konweniowała z tym berberysem w kulce zaaa ... noż bossskie
To jest tynk Bolix. Są różne odcienie szarego - kupowany w Castoramie. Niesty widac na nim kurz i zacieki , w przeciwieństwie do ciemniejszego szarego tej samej firmy, który mam na elewacji domu. We wzorniku jest sporo odcieni szarości. Uwążaj na te z mieszanką niebieskiego, wybieraj z dodatkiem czarnego...
Ewuś stipa , mała, nieekspansywna, która bardzo wczesnie rusza wiosną i wytrzyma zraszacze trawnika oraz pennisetum rubrum lub fire works lub coś innego mocno czerwonego. Byleby nie imperata red baron
Ha dobre pytanie.... miały być 4 szt doorenbos odmina pendula czyli long trunk... dwie takie są a dwie niewiadomo co. Własciwie to jedna ta po prawej na zdjeciu trochę taka nieszlachetna... Oryginalne doorenbosy są bardzo szlachetne, mają piekne ciemnozielone duże liście i bielutkie pnie.
Ojej a ja cały czas mam wrażenie, ze u mnie misz masz. Ale ja mam taki charakter, niby zorgnizowana ale szalona i niepoukładana i wciąż próbuję ten ład wkoło wprowadzić, co uładzę to na nowo poczochram I tak wciąż u mnie
Przed moimi różami rosną kule bukszpanowe, bergenie lub lawendy więc nie wyłażą na trawnik i mają takie naturalne ograniczniki. Ale u Ciebie wszystko 2 x większe więc musiałbyś 3 m od trawnika sadzić