Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 21:03, 17 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Hahaha jak pamiętasz Makusia z ubiegłego sezonu

Zaczynają się pojawiać w ilosci hurtowej, więc i na nie czas... poczekaj muszę tylko eMowi ciekawy temat zapodać, co by się nie zorientował, że przy okazji chwaściory ogarnia

Kanty będą

Umiejętności ogrodowych nie mam, to staram się nadrabiać pamięcią
Na zielonej... trawce :) 21:01, 17 kwi 2018

Do góry
Makusia napisał(a)

Taaaaa... I może przy okazji rozmowy wspólnie z eMem dla rozrywki chwasty z kostki wyrwiecie?

Rób kanciki, zielona zasłużyła!

Hahaha jak pamiętasz Makusia z ubiegłego sezonu

Zaczynają się pojawiać w ilosci hurtowej, więc i na nie czas... poczekaj muszę tylko eMowi ciekawy temat zapodać, co by się nie zorientował, że przy okazji chwaściory ogarnia

Kanty będą
Na zielonej... trawce :) 20:59, 17 kwi 2018

Do góry
Klaudyna napisał(a)
witam śliczne te tulipany u mnie jeszcze nie kwitną a pytanie mam do turzycy beatles je się tnie po zimie tak przy ziemi? bo mam buchananii i frosted curles i nie przycięłam a mam? czy już za późno?

Witaj

Cierpliwości - zakwitną a jakże

Beatlesy obcinam zależnie od ich stanu, jeśli zima je dość mocno zmęczy to króciutko, jeśli ich stan jest zadowalający to wyskubuję tylko suche... Zabieg wykonuję, zanim puszczą nowe przyrosty,by ich nie uszkodzić ( jakieś 2-3tyg temu)
Na zielonej... trawce :) 20:57, 17 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Tu nawet na spore wyglądają, na żywo takie miernoty liche...

Zielona mnie cieszy, jutro w nagrodę kanciki jej przytnę, a co!

Taaaaa... I może przy okazji rozmowy wspólnie z eMem dla rozrywki chwasty z kostki wyrwiecie?

Rób kanciki, zielona zasłużyła!
Na zielonej... trawce :) 20:55, 17 kwi 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Trafiłam na zdjęcia, czyli coś co uwielbiam u Ciebie pięknie, kolorowo, czysciutko, ale to już pewnie setki razy czytałaś

Dziękuję Choć z tą czystością to tak średnio, bo kilkaset kg żwirku co był wokól placu zabaw mozolnie czyszczę z całego syfu co się tam uzbierał i uzupełniam na rabatach... idzie jak po grudzie... ale połowa już za mną
Na zielonej... trawce :) 20:52, 17 kwi 2018

Do góry
Tu nawet na spore wyglądają, na żywo takie miernoty liche...

Zielona mnie cieszy, jutro w nagrodę kanciki jej przytnę, a co!
Turzyca the Beatles 20:49, 17 kwi 2018

Do góry
Witam, proszę o poradę co dolega moim Beatlesom - część nie daje oznak życia

Zdjęcie z dnia dzisiejszego:

Żywa:

tutaj połowa odbiła:

Całkiem sucha:

Dodam, że te suche, zaczęły brązowieć końcem ubiegłego lata.

Typografia ogrodu 17:30, 17 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Znaczy po specjalistycznym badaniu okulistycznym jesteś - czyżby korekta laserowa wzroku się szykowała?
jaka przenikliwa po korekcji już tydzień
Tu ma być ogród :) 16:57, 17 kwi 2018

Do góry
Posłałam priv
Na zielonej... trawce :) 16:56, 17 kwi 2018

Do góry
Martwią mnie beatlesy... część nie wykazuje oznak życia... co ciekawe to te które zaczęły brązowieć końcem lata... także nie wymarzły, jakąś diagnozę macie?

Ten już chyba nieboszczyk - mam takich z 10szt)

żyjące

i na wpół...

Na zielonej... trawce :) 16:52, 17 kwi 2018

Do góry
Żaróweczki przybierają w kolor

Exotiki bardzo marne...

bardzo jestem ciekawa tego zestawienia - purple pion, anquelik i liliokształne (chyba soprano )

Na zielonej... trawce :) 16:48, 17 kwi 2018

Do góry
Trochę koloru

Na zielonej... trawce :) 16:27, 17 kwi 2018

Do góry
Tutułowa gwiazda całkiem zielona już

ps. Drugi trawnik w gorszej kondycji - eM usilnie pokonywał wertykulatorem jedną trasę czego efektem są nieciekawe "placki"

Na zielonej... trawce :) 16:21, 17 kwi 2018

Do góry
Tak jest automatyczne. Niby nie lubią, ale nie jest to takie zraszanie na maksa, a że czasem kapkę wody im się dostanie to tragedii nie ma... deszcz w końcu też na nie z góry pada Póki co nie przeszkadza im to
Typografia ogrodu 16:16, 17 kwi 2018

Do góry
Znaczy po specjalistycznym badaniu okulistycznym jesteś - czyżby korekta laserowa wzroku się szykowała?
Na zielonej... trawce :) 09:58, 17 kwi 2018

Do góry
MonikA napisał(a)

Jak zwykle pięknie

Dzięki Monia
Na zielonej... trawce :) 09:58, 17 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
też kupiłam te Mystic i jeśli zamiast nich są Van Ejik to ja też niezadowolona będę bo mnie ich kolor drażnił w ubiegłym roku.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie sporo samych liści, szczególnie wśród Queenów.

Jeśli chodzi o nawozy to ja uważam, że te dedykowane do konkretnych roślin to chwyt reklamowy - płaci się za nie jak za zboże, a w składzie mają to samo co typowe stosowane w rolnictwie.

Ostatnio od fachowca związanego z ogrodnictwem słyszałam, że dobry nawóz do trawika to Yara Bela - jeszcze nie próbowałam bo zużywam pozostałości z zeszłego roku, ale następnym razem kupię na próbę.

Quenny mam właśnie w tych żarówkach - z tego co się przyjrzałam w tym buszu to wszystkie mają kwiaty, nie zauważyłam samych liściorów
Psikusa mam za to na lawendowej gdzie w lukach jesienią dosadzałam tulipany w tym roku owszem, pięknie te luki uzupełnione, ale co z tego jak obok zrobiły się kolejne na jesień cała będę musiała obsadzić
I z czego się cieszę lawenda zaczyna się zbierać, już miałam obawy czy nie wymarzła... Swoją drogą mam ją już 4 sezon, z Waszego doświadczenia ile wytrzymuje? Czas na nowe sadzonki?

Co do nawozów dedykowanych też słyszałam takie opinie, ale zostaje przy nich - kartonik nawozu do lawendy czy hortek to koszt kilkunastu złotych - a na cały sezon mi starcza, majątek to nie jest

Agrecol do trawnika bardzo mi pasuje - próbowałąm inne i naprawdę widzę różnicę - choć ciekawa jestem tego Yara Bela - bo swój zeszłoroczny wykorzystałam i szykuję się na nowy zakup - podpytam w moim CO o opinie Oczywiście ciekawa jestem Twojego zdania - zdaj relację koniecznie
Na zielonej... trawce :) 09:44, 17 kwi 2018

Do góry
Magda lubię jak dużo tulipanów - jakoś ładniej się prezentują Hehehe a wiesz, że ja z chęcią już bym kolejne kliknęła,a tu do jesieni trzeba czekać
Anulajda w raju 07:36, 17 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Ja też już przebieram nózkami, więc Aniu chwytaj aparat w dłoń... zasiadam w pierwszym rzędzie

No to muszę się postarać
Tu ma być ogród :) 22:15, 16 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Fiu fiu... ale zakupy

Edi będziesz je jakoś kotwiczyć? Moje buki zastanawiam się jak liści na ekranie sporo dostaną czy przez opór powietrza burza mi ich nie połamie...

Mamy im dać paliki i jeszcze połączyć bambusami oba ze sobą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies