Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

MirellaB 14:15, 16 kwi 2018

Angelika co to za różnica miały być okazały się eeeeee nieważne - najważniejsze, że są piękne Ja lubię wszystkie tulipany.

Za chwilę zacznie się narzekanie na O, że pomylone, że nie ten kolor itd itp, a one wszystkie są piękne
AngelikaX 19:29, 16 kwi 2018

Mirella ja zakochana w mystikach u Anulajdy, swoje posadziłam z quennami - takie żaróweczki nie wyglądają źle, ale jednak na pastelowe liliowe się nastawiłam
AngelikaX 19:34, 16 kwi 2018

anulajda napisał(a)
Eijków na przyszły rok będziesz miała kwitnących x3 a i kolor będzie taki sam.
ot taka wielka radość z nich jest

Na razie zostają - zobaczymy dalej
AngelikaX 19:35, 16 kwi 2018

Kawa napisał(a)
pięknie tulipanowo
nawet bym nie wiedziała ze to nie mistic hihihi bo dla mnie tulipan to tulipan
piękne kolorowe i mnie wiosną to wystarcza

Z virichicami (na froncie co mam) się zgrywają kolorystycznie więc nie marudzę
20:13, 16 kwi 2018
AngelikaX napisał(a)
U mnie dziś pochmurnie z przelotnymi opadami deszczu (choć zapowiadali ciągłe opady od rana do późnej nocy)

Pierwsze tulipany Wam zostawiam ( biedronkowe mystik van ejk miały być okazały się zwykłymi ejkami jak Ania przwidziała )

Jak zwykle pięknie
lindsay80 20:57, 16 kwi 2018

też kupiłam te Mystic i jeśli zamiast nich są Van Ejik to ja też niezadowolona będę bo mnie ich kolor drażnił w ubiegłym roku.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie sporo samych liści, szczególnie wśród Queenów.

Jeśli chodzi o nawozy to ja uważam, że te dedykowane do konkretnych roślin to chwyt reklamowy - płaci się za nie jak za zboże, a w składzie mają to samo co typowe stosowane w rolnictwie.

Ostatnio od fachowca związanego z ogrodnictwem słyszałam, że dobry nawóz do trawika to Yara Bela - jeszcze nie próbowałam bo zużywam pozostałości z zeszłego roku, ale następnym razem kupię na próbę.

Magleska 21:51, 16 kwi 2018

biedronkowe tulipany piękne masz
jednak musi ich być bardzo dużo ,żeby był efekt

....moje też biedronkowe i już nawet nie pamiętam jakie mam .... rosną ,tylko za mało ich mam
jesienią trzeba będzie dosadzać
AngelikaX 09:44, 17 kwi 2018

Magda lubię jak dużo tulipanów - jakoś ładniej się prezentują Hehehe a wiesz, że ja z chęcią już bym kolejne kliknęła,a tu do jesieni trzeba czekać
AngelikaX 09:58, 17 kwi 2018

lindsay80 napisał(a)
też kupiłam te Mystic i jeśli zamiast nich są Van Ejik to ja też niezadowolona będę bo mnie ich kolor drażnił w ubiegłym roku.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie sporo samych liści, szczególnie wśród Queenów.

Jeśli chodzi o nawozy to ja uważam, że te dedykowane do konkretnych roślin to chwyt reklamowy - płaci się za nie jak za zboże, a w składzie mają to samo co typowe stosowane w rolnictwie.

Ostatnio od fachowca związanego z ogrodnictwem słyszałam, że dobry nawóz do trawika to Yara Bela - jeszcze nie próbowałam bo zużywam pozostałości z zeszłego roku, ale następnym razem kupię na próbę.

Quenny mam właśnie w tych żarówkach - z tego co się przyjrzałam w tym buszu to wszystkie mają kwiaty, nie zauważyłam samych liściorów
Psikusa mam za to na lawendowej gdzie w lukach jesienią dosadzałam tulipany w tym roku owszem, pięknie te luki uzupełnione, ale co z tego jak obok zrobiły się kolejne na jesień cała będę musiała obsadzić
I z czego się cieszę lawenda zaczyna się zbierać, już miałam obawy czy nie wymarzła... Swoją drogą mam ją już 4 sezon, z Waszego doświadczenia ile wytrzymuje? Czas na nowe sadzonki?

Co do nawozów dedykowanych też słyszałam takie opinie, ale zostaje przy nich - kartonik nawozu do lawendy czy hortek to koszt kilkunastu złotych - a na cały sezon mi starcza, majątek to nie jest

Agrecol do trawnika bardzo mi pasuje - próbowałąm inne i naprawdę widzę różnicę - choć ciekawa jestem tego Yara Bela - bo swój zeszłoroczny wykorzystałam i szykuję się na nowy zakup - podpytam w moim CO o opinie Oczywiście ciekawa jestem Twojego zdania - zdaj relację koniecznie
AngelikaX 09:58, 17 kwi 2018

MonikA napisał(a)

Jak zwykle pięknie

Dzięki Monia