witaj Magdo jedyne brzozy które znam to te za bukszapnowym żywopłotem to brzozy pożyteczne, tych przy placu zabaw nazw nie znam Mój eM kupił trzy rózne w miejscowej szkółce. Takie małe patyczki były jak kijki bambusowe
nooo albo wóz albo przewóz , zerknij u mnie wstawiłam fotkę z zawijasowej miałam identyczne zobacz jak teraz wyglądają, fakt przez długi czas straszyły
Dziękuję Aneta. Najgorzej się boje własnie tych luk i grubych gałęzi wystających, że będzie wyglądał jak straszydło ale nic do stracenia nie mam bo teraz też wygląda okropnie.
Wow meeega różnica
Ja pierdziu jeśli jeszcze bukszpany trzeba już ciąć to normalnie ze dwa dni urlopu powinnam wziąć
Fajnie teraz wszystko wygląda po tych porządkach
zdecydowanie, na początku nie będzie piękny, będzie miał wystające grube gałęzie, ale zarosnie. Ja staje za bukszpanem biorę doże nożuyce i tnę od góry w dół, kierując nożyce pod kątem. Tnę, odchodzę, sprawdzam, wracam i dalej tnę i tak sobie chodzę dookoła. Inaczej nie jestem wstanie wytłumaczyć. Najgorzej zacząć, możesz też przyłożyć cienki kijek zeby uformować, ale na początku musisz ściąć te czapę po bokach, dół ewentualnie możesz podsadzić małymi sadzonkami by uzupełnić ewentualne luki. Miałam kiedyś takie 2 cudaki, teraz to ładne gęściutkie stożki.