Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

ana_art 15:33, 03 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)

U Any art czytałam , że podcina hakone. Ja mam ją pierwszy sezozn. Ładne zestawieni na Twojej rabacie pod Nigrą. Dziękuję za inspiracje iwonka

hakone wycina się niziutko przy ziemi, później wstawię jakąś fotkę jak teraz wygląda
ana_art 15:35, 03 kwi 2016

który to grubasek?
i dlaczego chcesz kupować szczepione nigry, gdzie one miałyby iść?
Asiuniaa 15:44, 03 kwi 2016

ana_art napisał(a)
który to grubasek?
i dlaczego chcesz kupować szczepione nigry, gdzie one miałyby iść?

Grubasek jest gdzieś tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5345-asi-ogrodek-pod-swierkami?page=34&quoted_post_id=2143481

JUż go widziałaś. Tylko jak go ostrzyc.

Nigry mają iść na podjazd o tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5345-asi-ogrodek-pod-swierkami?page=50.
ana_art 16:28, 03 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)

Grubasek jest gdzieś tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5345-asi-ogrodek-pod-swierkami?page=34&quoted_post_id=2143481

JUż go widziałaś. Tylko jak go ostrzyc.

Nigry mają iść na podjazd o tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5345-asi-ogrodek-pod-swierkami?page=50.

zdecydowanie, na początku nie będzie piękny, będzie miał wystające grube gałęzie, ale zarosnie. Ja staje za bukszpanem biorę doże nożuyce i tnę od góry w dół, kierując nożyce pod kątem. Tnę, odchodzę, sprawdzam, wracam i dalej tnę i tak sobie chodzę dookoła. Inaczej nie jestem wstanie wytłumaczyć. Najgorzej zacząć, możesz też przyłożyć cienki kijek zeby uformować, ale na początku musisz ściąć te czapę po bokach, dół ewentualnie możesz podsadzić małymi sadzonkami by uzupełnić ewentualne luki. Miałam kiedyś takie 2 cudaki, teraz to ładne gęściutkie stożki.
Asiuniaa 21:39, 03 kwi 2016

ana_art napisał(a)

zdecydowanie, na początku nie będzie piękny, będzie miał wystające grube gałęzie, ale zarosnie. Ja staje za bukszpanem biorę doże nożuyce i tnę od góry w dół, kierując nożyce pod kątem. Tnę, odchodzę, sprawdzam, wracam i dalej tnę i tak sobie chodzę dookoła. Inaczej nie jestem wstanie wytłumaczyć. Najgorzej zacząć, możesz też przyłożyć cienki kijek zeby uformować, ale na początku musisz ściąć te czapę po bokach, dół ewentualnie możesz podsadzić małymi sadzonkami by uzupełnić ewentualne luki. Miałam kiedyś takie 2 cudaki, teraz to ładne gęściutkie stożki.

Dziękuję Aneta. Najgorzej się boje własnie tych luk i grubych gałęzi wystających, że będzie wyglądał jak straszydło ale nic do stracenia nie mam bo teraz też wygląda okropnie.
ana_art 22:06, 03 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)

Dziękuję Aneta. Najgorzej się boje własnie tych luk i grubych gałęzi wystających, że będzie wyglądał jak straszydło ale nic do stracenia nie mam bo teraz też wygląda okropnie.
nooo albo wóz albo przewóz , zerknij u mnie wstawiłam fotkę z zawijasowej miałam identyczne zobacz jak teraz wyglądają, fakt przez długi czas straszyły
ana_art 22:14, 03 kwi 2016

a w luki koniecznie wsadź nowe sadzonki i odrazu przytnij
ren133 22:34, 03 kwi 2016

Na pewno chcesz Nigry? skoro ma być ażurowo to raczej z nigrami sie nie uda ... i nie wiem ile chcialaś tam ich posadzić bo one w sumie też takie tanie nie są A może zwykłe brzozy? Obok mnie jest mnóstwo takich brzózek samosiejek ... w te największe upały mój eM wsadzil 5 szt wzdluż płotu na naszej innej działce ... i wychodzi na to, ze wszystkie się przyjęły ... i to było sadzenie bez kosztów
I wydaje mi się, ze w charakterze Twojej działki
Asiuniaa 22:43, 03 kwi 2016

ana_art napisał(a)
nooo albo wóz albo przewóz , zerknij u mnie wstawiłam fotkę z zawijasowej miałam identyczne zobacz jak teraz wyglądają, fakt przez długi czas straszyły

Dzięki Aneta. te Twoje to nawet gdy mówisz że straszyły to wyglądały super.
Asiuniaa 22:46, 03 kwi 2016

ren133 napisał(a)
Na pewno chcesz Nigry? skoro ma być ażurowo to raczej z nigrami sie nie uda ... i nie wiem ile chcialaś tam ich posadzić bo one w sumie też takie tanie nie są A może zwykłe brzozy? Obok mnie jest mnóstwo takich brzózek samosiejek ... w te największe upały mój eM wsadzil 5 szt wzdluż płotu na naszej innej działce ... i wychodzi na to, ze wszystkie się przyjęły ... i to było sadzenie bez kosztów
I wydaje mi się, ze w charakterze Twojej działki

Reniu tak chcę Nigry. Chyba .Chcę dać je rzadko co 6 m. Na całości wyjdzie 6 sztuk. Bardzo lubię brzozy , mam ich mnóstwo u siebie . Zagajnik brzozowy. Nie wiem jednak czy chciałabym je na podejździe .