Basiu, tak naprawdę zapomniałam, że kiedyś zamawiałam takie szafirki, musiały cebulki urosnąć. Kamasje warto mieć, stosunkowo szybko się mnożą i teraz ze względu na chłody dość długo kwitną.
Dla Ciebie
Asia, jakie Ty masz już pełne rabaty!!! Normalnie zazdrość! U mnie rabata za domem ciągle pustawa, a jeszcze w centralnym punkcie mam 2 hortki, które coś mi obżarło i dopiero teraz puszczają zielone pączki więc stoją łyse... mało tego, stoją otoczone zieloną siatką, by wreszcie przyrosty miały szansę urosnąć .
Bardzo podoba mi się zestawienie bordowych kulistych berberysów, pomarańczowych kolumnowych i zielonej trawki - to sesleria???
O to:
I u mnie wreszcie zawilce zakwitły. No rozsiały mi się po rabacie jak głupie! Ale te siewki chyba jeszcze w tym roku nie zakwitną
Mój jedyny orlik niespecjalnie mnie raczy bujnym kwieciem
A na łubin, to przebieram nóżkami - odkryłam dziś, że się pięknie zbiera
Poziomeczki dla dzieci
Kochana, ta czarna ziemia to zamieniony moim potem i łzami (o kasie nie wspomnę) żółty piach. Gdyby nie ta orka z piachem to być może finiszowałabym z urządzaniem ogrodu, zostałaby błoga pielęgnacja. Kiedyś doczekam.
Większa?! OO to tego się nie spodziewałam - jakoś sobie ją wyobrażałam jako taką niezbyt wysoką kompaktową kępkę nie wyższą jak jakies 15cm i ze 20 srednicy Chociaz ja kojarzę, że u Ciebie rośliny to w ogóle jakoś inaczej rosną, więc może też bardziej CI wybujały ścigając się o więcej słonka
Zdjęcia oznaczyłaś zawodowo
U Ciebie ten gold fountain też tak fajnie wygląda jak u Wioli w sezonie? Właśnie go kupiłam, tylko pod inną nazwą - wygląda identyko jak ten Twój, więc chyba nie ma pomyłki. U Wioli jakiś taki jaśniutki jest i liczę na to, że mój też taki będzie.
Moje Raureif już się wreszcie pozbierały - zaraz zresztą zdjęcie wstawię - piękna trawka! O zwykłej montanie to rozmawiałyśmy kiedyś nawet, że tak dziwnie się zachowuje, bo dość mała rośnie
@sierotka
Np.ICL ProTurf 12.5.20 ( 2 miesiace) lub ICLSportmaster 26-5-11(2-3 miesiace). Można też Sierrablen 28-5-5+Fe (4-5 miesiecy ) ale niego trzeba wydać trochę wiecej niż na te dwa pierwsze.
@karolina
SierraformGT Pre-Seeder 18-22-05 (6 – 8 tygodni) przeznaczony pod nowo zakładane trawniki - bezpieczny dla młodych siewek, nie powoduje zasolenia podłoża. Polecany przesiewnie ( jak na zdjeciu zastosowany trzy tygodnie przed siewem) ale teraz możesz sypnać 25 g/m²