W którym miejscu widziałabyś ten żywopłot? Ja mam ok 70 sztuk Smaragdów od strony południowej, bo tutaj chciałabym się przede wszystkim osłonić, bo to droga główna.
A ta droga dojazdowa do domu wzdłuż której biegnie rabata ze śliwami i gdzie planuję graby- tutaj nie muszę się aż tak zasłaniać więc chciałabym żeby był widoczny od tej strony ogród. Jedynie co to chciałabym zasłonić czymś te murki betonowe z ogrodzenia. Myślałam nawet żeby posadzić szpaler z cisa odmiany Hillii.
Nie wiem jednak czy ta szerokość tej rabaty mi na to pozwoli. Możnaby było rabatę poszerzyć, ale mamy już 45 m obrzeża z kostki, więc wątpię, że mąż by mi to przesunął bo się z tym nieźle narobił.
Z tym żywopłotem wyglądałoby to mniej więcej tak ?
Edit. chyba jednak ten żywopłot cisowy odpada - nie ma na to miejsca.. -tak myślę
Nad glebą nie pracowałam, staram się zapoznawać z tym jakie rośliny jakiej gleby potrzebują. Molinie też gdzieś pewnie posadzę, jeszcze nie wiem gdzie, ale podobają się
Namiary oczywiście zaraz podeślę. Poniżej wklejam obecne zdjęcia tych sadzoneczek co kupiłam ostatnio - przed majówką. Takie są dla mojej odmiany. Jakie będą dla innych odmian nie wiem.