Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakręcony ogród 10:24, 08 kwi 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Pień z trawami jak najbardziej tak.

Tylko z tym "lustrem" mi koliduje.
Ja rozumiem, że to "lustro" to ma być element dekoracyjny, przyciągający wzrok. No jakże go drzewem zasłaniać?

korona nie będzie zasłonięta Chodzi o to ,żeby zamknąć ten kąt w jedną całość . Teraz to wygląda tak :

Blachą, która nie ukrywam ma być elementem dekoracyjnym chcę zatuszować ten kąt. Osiągnąć wrażenie jednolitej ściany.Blacha będzie max do wysokości ogrodzenie czyli pod koroną. Sadząc tam np ML można całkowicie zasłonić pień.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:23, 08 kwi 2019

Do góry
No i niestety jeszcze ITOHY prosiły - KUP MNIE
I całe szczęście że wszystkie już znalazły swoje miejsce w ogrodzie.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:23, 08 kwi 2019

Do góry
Znowu zamiast pracować będę przeglądał wątek, szkoda że nie ma wizytówki

Gocha napisał(a)
A w donicach :

To jakaś odmiana ciemiernika?

Te zdjęcia z kępami sadźców wyglądają zjawiskowo

Pozdrawiam.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:20, 08 kwi 2019

Do góry
Niestety znowu zaszalałam z zakupami. W poprzednią sobotę podjechałam na chwilkę zobaczyć co tam słychać na Targu Pod Zamkiem i niestety trafiłam na mojego Pana z Puław który miał piwonie.
Kupiłam białe takie trochę zwyklejsze

I jeszcze taka mi się spodobała
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:11, 08 kwi 2019

Do góry
I jeszcze taka pracę wykonałam ostatnio na warsztatach.
Fajnie jest na mojej wsi- prawda ?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:11, 08 kwi 2019

Do góry
Poranna rosa

A tu chyba jakiś nieplanowany miks powstanie, bo część tulipanów wydaje mi sie w pąku żółta.. obym się myliła, bo rabata jest w van eijkach i upstarach
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:08, 08 kwi 2019

Do góry
W tamtym tygodniu robiłyśmy też takie pisanki. Przypomniałam sobie jak jako dziecko z tatą pisaliśmy woskiem pisanki. I chyba tego nie zapomniałam. W tym tygodniu też się spotykamy i dalej produkujemy pisanki a przed świętami je pomaluję i zetrę woski i mam nadzieję że wyjdą ładne

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 10:02, 08 kwi 2019

Do góry
Dzień dobry, mam problem po zasianiu trawy. Na powierzchni ziemi pojawiły się dziwne dziury, kopczyki. Myślę że to szkodnik, który załatwił cały ogród i zasiana trawę, pewnie nic już nie wejdzie. Jest tego coraz więcej. Jestem załamana. Poza tym uważam że ziemia nie jest za specjalne przygotowana, ale nikt w domu nie chciał mnie słuchać i teraz będzie problem. Trawa zasiana 03.04
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:02, 08 kwi 2019

Do góry
AgataP napisał(a)

Gosiu, zazdroszczę warsztatów ceramicznych. Wybrałabym się na takie, ale najchętniej jesienią gdy już więcej czasu w domu trzeba siedzieć.
Teraz ciemiernikami, a za moment jeżówkami będziesz raczyć do dziś pamiętam nazwy tych które mi się u Ciebie podobały

Warsztaty ceramiczne to taka odskocznia- wyciszenie się, relaks. Też mi trochę szkoda tego czasu który mógłby być spożytkowany w ogrodzie ale ogród nie ucieknie- zawsze jest w nim pełno roboty i niestety przy takiej jego wielkości nigdy nie jestem z porządkami w nim wyrobiona. Więc się nie przejmuję.
Ostatnio oprócz ceramiki mamy też od czasu do czasu inne warsztaty. Wczoraj np. robiliśmy palmy. I nawet podoba mi się moje dzieło

Kwiatki też sama robiłam

Pszczelarnia 09:55, 08 kwi 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ewa, w tym pojemniki rośnie rabarbar, czy nastawiłaś z niego gnojówkę do zakwaszania ziemi ?

Oj nie. Będę go jeść.
Ogród z łezką II 09:54, 08 kwi 2019

Do góry
Rozmawiałam z P. Ćwikiem na temat Grafin Diany, to do Franki - później Ci napiszę. Zresztą zamówiłam ją znowu...i inne też. Ale o tym potem.
Teraz jeszcze Satysfaction i lecę ciąć. Do Was później.

Ogród z łezką II 09:52, 08 kwi 2019

Do góry
Dzisiaj zastrajkowałam służbowo i zostaliśmy w Pszczynie wykorzystując pogodę na cięcie bukszpanów. Już zaczęłam wczoraj Pierwsza dziewiątka pokulkowana. Gdzie tam koniec...

Hakonki ładnie startują, zresztą miskanty też

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:41, 08 kwi 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Wow! Od tego roku będę tak samo sadzić cebule - równomiernie rozrzucone po całej rabacie. Tak jak sadziłam do tej pory (w grupach) jest beznadziejnie
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 09:36, 08 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
I na koniec pierwsze foto Basiowych przywrotników ( :* ) - podzieliłam na kilka kępek i wreszcie mam swoje kropelki

Cudne no nie??
Uwielbiam te kropelki...
Ogród z łezką II 09:35, 08 kwi 2019

Do góry
Renii napisał(a)
Kasiu myślałam o Tobie i chyba ściągnęłam Cię myślami na forum
Iryski masz prześliczne, co to za odmiana?
A jeszcze Cię zapytam o magnolie. Myślę że jedną jeszcze posadzę, ale nie chcę olbrzymiego drzewa raczej średniego pokroju. Wiem, że można cięciem korygować.

Pozdrawiam wiosennie

Nie mam pojęcia co to za odmiana...cebulowe, granatowe. Mam jeszcze fioletowe, ale ne dłuższe liście mają niż kwiaty i nie są takie spektakularne.

Niskie to Satysfaction, Piruette - te na pewno. Szukaj takich na jednym pędzie od ziemi. Mój żóltek miał mieć 3 metry...a już ma ponad 4, to nie koniec. Po kwitnieniu muszę mu dwie gałęzie uciąć, włazi mi na wszystko...czyli żółtek na pewno nie jet kompaktowy.

Satysfaction, u mnie 3-letnia i nowa

Mag`s Piruette i żółtek - 'Fei Huang'

Zielonym do góry... 09:14, 08 kwi 2019

Do góry
a wiosna zawitała juz w pełni..no u mnie słabo wiosennie...musze podosadzać jakieś wczesnowiosenne kwiatki...

i jeden rodzynek...
Po nitce do kłębka ;) 08:37, 08 kwi 2019

Do góry

ten klon palmowy co zakupiłaś to bardzo piękna odmiana
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:26, 08 kwi 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
W stoliku kamiennym, który ma blat z koła młyńskiego jest taki otwór. Wsypałam na dno kamień, potem ziemię rozluźnioną piaskiem i posadziłam rozchodnika kaukaskiego 'Voodoo'. Fajnie będzie tam z bordową obwódką z berberysów współgrał.

Kochani już zapowiadam i uprzedzam - robię od razu sadzonki

To sie ładnie uśmiecham gdzi ty taki cuda wynjdujesz
Paradise czyli mój kawałek raju 08:25, 08 kwi 2019

Do góry
Trochę aktualizacji domowych,

Monstera dopiero co wypuściła nowy liść a tutaj następny się szykuje, nie sądziłem że aż tak szybko będzie rosła Muszę jej jakiś pal załatwić i trochę liście oczyścić.

Strelicja także wypuściła ogromnego liścia. Mam jeszcze 2 małe z nasionek, trzecia nie wiem czy to nie jest nicolai ale zobaczymy

Kot postanowił pomóc w plewieniu

I pytanie na koniec, czy funkie lepiej posadzić na miejsce kamyczków gdzie jest jakieś 30-40cm od muru? Czy lepiej za betonikiem? Martwię się o wilgoć na ścianie i jej bliskość do posadzenia. Ta ściana jest z kotłowni gdzie ciągle pali się piec i okno jest otwarte. Sam już nie wiem a przesuwanie bloczków chyba nie wchodzi w grę

Wymarzony sielankowy ogród..... 08:13, 08 kwi 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)

Monia czy to trawka która od Ciecie dostałem? ciachać trzeba bo nie najgorzej wyglada po ziemie? a zaległości mam spore..

zakupy też widziałem i pierwsza myśl to taka że jak każda Kobieta...na zakupy sie wybiera tylko po JEDNĄ! rzecz a wychodzi jak zawsze

P.S.
truskawki Ci przeżyły? bo bidule były i sie martwiłem czy cokolwiek z tego Ci urośnie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies