Chyba tak będę robić z tym wysiewem, bo innej opcji poza rozsadzaniem nie ma.
Jutro ponoć mam gratisowy dowóz do ogródka, to z tym słońcem w oku, dostanę amoku. Trzymajcie kciuki, żebym nie poległa z tej euforii. Tyle sił w zapasie zamiast wędrówki per pedes! Toż to luksus!
Dziękuję za okazjonalne rymy, Grzesiu. Od razu mięknie serce!
Magnolia Satysfaction powinna być w pełnym rozkwicie, tydzień temu już zaczęła rozwijać kwiaty...byle jakie zdjęcie mam tylko z 24.marca, tydzień temu nie fociłam w ogóle...
i jeszcze jedno paskudne zdjęcie, ale wklejam dla dokumentacji. Tak wyglądała drzewiasta Lavender
Jednak forum mobilizuje do robienia zdjęć, mam mało z okresu wakacji od Ogrodowiska, mus tu być
Z tych pierwszych to jeszcze iryski mam i ciemiernika
Czekam jeszcze na jednego ciemiernika, przywiozła mi go w zeszłym roku Małgosia z Lublina, ale jeszcze nie pokazał kwiatka. Mam nadzieję, że zakwitnie i pokaże kolor.
I pozgrywałam. Pierwsze krokuski i irysy były u mnie 8.marca, ale pokażę zdjęcia z następnego tygodnia, bo były takie chmary pszczół, że się wszystko ruszało
Tarciu moja w pełnym rozkwicie,a inne się szykują
Ja nie mam gwiaździstej, muszę sobie sprawić bo są piękne!
U mojego Teścia przez płot podziwiam , bo ma kilka już dorosłych sztuk. Kwitną zjawiskowo!
Ewa jeszcze nie ,na razie czekam- ile zapłacę za obrzeża i ścieżki ….. i aż się boję
mam nadzieję ,że mi nie wykupią wszystkich tych ławeczek ,bo się na nią napaliłam
miejsce po skrzyniach trochę ogarnęłam
ale nadal bałagan -jutro plan -skończyć 4 skrzynię warzywną i zrobić porządek tu
To lecę, coś porobić w ogrodzie. Przesadzanie, opryskanie bukszpanów, posadzenie porzeczkoagrestu, podlanie wschodzącego bobu i groszki, i inne małe "takie tam".
najgorszy środkowy kwadrat -coś runianka nie może się pozbierać po psich zimowych przebiegach ,buksy też nie przycięte ,ale przesadzane i sama nie wiem ,czy teraz je ciąć ,czy poczekać na czerwiec