To nasza pierwsza donica betonowa. Jeszcze schnie. Odpadła górna część przy wyjmowaniu. Mąż dolepił brakującą część już poza szablonem .
Będą stały na postumentach takich jak na zdjęciu.
Do wydania mam nasiona petunii. Wszystkie nasiona zostały zebrane z gatunków wysianych z nasion kupnych, więc do końca nie wiem co z tego wyrośnie. Wszystkie te, które wysiały się same były bardzo podobne do oryginału i powtarzały cechy rośliny matecznej.
A tymczasem pokażę to, o czym Ci mówiłam. Że bluszcz też ma zwisnąć na murze garażowym (ale dopiero po zrobieniu fasady). I że brakowało mi elementu wyższego, tam w rogu jest hortensja szczepiona na pniu. I jest magnolia po prawej centralnie w rabacie.
Genialnie! Właśnie miałam Ci mówić byś po drugiej stronie też dała matę . Jeżeli zostało Ci rochę kostki to ładnie byłoby jej dołożyć po lewej stronie.
Oświetlenie domku - bombowe
Świetna podłoga - wyszło drewniane pudełeczko - pewnie pieknie pachnie
Zapowiadają ciepełko - będzie można malować
Do środka taka wycieraczka
A przed wejście z gumy taka
Dołożyliśmy dziś ze Starszym synem kawałek maty z drugiej strony domku
i tu taj będę robić taki kącik ogrodniczy jak u MiryNo nie identyczny, ale po mojemu jednak pomysł od Niej ściągnięty
Zimno straszne, ale rośliny nadal wiosnę czują, powojniki startują i nie wiem czy nie powinnam ich już ciachać, ale muszą poczekać do końca lutego bo na razie czasu brak
ciemierniki rozwijają kolejne pąki
za to róża która całą zimę była piękna zielona zaczyna wygladać tak i nie wiem czemu?
zrzuca te liście teraz czy co?
ja mam jakieś złe doświadczenia z magnolią niby takie proste drzewko a u mnie jakoś nie chce rosnąć ;( nie wiem czy wiatr czy zimno czy co jej dolega ale nie i kropka ...