Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 20:10, 11 lut 2019

Do góry
W dobrą stronę patrzyłyście. Tyle, że to kot .
Kot-zabojca, o którym wcześniej pisałam .
Z bliska puchata kulka - niewiniątko
Chciałam mu zrobić zdjęcie ale tak zapozował.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:10, 11 lut 2019

Do góry
Wczoraj miałam Gości Ogrodowiskowych i takie cudne elementy do dekoracji domku dostałam
Dziękuję bardzo

to tylko część kompletu, który zawiśnie na ścianie

i cudna firana robiona na szydełku, ale fotki nie ma jak zrobic więc zobaczycie dopiero jak zawiśnie
Wazonki oczywiście nie na ściane tylko na stoliczek
Komendówka 19:58, 11 lut 2019

Do góry
Dla Toszki. Kupiłam takiego bidoka za całe 5 zł. Jesienią w LM, gdy mąż wybierał śrubki, a mnie to znudziło. Taki szarakuł przesuszony trochę, ale wyjęłam go z donicy, pogmyrałam w korzeniach i stwierdziłam, że nic nie ryzykuję dokonując zakupu. No, nie licząc wydanych pięciu złotych. Wsadziłam go tamczasowo, bo to już początek grudnia był w ziemię kompostową na rabatce przyszłej pod domem. Ja wiem, że dopiero wiosną okaże się czy żyje, ale jakby żył, to jak go ciąć? I czy ciąć? I czy podlać jakimś korzonkiem?

Mój ogrodowy pamiętnik 19:51, 11 lut 2019

Do góry
Mam jeszcze zdjęcie-zagadkę. Czy ktoś coś widzi na tym zdjęciu oprócz roślin ? Tylko nie piszcie, że mam paskudną trawę bo wiem .

Mój ogrodowy pamiętnik 19:49, 11 lut 2019

Do góry
Nie wiedziałam z jaką różą zestawić Ascot i znalazłam na Ogrodowisku połączenie z Queen of Sweden.
U mnie też zestawiłam te róże.

Mój ogrodowy pamiętnik 19:43, 11 lut 2019

Do góry
Berberysy Concorde - ciemnobordowe, może fajnie by wyglądały na jasnym żwirku, na korze z lupą szukać .

I najbrzydszy Natasza - strasznie pstrokaty i bez wyrazu

Koniec zanudzania berberysami .
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:40, 11 lut 2019

Do góry
No to jutro zapowiada sie walka z pogodą - ale trudno - ekipa sie nie wystraszyła temperatur i na jutro zapowiedziała
A ja rozpieszczam sie dodatkami - tym razem bibeloty na kominek

Idealnie pasująca lampa do salonu (ta będzie na żarówki) - po prawe stronie świecznik. Prad puszczę przez budę psa (widać otwór w murze)

I słodki świeczniczek na stolik
Mój ogrodowy pamiętnik 19:38, 11 lut 2019

Do góry
Berberys Maria - żółty, miejscami łapie pomarańcz, dość wolno rośnie i sporo wszerz.

Kupione w zeszłym roku Sunbeam - żółte, kolumnowe o większych listkach.

Orange Tower - u mnie nie przebarwił się tak ładnie na czerwono jak u innych.

Miskant - Miscanthus 19:38, 11 lut 2019

Do góry

bardzo proszę o pomoc, co to może być za odmiana miskanta?
Zastanawiałam się czy to nie jest Silberspinne lub Kleine Silberspinne, ale nie jestem pewna.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:38, 11 lut 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Czy zostało? Jasne, że tak.

To ja Cię podziwiam, że Ty to ogarniasz co gdzie uciąć, żeby coś sensownego zostało
Mój ogrodowy pamiętnik 19:29, 11 lut 2019

Do góry
W oczekiwaniu na wiosnę wrzucę tutaj jeszcze inny gatunek roślin, które bardzo lubię mimo, że kłują nie gorzej od róż i że wielu pewnie się przejadły . Mnie jeszcze nie .

Berberys Orange Ice - mój ulubieniec.

Goldalita - jakoś nie przypala się na słońcu a kolor ma cały czas taki mocny. Tylko na jesień łapie pomarańcz.

Admiration - najstarszy u mnie, nie cięty więc rośnie sobie jak chce

Pink Queen - nakrapiano-ciapkowaty

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:56, 11 lut 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)

Dziękuję Ci pięknie wypróbowałam i działa

Ja jeszcze nic nie działałam, bo wszędzie śnieg leży. Zrobiłam zdjęcia jabłonek, wkleję je u siebie, może jak mówisz nie jesteś ekspertem ale nie ma to jak własne doświadczenie

A serbskie świerki to teraz? Bo mam takiego z trzema czubkami

Serbów nie tnę w ogóle, ale z tego co pisała Toszka sztywniejsze iglaki tnie się w marcu. Dopytaj.
Ciesze się, że podlinkowanie działa.
Czekam więc na zdjęcia owocowych. Wspólną siłą forum pewnie zabieg cięcia się uda.
Naparstnice będą!

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:52, 11 lut 2019

Do góry
Poppy napisał(a)
Ale nacielas Ale co racja, to racja, lepiej teraz, niz podeptac wychodzace cebulowe. Bedziesz je ciachac i kopostowac?

Mam taka maszynę, która tnie mi te gałęzie na drobne zrębki. Tymi zrębkami ściółkuje rabaty. Zwykle po roku się rozkładają.

Słoneczny Ogród 18:38, 11 lut 2019

Do góry
Stadko dzwońców nad moją głową, tak ok 20sztuk ich było, radośnie ćwierkały i pałaszowały szyszeczki na olszynach.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:38, 11 lut 2019

Do góry
Brzozowa Agatko, nie wiem jakie tam macie na wschodzie temperatury.
U siebie klonów już nie mogłam ciąć, bo "płakały". Sprawdź na malutkiej gałązce- odetnij ja i sprawdź, czy kapie sok. Jeśli teraz się nie da, to zrobisz ciecie w czerwcu/ lipcu. Wtedy nie ma już niebezpieczeństwa wycieku soku.
Napisałam Priv.

Kalina angielska ma mnóstwo pączków. Zawsze trudno mi uwierzyć, że z czegoś tak niepozornego rodzi się coś tak uroczego i pachnącego na pół ogrodu.

Słoneczny Ogród 18:34, 11 lut 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Te wizyty zwierząt, to jak ogród naturalny, dziki, czyste powietrze, tak mi sie kojarzy

Dobrze Ci się kojarzy, masz rację.
Ja myślę tak samo.
U mnie za domem brak cywilizacji działka przechodzi w naturalny teren bez ogrodzenia.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:28, 11 lut 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Cudowne hiszpańskie klimaty obejrzałam. Gdyby nie to, że wiosna już tuż tuż za progiem, to może bym czmychnęła do jakiegoś ciepełka.
Jak patrzę ile powycinałaś tych gałęzi, to zastanawiam się czy coś Ci z tych krzaczorów zostało.

Kierunek myślenia jak najbardziej słuszny. Popieram. Solidnego energetycznego kopa dostałam po tym wyjeździe. Większego niż po wypoczynku latem. Ludzie Północy powinni zimą wojażować w poszukiwaniu słońca.

Czy zostało? Jasne, że tak.

Został mi jeszcze do ciecia narożnik i bok do brzózek.

Ogród w cieniu brzozy 18:27, 11 lut 2019

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Ewa, jeszcze dynie, ta okrągła jednak nie za bardzo dobra, taka nijaka, a ta druga za to najlepsza jaką jadłam.

Te dynie to honey boat? Te drugie?
Bo te moje tak mialy na imie i byly przepyszne!
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:22, 11 lut 2019

Do góry
Wiosna coraz bliżej jak nic przyleciały podobno pierwsze boćki
Coraz więcej cebulowych się pokazuje...tulipany,czosnki,szafirki...przycięte w sobotę seslerie widac ,że już ruszyły
A póki co przycięłam jodełkę żeby była gęsta i miała szczupłą sylwetkę

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:17, 11 lut 2019

Do góry
Gabrysiu, dereniowe wianki robiłam, ale wyszło mi cos w stylu robótek małego Kazia. Zawisło gdzieś z boku drewutni.

Sylwia, jakiego suszu nie zbierasz? Nie rozumiem...

Asiu/Makadamio, śnieg już prawie stopniał, glina rozmiękła na 15 cm (sadziłam dzisiaj ciemierniki, to sprawdziłam) i nie da się ukryć, że przedwiośnie stoi u wrót.

liliowce

Trzcinnik Overdam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies