Całkiem nie leżą ale wiszą nad trawnikiem. Chyba będziemy kombinować podpory.
tne je krótko, one z marnych sadzonek były ale dochodzą do właściwego stanu. mam je od dwóch sezonów a w zeszłym dosadzałam 2 szt i zobaczymy jak bedą się prezentować,
Polarki wsadzałam zamiast vanillek żeby był pełny szpaler.
Sierpień 2023
Nie myślisz że trzmielina jednak kiedyś będzie duża, trudna do opanowania, żeby była najniższym piętrem koniczynki?
Hiacynty cudne, ale magnolia mnie zaskoczyła, przepięknie kwitnie Oby to ochłodzenie jej nie liznęło mrozem
Klonik lepiej widoczny, ale ten podszyt, to już prawie jak lato
Mój trzcinnik, ma dopiero jakieś 15 cm, a u Ciebie już zwisa , szok, i to początek kwietnia dopiero. U mnie epimedium jeszcze nie wyszło z ziemi, u Ciebie już kwitnie
Dziewczyny, reszta róż rozwija się prawie normalnym tempem, ta jedna taka wyrywna
Daria, epimedium szkoda, chociaż niektóre startują trochę później, może się jeszcze odnajdzie.
To moje z poprzednich zdjęć już w pełni kwitnienia, ale reszta w pąkach, albo nawet nie.
A i zasiewy rosną
krokosz barwierski, wyciąga się do światła, ale trochę wzmocniał
hosty puszczają trzeci listek
naparstnice w gruncie inaczej się zachowywały, rozetki trzymały przy ziemi, w domu słabowite wyciągnięte, ale rosną
może pogoda się poprawi i zrobisz ,to co zaplanowane -u nas dziś słoneczko ,ale zimny wiatr -wyszłam na krótki spacer i ucekłam szybciutko do chaty
Buziaki