Kupiłam m.in. hortensje bukietowe Skyfall, bergenie Rotblum oraz Hakonechloa Aureola na kawałek rabaty zachodniej. Inspirowałam się rabatą Asi Rojodziejowej.
Patrycja, fajnie działasz na wszystkich frontach! Warzywniak widzę, że spisuje się na medal, ładne plony i masa przetworów! Rabaty się też zapełniają
A ile jabłuszek! U mnie najlepiej spisują się papierówki! Ale przydałyby się jakieś późniejsze!
Dzięki. My mamy miks jabłoni. Jedna z jabłkami letnimi, 2 z jesiennymi, a najwiecej tych zimowych. Musimy jednak bardziej o nie w następnym sezonie zadbać, bo dużych plonów na razie z nich nie ma poza jedną jabłonką.
W przyszłym roku rabatę czeka poszerzenie, aby dać tam zaplanowane obwódkowe rośliny tj. seslerię jesienną, rozchodniki (Carmen albo jakieś bordowolistne). Rozważam też ciemierniki, żurawki Obsidian.
Z pozdrowieniami dla Marcina wrzucam zdjęcia ze szkółki roślin, w której byłam wczoraj z Magdą. Tam pod orzechem jest super zaaranżowane miejsce na biesiady. Twój orzech też już pewnie podobny cień by dał.
Stół bardzo kreatywny, bo kratownica z bluesem i duża deska na wierzchu, a w tym zagłębieniu na środku rosły kiedyś rośliny skalniakowe.
Rabata z platanami, które w nogach mają kostki z cisów.