Renatko moja robi się podwójna dopiero po przesadzeniu.Ja nie wiem, może ktoś podpowieMoje były już za wysokie i jak owijałam osłonki z werbeną folią to się uginały.No i przesadziłąm aby nie połamać tak cennych okazów
To są tuje świeżo (wczoraj) podcięte! ... po nawożeniu doglebowym i podlaniu (żeby nawóz się rozpuścił)
To wszystko zrobiłam wczoraj z pomocą M
I mam nadzieję, że mi się za to odwdzięczą
No właśnie, co za dużo to niezdrowo.
Dziś tak się w końcu rozpadało, że mi fachowcy od tarasu prace przerwali i ... nie wiem kiedy przyjdą jak taką prognozę zapowiadali
CZyli już tuje zasiliłaś? U mnie jeszcze nic nawozu nie dosało - a nie przepraszam, trawnik posypałam
Deszcz nie jest zły, ale słyszę wlaśnie, że prawie zimę zapowiadają Oby snieg jeszcze nie spadł...
Postanowiłam sobie zadbać w końcu o nie, bo do tej pory to tak traktowałam je po macoszemu: nie robiłam oprysków, nie podlewałam nawet nie dokarmiałam Ale byłam dla nich niedobra. W sumie to powinnam się cieszyć, że na to co im fundowałam to i tak wyglądają nieźle
Póki co jeszcze tylko nie zrobiłam oprysku. A planowałam to już od dawna. Pogoda pisze jednak własne scenariusze