Marta nie przepraszaj …. skrzynie robione samemu-drzewo 4 metrowe na wpust kupowane -wkład z czarnej foli do fundamentów …. i jak na razie się trzymają ….w środku mają wzmocnienia z kantówek i nie stoją na gołej ziemi ,tylko na kostkach betonowych ….mam je 3 sezon i nie zauważyłam ,żeby coś się z nimi działo -pomimo ,ze co roku przestawiane gdzie indziej …
.jedynie muszę je pomalować ….
w oddali arystokratki ruszają
kawałek nowej ścieżki ….kurczę tyle betonu dali ,że nie wiem ,czy mi cokolwiek między płytami będzie chciało rosnąć ….
a po drugiej stronie na Święta zostaje nie ogarnięte ...trudno
tu będzie kolejna ścieżka w rabacie
U mnie też są dwie panny młode, to węgierki
Nie podobał mi się pasiasty parasol, więc uszyłam mu rude ubranko.
Nie dawał cienia, więc przyczepiłam firankę z falbaną.
Nie byłam przekonana do tego rozwiązania, najpierw wydawało mi się ok., potem mniej, więc zdjęłam firanę.
Został rudy, najwyżej będzie bez cienia.
Kasiu śliczny jest ,bardzo lubię pierisy -one u mnie bezobsługowe
jeszcze mam takiego z czerwonymi końcówkami
Magnolka w pełnym rozkwicie
i szał tulipanowy ...nie zamierzam ich wykopywać ,więc trzeba uwiecznić ,bo nie wiadomo ,czy jednoroczny
Tu przesadziłam drugą krzewuszkę, ma ciemne liście i kwitnie na biało i jest miniaturką
To nowa wersja szklarni, dałam tam wysiane sadzonki dalii i cynii i mają się dobrze
To są dwie miłe niespodzianki, sieweczka jakiegoś iglaka i brunnery Hadspen Cream, której mama zmarzła
Ponudzę Was trochę tulipanowymi fotkami. Przynajmniej ta rabata nieźle wygląda. Plan na jesień - posadzić dużo cebulowych w części za domem, bo tam łyso strasznie.
Exotic Emperor w roli głównej:
A tu kępa EE sadzona na przełomie marca i kwietnia - małe ale są
Bardzo dziękuję za słowa pochwały. Tylko jeden kawałek ogrodu mam w miarę ogarnięty, reszta w budowie. Na róże trzeba będzie poczekać ze trzy lata. Większość wymieniłam na pnące i krzaczaste i to są młode egzemplarze. Trzeba dać im czas na rozrost.