Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 21:23, 03 lut 2019

Do góry
Elu, zdecydowanie bliżej
Bogusiu, to te zdjęcia.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:15, 03 lut 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Kurczę ...nie pamiętam nazwy ....nawet szukałam w gazetce żeby Ci pokazać ,ale już nie ma w ofercie aktualnej ....jak masz netto w pobliżu ,to napewno znajdziesz ....to do piekarnika i grila tez można używać ....dużo różnych pianek wypróbowałam ,a ta najlepiej działa ,przynajmniej u mnie ....poszukam w telefonie jeszcze fotki
Edit.... Tą mam

Dzięki. Zanotowałam .
Sezon 2017 u Hanusi 21:15, 03 lut 2019

Do góry
Wszystko zależy od kontekstu. Jak jest rozmowa to i widoczek musi być na temat.
Dla Ciebie bez tematu na dobranoc

I idę na ostatni spacer.

Ogrodowe kreacje 21:07, 03 lut 2019

Do góry
Ja w tym roku będę miała ją dopiero trzeci rok, ale w zeszłym roku mnie nie zawiodła, bardzo obficie kwitła - jej wada to strasznie śmiecenie z tych płatków, ale ogólnie podoba mi się, bo rzadko mszycę łapie i choroby grzybowe - jak raz w sezonie na początku pryskam na to i na to to wystarcza
Ja jakoś nie szaleję za różami bo strasznie kłują i to mnie zniechęca do nich....
Mam ją i jeszcze jedną przy domu taką intensywnie różową, ale nazwy nie znam i tyle - wolę byliny i powojniki

Ogród z wilkiem zamkn. 21:01, 03 lut 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Jak się ta pianka nazywa? Może zrobię prezent mężowi bo to ostatnio jego zadanie bojowe .

Kurczę ...nie pamiętam nazwy ....nawet szukałam w gazetce żeby Ci pokazać ,ale już nie ma w ofercie aktualnej ....jak masz netto w pobliżu ,to napewno znajdziesz ....to do piekarnika i grila tez można używać ....dużo różnych pianek wypróbowałam ,a ta najlepiej działa ,przynajmniej u mnie ....poszukam w telefonie jeszcze fotki
Edit.... Tą mam
Kwiaty we włosach 20:58, 03 lut 2019

Do góry
To tyle, życzę dobrej nocy.

Za drzwiami do ogrodu... 20:58, 03 lut 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Tak, na zdjęciach jest czosnek jadalny jak przystało na warzywniak Czasami warto niektóre zostawić by zakwitły
Właśnie potwierdziłaś, że można też karmić kwiatami

Karma dla oczu?

Jak najbardziej i dekorować potrawy prawdziwymi jadalnymi kwiatami
Ta karma dla oczu jest idealna. Takie rzeczy ja bardzo lubię
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 20:54, 03 lut 2019

Do góry
abiko napisał(a)
No i Anitka wróciła.. świetna relacja. Ogród z różami mnie zaskoczył
Wietnam to ostatnio modne rejony do zwiedzania.

Te kalosze mieliście super I kapelusz musisz pokazać

O celozji już Gabrysia napisała.
I jeszcze diniczki mi się bardzo podobały i te stroje młodych wietnamek.. śliczne

Te róże też mnie tam zaskoczyły. Wilgoć maksymalna a na nich ani jednej plamki.
Kaloszki nas uratowały. Zobacz moje te po prawej. Nie mogłam znaleźć pary, więc jeden miałam niebieski z żółta podeszwą a drugi zielony I jeszcze wywinięte na wierzch.

Te doniczki były super. Nawet nie chciałam o cenę pytać, bo jeszcze bardziej byłoby mi ich szkoda. Córka kupiła markowe buty - oczywiście podróby - za 30 zł. W Polsce ponad 200 zł.
Kapelusz jutro

Kwiaty we włosach 20:53, 03 lut 2019

Do góry

Kwiaty we włosach 20:48, 03 lut 2019

Do góry
Wróćmy do rzeczywistości

Kwiaty we włosach 20:40, 03 lut 2019

Do góry
Kasiu dzięki, ja też lubię spacerować u Was.Dzisiaj byłam na przechadzce.
Zaglądaj kiedy masz ochotę.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:38, 03 lut 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
szukam po kartach troche i porzadkuje i znalazlam moje biale epimedium czyli kwiat elfow

ciekawa jestem czy o wykopkach sie w tym roku obudzi wiosna.

To chyba epimedium Niveum - tez posadziłam ale u mnie chyba najmniejsze - zobaczę co wykluje się wiosną.W zasadzie u mnie dziś jakiś obłęd pogodowy - ciepło za ciepło ponad 10 stopni - ale się przekonałam że u mnie pogoda taka jak u Ciebie tylko za kilka dni.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:34, 03 lut 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Lwie paszcze dla [b]Miry i Pszczółki
. Rosły sobie pod palmami w donicach. Z różnych światów, a pięknie się komponowały.

W każdym możliwym zakątku są kapliczki. Czasem w jednej są wszyscy świeci zebrani hurtem.

Nacieszyłam oczy kolorem i za lwie paszczki dziękuję.
Aż trudno uwierzyć ile koloru w styczniu.
Nie wiem gdzie byłaś ale cudnie tam. Mam dylemat odwieczny bo ja wróciłam z krainy zimowej z gigantyczną ilością śniegu - nigdy tyle nie widziałam - góry w zimie też są zjawiskowe ale to zupełnie inna bajka.
Teraz spokojnie wypatruję dnia na ogrodowe cięcia.

A! a budki lęgowe chyba jeszcze można czyścić co?
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:22, 03 lut 2019

Do góry
jak to ostatnio w weekendy bywa zasypalo nas znow

pozdrawiam niedzielnie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:21, 03 lut 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mam nadzieję, że to już ostatnie podrygi zimy. W nadchodzącym tygodniu noce na minusie, ale w dzień już plusowo.

Na froncie

Przecieram oczy ze zdumienia - wczoraj o godz 20 było u mnie 12 stopni - dzisiaj piękna pogoda z prześwitującym słoneczkiem ponad 10
nie wytrzymałam porwałam grabie i trochę trawniczka pograbiłam a i byliny jakie się trafiły ciach - te anomalia całkowicie mi przewracają w głowie tak jak i na Twoim wątku od koloru kręci się w głowie - cofam się do koloru
Za drzwiami do ogrodu... 20:16, 03 lut 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Miło mnie gościsz i pasiesz kwiatami to zaglądam

Właśnie , właśnie to samo wyczytałam, prosto siać do gruntu, bo źle znoszą przesadzanie i padają podczas tego zabiegu. I niezbyt gęsto, a do tego jeszcze przerywać. Czyli musi byc to prawdą.

Na zdjęciach pod koprem to czosnek jadalny?

Tak, na zdjęciach jest czosnek jadalny jak przystało na warzywniak Czasami warto niektóre zostawić by zakwitły
Właśnie potwierdziłaś, że można też karmić kwiatami

Karma dla oczu?

Sałatka pokrzywowa 20:14, 03 lut 2019

Do góry
Mgduska napisał(a)

Z tym gąszczem to jest tak.
Na wiosnę, kiedy już można się zabrać za ogród, ziemia wreszcie czarna i kwitną forsycje - wychodzę do ogrodu, żeby obgolić pozostałe po zimie badyle bylin i przede wszystkim róże. Po kawałku doprowadzam ogród do porządku i powiem szczerze, widok uczesanego, wygładzonego ogrodu daje mi wielką satysfakcję - MAM PEŁNĄ KONTROLĘ - tak sobie myślę
Potem wyłazi wszystko zielone, pojawiają się po kolei żonkile, cesarskie korony, tulipany, bodziszki - i wreszcie pączki na różach - jest pięknie, kolorowo, wszystkie rośliny mają swój najlepszy czas, sobie przypisany kolor i kształt - uwielbiam ten moment. Wciąż jest jeszcze sporo pracy, ogrodnik czuje się wciąż potrzebny, a jednocześnie szaleństwo kwitnienia daje niezwykłą frajdę...
A potem jest już tylko gorzej - początkowo wydaje się, że jest dobrze, kwiaty zarosły całą glebę tak, że praktycznie nie trzeba pielić, ale przychodzi wreszcie ten moment, gdzieś około sierpnia, kiedy człowiek sobie zdaje sprawę, że wszystko żyje sobie własnym życiem, a ogrodnik jest ZBĘDNY...
Nic, tylko usiąść i patrzeć ! Wreszcie patrzeć!
I to jest właśnie ten moment:

I to jest najlepszy czas na przetwory
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 19:37, 03 lut 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Hania chyba o to Ci chodzi.
Nie wiem co to.

No właśnie o te.
Sądziłam, że to są daktyle- a okazało się, że to owoc z innej bajki. W sklepie sprzedawali to luzem.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 19:22, 03 lut 2019

Do góry
Na koniec jeszcze jedna porcja zdjęć z Tsavo East, gdzie ziema czerwona i słonie czerwone.
Drugi raz w życiu byliśmy tam i Tsavo nam się odwdzięczyło.
Cudowne safari i aż 22 lwy spotkane po drodze. Kenia w najlepszym wydaniu ❤

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:20, 03 lut 2019

Do góry
Moniś, u mnie te śliwy rosną koło daglezji. Dobrze się uzupełniają. Serby maja nutkę srebrzystości w igiełkach. Z bordowym odcieniem dobrze się skomponują.
Te Woodii mają taki kolorek - w słońcu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies