Korzenie obrąbane ale dlaczego? Żyje bo jeszcze soki krążą ale na mój gust to padnie zaraz. Nie ma korzeni włośnikowych ani żadnych innych drobnych tylko kikuty, bo może w paczkę nie weszła?
Witam!
Bardzo dziękuję za propozycję. Pomysł z drzewem w rogu bardzo mi się spodobał . Jest jeden problem. W odległości 200cm od tego miejsca na śmietniki posadziliśmy w zeszłym roku brzozę szczepioną na pniu. Rośnie ona 80 cm od ogrodzenia. Obok niej jeszcze dwie w odległości od siebie 250 cm. Tam nie ma miejsca na nic innego tylko ten żywopłot z cisa.
Jeśli chodzi o ten pas 500x150cm to ile należy zostawić miejsca na żywopłot z cisu(chodzi o szerokość).
Jak rozumiem oprócz cisa zmieszczą się tylko hortensje? Na 500cm będą to 4 krzewy. Czy można gdzieś dołożyć proso Northwind i ewentualnie rozchodnik? A może uda się wcisnąć Stipę?
Jeśli chodzi o gatunek hortensji to którą wybrać: Phantom, Melba Fraise czy inną (miejsce nasłonecznione i wietrzne).
mam 3 judaszowce ale tylko Little Woody cos powolutku pokazuje. Reszta jeszcze uspiona. W moim ogrodzie one ruszaja w polowie maja, wiec nie mam jeszcze cisnienia. Mam takiego judaszka z zielono limonkowymi liścmi, jego kwiaty prawie biale z lekkim rozowym polyskiem a z kolei na Ruby Falls podobne jak u Ciebie, moze troche wieksze i mniej oblepiaja gałazki. Ale tez sliczne.
Ma pąki, ale na sobotę spodziewam się takiego widoku. Poza nim mam jeszcze kilka innych, odmianowych, nawet z żółtymi liśćmi, także z białymi kwiatami.