Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród wśród dębów. 17:06, 19 lut 2017

Do góry
Teraz ten ostatni projekt zrobiłam od frontu, dodałam trzmieliny na pniu
Podmiejski ogródek 17:57, 18 lut 2017

Do góry
Makadamia wpadam z rewizytą. Zaznaczyłam twój wątek i wieczorem jak dzieci usnął oddam się lekturze . Bardzo dziękuję za projekt u mnie w wątku. Odpisałam ci u mnie nt. żwirku więc zapraszam.
Szmaragdowy Zakątek 16:35, 18 lut 2017

Do góry
Margerytka40 – Asiu, ja do tej pory żadnej budki nie miałam i moje biedne ptaszki szwędały się gdzieś po krzakach, tujach tudzież innych chaszczach. Teraz będą miały eleganckie domki…mam nadzieje, że im się spodobają.

zbigniew_gazda – Zbysiu, budki lęgowe raczej przeznaczone dla pliszek, rudzików, czyżyków, kopciuszka lub wróbelka. Tak przynajmniej naucza wujek Google. Z internetu wzięłam projekt i odpowiednie wymiary.
Sikorki w tym roku zostały pokrzywdzone, ale obiecuję pomyśleć o nich za rok.
Z odpowiednio wystającym kołkiem też u mnie nie wesoło, bo z drzewami raczej deficyt (jeden młodziutki platan i jedna małoletnia śliwa), ale mam za to dłuuuuugi mur zarośnięty bluszczem i winobluszczem gdzieś do wysokości 3,5 metra i gesty ponad 2 metrowej wysokości żywopłot. Aaaaaa i jeszcze jednego świerka mam i potężny krzew lilaka…jakąś miejscówkę się wybierze. Jutro jadę wieszać budki.

rozark – Reniu, Margerytka40 ma racje. Poprosiłam chrześniaka, który posiada w pracy taki profesjonalny sprzęt żeby mi wyciął.
https://www.castorama.pl/inspiracje-i-porady/narzedzia-i-artykuly/elektronarzedzia-przenosne-i-akcesoria/wiertarki-wkretarki-i-mloty/akcesoria-do-wiertarek-udarowych/jak-nawiercac-duze-otwory.html
Są takie specjalne wiertła do betonu, np. jak chcesz wywiercić duży otwór pod puszkę elektryczną, ale są też takie całe zestawy otwornic do drewna.
http://falontech.com/index.php?p85,zestaw-otwornica-do-drewna-11el
Ha ha, teraz zobaczyłam jak w tej ofercie z linkiem powyżej napisali zwrot „płyta wiórowa”
Ogród w remoncie 13:00, 17 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
A takie coś?
https://pl.pinterest.com/pin/512636370068997708/

no to już bardziej
a ja przyrzynam szczerze że widze projekt i patrzę
i tępa jestem bo i tak nie wiem o co chodzi
ale najwazniejsze że WY wiecie
wybaczcie ale moja głowa ostatnio za dużo innych problemów ma
patrząc na plan wszystko fajnie wygląda - jak zwykle na papierze(komputerze)
Ogród w remoncie 12:08, 17 lut 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
O proszę, jak się panienki uaktywniły!

A projekt skomentować to nie łaska?! Nie podoba się Wam? Zwykle, jak nie ma komentarzy, to znaczy że się nie podoba. Czemu?
Piszcie szczerze, co z nim jest nie tak, póki Margerytka nie zaczęła kopać i przesadzać. Bo jak ona się narobi, a ktoś wtedy napisze "ale tak by było lepiej" ...nawet nie będę kończyć

(jak ktoś się obawia, że się poczuję urażona, to mogę odwrócić głowę)

Asiu przecież mnie znasz, ja szczera do bólu jestem Cicho siedzimy, bo tak Wam się samym fajnie gaduli, że szkoda przeszkadzać

Podaba mi sie projekcik
Ogród w remoncie 11:43, 17 lut 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

A projekt skomentować to nie łaska?! Nie podoba się Wam? Zwykle, jak nie ma komentarzy, to znaczy że się nie podoba. Czemu?
Piszcie szczerze, co z nim jest nie tak, póki Margerytka nie zaczęła kopać i przesadzać. Bo jak ona się narobi, a ktoś wtedy napisze "ale tak by było lepiej" ...nawet nie będę kończyć

No właśnie kochaniutkie radźcie coś i dawajcie pomysły bo jak wiosna wparuje to się Was już nie złapie
Ogród w remoncie 11:33, 17 lut 2017

Do góry

Przerwa na kawę... 11:22, 17 lut 2017

Do góry
Ewa - to latanie z łopatą wszystkich nas dopada. To święta prawda. Ale czy nam to przeszkadza? ja to lubię, odstresowuje mnie kopanie i już nie mogę się go doczekać
Projekt skraca drogę do pięknego ogrodu mam wrażenie o kilka lat. Ułatwia start. A potem i tak ogród się zmienia wraz z właścicielem. Gdybym miała taką możliwość pewnie bym teraz z obecną wiedzą od projektu zaczęła. Ale nie miałam. Nie rozpaczam, uczę się i robię to co mogę.

Ja się cieszę, że w końcu mam zrobioną taką główną bazę. Taką co zasłania to co zbędne. Reszta przyjdzie z czasem i mam nadzieję z doświadczeniem. Mój ogród nigdy nie będzie ogrodowiskowy i pokazowy. Ale jest za to ukochany. Jak drugie dziecko. W lecie siadam na huśtawce pod parasolem z książką i kawą w ręku i jest mi po prostu dobrze. Chyba o to w tym chodzi ))
Witam, i o radę pytam :-) 14:38, 16 lut 2017

Do góry
Słonko świeci, znaczy wiosna idzie, a więc zaczynam działać. Wrzucam baaardzo amatorski projekt rabaty. Może jakieś uwagi i sugestie? Dodam tylko, że gracillimus będzie przy tej paskudnej fioletowej ścianie i będzie on nieco niżej w stosunku do rabaty na której będzie reszta nasadzeń i mam wątpliwości czy będzie on widoczny czy jednak zginie w tłumie. Przepraszam za krzywizny ale takie robótki to nie moja bajka
Anulajda w raju 19:31, 15 lut 2017

Do góry
kasia_c napisał(a)
Ania, możesz w wolnej chwili zerknąć do mnie na projekt różanki. Widzę, że masz duże doświadczenie więc może coś doradzisz? Dzięki

Byłam, zerknełam piękne róže wybrałaś
Nowego początki 14:52, 15 lut 2017

Do góry
Witam się serdecznie jak pozwolisz to będę zaglądać. Piękny projekt i super szybka realizacja. Ja dopiero zaczynam Pozdrawiam
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:26, 15 lut 2017

Do góry
Witam na ogrodowisku. Jest was dwoje do ogrodu to dobrze, ze macie wspolne hobbb. Trudno o efektach jeszcze cos powiedziec bo na razie to poczatki realizacji przynajmniej na zdjeciach, ale projekt fajny. Kaskadka i oczko juz jest woda to bardzo wazna rzecz w ogrodzie. Jeszcze nie raz bedziecie sadzic pozniej przesadzac bo tak jak wszyscy tutaj jestesmy laikami w tej dziedzinie i wszyscy sie uczymy.
Hortensje lubia rosnac w polcieniu i trzeba je codziennie podlewac dosy sporo.

Widze moze sie mylę, ze przykrywacie ziemie folia a nie agrowloknina. Folia nie przepuszcza powietrza do ziemi i bardzo zle wplywa na korzenie krzewow i innych roslin zaparza ziemie, woda nie ma odpływu, tak jak pisze moze sie myle.

Masz dzialke tyle samo co ja 40 arow jest co robic.
Źycze powodzenia
Rewolucje w ogrodzie 22:35, 14 lut 2017

Do góry
Zaznaczam, bardzo podobają mi się donice, mam mniejsze od Twoich i już 2 rok kombinuję jak je obsadzić na stałe. Projekt Danusi bardzo fajny. Będę podglądała
Anulajda w raju 11:37, 14 lut 2017

Do góry
Ania, możesz w wolnej chwili zerknąć do mnie na projekt różanki. Widzę, że masz duże doświadczenie więc może coś doradzisz? Dzięki
To miejsce trzeba kochać 08:57, 14 lut 2017

Do góry
Myślałam całą zimę. Twoja koncepcja z bukami kolumnowymi bardzo mi się spodobała. Więc projekt jest taki:

Pas ma szerokość ok 5 metrów. Zamiast sosen posadzimy choiny kanadyjskie i świerki serbskie. Choiny będą cięte na żywopłot. Do tego dosadzimy 3 buki Dawyck Gold, a pod nimi miskanty (morning light albo gracillimus). Z przodu, bo miejsca wydaje się dość dosadzę kulki bukszpanowe i żurawki jakieś bordowe.
Może do miskantów będę dosadzać jeżówki różowe lub purpurowe, albo pysznogłówki, albo floksy? Tego jeszcze nie wiem.
Jeden mam tylko kwadracik wolny gdzie jest coś. Nie wiem co. Więc jak macie jakiś pomysł to chętnie przyjmę.

I jak? Sensownie? Czy za mało miejsca na choinę? Da się coś takiego zrealizować?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:25, 13 lut 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Danusiu, czy ten projekt ma sens?
Chodzi o fragment przylegający do ogrodu zimowego, długość 3,40 x 1,20 w najwęższym miejscu, i ok. 3m przy schodach po prawej.
Pozostałe miejsca są w miarę ok.
Jak wypełnić miejsce przy różach (żólte), chciałabym aby było zimozielono. Może być mahonia?

Nie, mahonia odpada. Za duża, za cmentarna i w ogóle beee.
Jak wysokie są róże? To już raczej trzmielina Sunspot. Plus czosnki, albo tulipany w niej. Turzyce.
Ogród w remoncie 19:10, 13 lut 2017

Do góry
Rumianka napisał(a)
Asiu, podziwiam Cię za taką energię, którą wkładasz w projekt "nowego" ogrodu...widać, że będzie się działo, jak tylko wiosna zawita...trzymam kciuki, wszystko się uda...i będzie jeszcze piękniej...

Elisko moja energia może i spora nawet ale gdyby nie Asia-Makadamia to pewnie nic specjalnego by z tego nie wyszło. Będę ją chwalić po wszystkich odpustach.
Ogród w remoncie 18:45, 13 lut 2017

Do góry
Asiu, podziwiam Cię za taką energię, którą wkładasz w projekt "nowego" ogrodu...widać, że będzie się działo, jak tylko wiosna zawita...trzymam kciuki, wszystko się uda...i będzie jeszcze piękniej...
Ogród w remoncie 13:57, 13 lut 2017

Do góry
Druga wersja, też jeszcze do poprawy. Linie rabat bardziej podobały mi się w pierwszej wersji, ale tamta funkcjonalnie mi nie pasowała: widok z ławeczki był kiepski.

Tutaj linie widokowe są lepsze, ale linie rabat jeszcze mi nie grają.

Dla jasności pokazuję jeszcze jak ten projekt wygląda w porównaniu do stanu obecnego.

Tak naprawdę, to rabaty wcale się tak bardzo nie powiększają, jak to się wydaje.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:06, 13 lut 2017

Do góry
Danusiu, czy ten projekt ma sens?
Chodzi o fragment przylegający do ogrodu zimowego, długość 3,40 x 1,20 w najwęższym miejscu, i ok. 3m przy schodach po prawej.
Pozostałe miejsca są w miarę ok.
Jak wypełnić miejsce przy różach (żólte), chciałabym aby było zimozielono. Może być mahonia?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies