Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 23:03, 23 kwi 2025

Do góry
Magara napisał(a)
Asia, melduję, że moja przesyłka od FG jest już w łapach DPD Zapewne na terenie Niderlandów, ale to przecież rzut beretem
Twoje zamówienie jak?
W nazwie mojej miejscowości są dwa znaki diaktryczne - nieodmiennie mnie bawią wiadomości w języku obcym, które mnie zapewniają, że przesyłka do mnie jedzie Zawsze mi się wtedy przypomina stary dowcip o kupowaniu biletu z Łodzi do Pekinu

A u mnie tak:

Ewidentnie sobie Ciebie chyba upatrzyli Chcieli zacieśniać więzi itd. a mnie zlali A ja już na łubiny mam miejsce!
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:40, 23 kwi 2025

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Pierwszy raz dziś widziałam moją kotę tarzającą się w przy, ale nie w kocimiętce. Potem poszła myziać się liśćmi traw.

Co za porządne koty, bo u Pati też, nie tarzają się w roślinach łamiąc wszystko i dewastując rośliny obok jak u mnie było
Ogród prawie wymarzony … 22:36, 23 kwi 2025

Do góry
Koniec ❤️

Ogród prawie wymarzony … 22:30, 23 kwi 2025

Do góry
No i jeszcze kilka kwiatków i poczekam aż pod grabami rozkwitną czarne i jmocno różowe

Proszę wybaczyć jeśli foty się powtórzą

Kraina spełnionych marzeń 22:22, 23 kwi 2025

Do góry
Basen skończony.
Teraz muszę pokombinować jak ukryć bunkier...

Ogród prawie wymarzony … 22:19, 23 kwi 2025

Do góry
I cd tulipanozy

Ożankowy ogród 22:18, 23 kwi 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Pięknie i kwitnąca ta Twoja wiosna. Magnolia śliczna, narcyzki nadzwyczajnej urody, ciemierniki cieszą a pierwiosnki uwodza.

Praca daje efekty. Piękne

Praca zwykle daje efekty, ale mnie przeraża jej ogrom. Nie wiem po co się tak męczyć, lepiej sobie uprościć życie i dlatego postanowiłam bodziszka korzeniastego użyć w nadmiarze w moim ogrodzie. Poza tym zerkam w kierunku krzewów i wyłącznie dużych bylin.
Jakby ktoś nie wierzył to doprowadziłam do równowagi tylko kuchenną w dzisiejsze popołudnie.

Ciekawe na jak długo starczy efekty tymczasowe są zadowalające

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 22:15, 23 kwi 2025

Do góry
Miskantowo napisał(a)

Jakże znajomy mi widok Gratulacje, że tak po taniości, a do tego szybko i sprawnie
Jak woziłam z Szadółek to pakowałam w worki polipropylenowe - mocne są i zwarte, zero ryzyka, że coś pęknie. Używam ich jak wystawiamy śmieci zmieszane - mniejsze ryzyko, że koty czy inne zwierzaki się do zawartości dobiorą

P.S. Tarcia, ja się raz na zapach skarżyłam, musiało Ci umknąć Trafiliśmy na jakąś super świeżą dostawę, masakra To była zima, jechaliśmy z tym smrodem prawie dwie godziny przy zamkniętych oknach, bo mróz Do prania my, ciuchy i samochód
Ogródek Gosi 22:15, 23 kwi 2025

Do góry

Bardzo zdziwiła mnie różowa gaura, uważana za bardziej wrażliwą. Przez całą zime była praktycznie zielona. Oberwała dopiero podczas mrozów. Myślałam, ze nie przeżyła, a ona wygląda najlepiej ze wszystkich gaur.

Ogród Basi i Romka 22:13, 23 kwi 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)

Co to jest to różowe? Piękne łany tulipanów masz
Kraina spełnionych marzeń 22:13, 23 kwi 2025

Do góry
MagdaLenka napisał(a)

A tu eksperyment. Próbuję ukorzenić róże dla koleżanki.

Mnie udało się kilka patyków róż ukorzenić, ale tylko z tych uciętych we wrześniu.
Ogródek Gosi 22:13, 23 kwi 2025

Do góry
Ogródek Gosi 22:12, 23 kwi 2025

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Mam podobne oczekiwania co do emerytury. Też nie lubię wcześnie wstawać. Pracę swoją również lubię i ludzi, z którymi pracuję. Ale już chciałoby się robić coś dla swojej przyjemności
Jeżeli chodzi o zaległości w pracach ogrodowych, to nie mogę ich nadrobić. Też z powodu pracy, bo na ogród są tylko weekendy. Do tego nie zawsze sprzyja pogoda.

Ewa, perspektywa wstawania o późniejszej godzinie, oraz możliwość pracy w ogrodzie przez cały tydzień, cały dzień jest przepiękna. Wiem, że pewnie będę robiła wszystko wolniej, wiem, że często będę sobie mówiła, że zrobię to jutro, ale to jest takie piękne

Makao napisał(a)
Mnie przeraża już to pielenie. Chwasty rosną bujnie. Aż boję się wychodzić na dwór i przyglądać roślinom bo zawsze jakieś chwasty spotykam i potem tkwię na jednej rabacie 30 minut

Ania, ja dzisiaj miałam urlop. Co prawda niestety przerwany na 2,3 godziny, bo szefowa potrzebowała nagłej pomocy, ale i tak uważam, że sporo zrobiłam. A ile mogłam zrobić.
Myślę, że wszystko byłoby już opielone. Ale chwasty faktycznie są w natarciu.

Udało mi się zlikwidować wszystkie widoczne mlecze z trawnika, wypielić grządki po lewej stronie od furtki. Przy okazji

sylwia_slomczewska napisał(a)
Miałam kiedyś te wilczomlecze mirtolistne, w sumie to nie wiem co się z nimi stało bo ładnie rosły, chyba którejś zimy nie przetrwały. Pamiętasz by przy dużym nasłonecznieniu przy nich nic nie robić bo mogą oparzyć jak dyptan. Zawsze uważałam, na sobie nie sprawdziłam, ale czytałam dawno temu o tym.

Sylwia, mój wilczomlecz też potrafi zniknąć nie wiadomo dlaczego. A potem cudownie znajdowałam siewki. Może to kwestia wilgotności? Chyba nie lubi za mokro. Wiem, że jest trujący i jak sie go wycina trzeba umyć sekator, żeby nie zabił innych roślin, ale nie słyszałam, żeby był aż tak.
Nie pamiętam teraz czy pracowałam przy nim w upał.
Muszę zwrócić na to uwagę.

Dzisiaj miałam urlop
Udało mi się zlikwidować wszystkie widoczne mlecze z trawnika, wypielić grządki po lewej stronie od furtki. Przy okazji poprzesadzałam kilka roślinek.
Podlewając doniczki z zeszłego roku, które nadal tkwią w warzywniku zauważyłam, że budleja, którą uważałam za martwą jednak żyje. Zresztą mam kilka takich dziwnych odkryć w tym roku.
W zeszłym roku posadziłam różową gilenię. Po miesiącu zniknęła. Jakież było moje zdziwienie, kiedy zauważyłam, że wychodzi. I takich przypadków mam kilka.
Jakiś cudowny rok

Ogród długi 22:09, 23 kwi 2025

Do góry
Joann napisał(a)
Tulipany ku pamięci

Cudne Boszszsz kiedy ja tak będę miała czas poleżeć nogi poopalać.....
April podbija las... 22:09, 23 kwi 2025

Do góry

To jest najpiękniejszy sosnowy las na świecie.
Ogrom pracy, wysiłku, czasu i kasy.

Jola stworzyłaś arcydzieło.!!!
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 22:08, 23 kwi 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Hortensje na miejscu docelowym zaczynają pokazywać listki, chyba przeżyją.

Tego muszę dokupić więcej.

Młoda jabłonka a jaka chętna do kwitnienia.

Floksa nie dokupuj. Jak przekwitnie urwiesz kilka rozgałęzień posadzisz w ziemię za dwa lata takie same kępki zrobią, albo jeszcze większe. A ta kępka za dwa sezony to już będzie niezły dywanik
Ogród prawie wymarzony … 22:04, 23 kwi 2025

Do góry
Zbieram się do fot ale u mnie pogoda nijaka . Mało słońca ale za to deszcz.
I fot ładnych zrobić tulipom nie mogę

Muszą Was takie zadowolić

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:03, 23 kwi 2025

Do góry
Wafel napisał(a)
Pokaż alstremerie Nie mogłam znaleźć tych krzaczków w ogrodzie, o którym pisałam, dlatego ciekawi mnie jak te kupione teraz wyglądają, choć w sumie mogą być podpędzone w szklarni. Kolor zapowiada się super

Moje alstromerie na razie są małymi kupeczkami, wysokimi na max 20cm Udokumentowałam jedynie kolor jednego leżącego kwiatuszka

Tak w doniczkach wyglądały. Na pewni podpędzone w szklarni
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:53, 23 kwi 2025

Do góry
Pierwszy raz dziś widziałam moją kotę tarzającą się w przy, ale nie w kocimiętce. Potem poszła myziać się liśćmi traw.
Do raju daleko - u Ewy 21:47, 23 kwi 2025

Do góry

Młode listeczki judaszowca

Śliczne mój jeszcze takich rozwinętych listków nie ma, ale zaczyna kwitnąć mam dwa jeden starszy, jest ok i nowy, który sadziłam późną jesienią. Z tego drugiego chyba nic nie będzie, nic narazie się z nim nie dzieje. Poczekam jeszcze, może jednak się obudzi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies