Kardamonu w tych bułeczkach jest całkiem sporo. Jest składnikiem masy i posypki.
Wzrost wysokości drzew na zapłociu i w ogrodzie bardzo mnie cieszy. Zostały już tylko takie, których nie trzeba ograniczać. na szczęście!
Warzywnik to marzenie, które się spełniło. Szybkie wyjście do niego i powrót ze składnikami do posiłków. Wczoraj był barszcz ukraiński z własnej botwinki, ziół i zielonego groszku.
Zazdroszczę Ci, że masz możliwość częstego spotykania Moni i Magleski. To świetne kobiety. Do rany przyłóż.
Po 8 latach zamiast jednej są dwie...
Żylistek w tym roku słabiej bo cięłam wiosną. Musiałam już odmłodzić, a nie zdążyłam w zeszłym roku po kwitnieniu.
Uczciwie przyznaję, że wszystkie miejsca w ogrodzie były obfocone. Różnice mogą wynikać z przyjęcia innej pozycji podczas robienia zdjęć. Magleska dokonywała cudów. Nie podejrzewałam jej o takie poświęcenie.
Dziękuję Helen. To bardzo pokrzepiające słowa. Też tak myślę, że jego wielką zaletą jest to, że przez cały rok wygląda przyzwoicie, a czasem sprawia niespodziankę i wzlatuje na nieco wyższy poziom.