Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:01, 06 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Sebciu na zdjęciu nie widać ale druga od lewej szersza. Trzecią wiosną (lub w sobote) wkopię głebiej, bo na tej rabacie mam spory spadek w dół (nie widać tego w ogóle... Ale do żywopłotu grabowego jest ok 30-40 cm różnicy. Wiosna je ostro wyrównam.. Byly sadzone w to miejsce latem , potem je zarosły rosliny zatem ostra korekta będzie w sezonie Anno Domini 2015

Sebek musisz sobie w weekend podładadować bateryjki pracą w ogrodzie!!

Widać, że jest szersza Wkopanie w dół to też dobry pomysł

A w weekend...Spiż mnie kusi Ale się okaże jak będzie Nic nie planuję, bo potem los płata mi figle...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:47, 06 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie żebym się czepiał, ale licząc od lewej to druga i trzecia kulka muszą zamienić się miejscami, bo wysokością nie pasują... Chyba, że tą drugą będziesz ciąć wyżej, a trzecią niżej? Bo z tego co pamiętam już coś tam latem kombinowałaś? Z żółtymi trawkami będzie miodzio

A moje akumulatory też rozładowane...

Sebciu na zdjęciu nie widać ale druga od lewej szersza. Trzecią wiosną (lub w sobote) wkopię głebiej, bo na tej rabacie mam spory spadek w dół (nie widać tego w ogóle... Ale do żywopłotu grabowego jest ok 30-40 cm różnicy. Wiosna je ostro wyrównam.. Byly sadzone w to miejsce latem , potem je zarosły rosliny zatem ostra korekta będzie w sezonie Anno Domini 2015

Sebek musisz sobie w weekend podładadować bateryjki pracą w ogrodzie!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:06, 06 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

kupiłam dzisiaj carex golden bowlEs i bedzie wymiana evergoldów

Nie żebym się czepiał, ale licząc od lewej to druga i trzecia kulka muszą zamienić się miejscami, bo wysokością nie pasują... Chyba, że tą drugą będziesz ciąć wyżej, a trzecią niżej? Bo z tego co pamiętam już coś tam latem kombinowałaś? Z żółtymi trawkami będzie miodzio

A moje akumulatory też rozładowane...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:58, 06 paź 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
fajne nabytki Wojsławickie Agatko,
za Dollarami raczej Gracimulusy proponuję...chyba że Twoje ML urosną jak wojsławickie albo Dollary będziesz nisko prowadziła to może ML będą dobre. Sebek ma chyba takie połączenie.

Ula na razie jedno i drugie malutkie....ML mi w tym miejscu wystarczą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:07, 05 paź 2014

Do góry
Źle - z piłką nożną jak i ze mną dzisiaj... Nie wiem kiedy mi przejdzie fatalny nastrój, ale jak będzie lepiej to wrócę. I żadne pocieszanie nie pomoże, więc najwyżej poproszę komentarze odnośnie wczorajszych kwiatków...Pozdrawiam Was i życzę Wam spokojnej nocy.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:53, 05 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

A ja od piątku w domu jestem - zapisałem się na WF i od razu w samochód

Skoro o WF-ie mowa to los zdecydował, że będę chodzić na basen - jogi nikt nie zaoferował Foch normalnie! A tak chciałem uwalniać swoje czakry!

Basen dobra sprawa...nie narzekaj...ciesz się, że na siłę nie wepchnęli Cię na piłkę nożną
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:49, 05 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Julita, Admete - on tam konweniuje i to świetnie, ale tylko dla zabawy go tam dałem, bo konwalnik ma kilka cm, a zawilce są co najmniej ciut większe

I wiadomo, że on mikry w porównaniu do zawilców...ale fotka superowa...zawsze możesz w przyszłym sezonie rozpleniecę Rubrum, albo Vertigo dla takiego efektu zakupić....może nie identyczne, bo nie czarne...ale zawsze inne niż zielone
Kubusiowo II 10:00, 05 paź 2014

Do góry
Gosia - jakbyś miała firmę to chyba wiem w jakiej branży byś działała - tort wygląda zjawiskowo i jest niesamowicie dopracowany, mistrzostwo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:34, 05 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak zwykle Twój ogród powala, zawilce są mniam i liczę na taki efekt również u siebie

Coś mi się wydaje że niechcący wylansowałam zawicle Od dwóch lat je pokazuję ale w tym roku powaliły obfitością kwitnienia.
Z powodu ich urody w ich nogach powstania rabata a'la Danusia czyli zimozielone i biel. Wiosną na tej rabacie będą białe hiacynty, narcycy, tulipany i dodam kapkę purpurowych.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:18, 05 paź 2014

Do góry
Jak zwykle Twój ogród powala, zawilce są mniam i liczę na taki efekt również u siebie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:06, 05 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A ja myslalam, ze Ty cały weeknd imprezujesz !

A ja od piątku w domu jestem - zapisałem się na WF i od razu w samochód

Skoro o WF-ie mowa to los zdecydował, że będę chodzić na basen - jogi nikt nie zaoferował Foch normalnie! A tak chciałem uwalniać swoje czakry!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:02, 05 paź 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Sebek,aż trudno uwierzyć,że tyle czasu sidzimy na jednym forum.Patrzę na twoje dokonania ogrodowe i jestem pełna podziwu.
Zawilec śliczny miałam takiego od Tyny.
Ty sam wiedziałeś ,że będą takie zmiany kiedy tu wsiąknąłeś ???

Mocno ściskam i pozdrawiam
martek

Nigdy w życiu! Zresztą właśnie skończyłem oglądać ten film
Również sebuśkam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:01, 05 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

W sumie to szkoda że też nie kupiłam

Na pewno będzie jeszcze jakaś okazja
Moja "przyziemna" :) pasja 22:54, 04 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Na jakiej ulicy? Bo na Chorzowskiej są cudne platany

Graniczna, przy Pomniku Żołnierza Polskiego. (żeby się tylko nie okazało, że to jakieś klony )
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:29, 04 paź 2014

Do góry
Sebek,aż trudno uwierzyć,że tyle czasu sidzimy na jednym forum.Patrzę na twoje dokonania ogrodowe i jestem pełna podziwu.
Zawilec śliczny miałam takiego od Tyny.
Ty sam wiedziałeś ,że będą takie zmiany kiedy tu wsiąknąłeś ???

Mocno ściskam i pozdrawiam
martek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:02, 04 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Gosiu, skoro Ty na tyle roślin co kupujesz ciągle znajdujesz miejsce to o swojego zawilca się nie martwię

W sumie to szkoda że też nie kupiłam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:56, 04 paź 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Sebek, jednak chyba lepiej mnieć mniejszy ogród, bo szybciej efekt 3 lata i dżungla przynajmniej na tej rabacie pod oknem. Pewnie wiesz, ale powiem to, ślicznie masz.

Kiedyś pokazywałem jak rabaty urosły przez 3 lata - wszystkie I dziękuję za komplement
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:55, 04 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Podziwiam fotki buszu białe i różowe zawilce mam trzeci rok, w tym sezonie kwitną u mnie słabiej, ale rozrosły się i właśnie przenoszę je do nowego, zaobserwowałam, że najlepiej znoszą przeprowadzki jesienią, krócej chorują. Przesadzane późną wiosną długo dochodziły do siebie i tak naprawdę to dopiero teraz odbijają. Pozdrawiam.

Cenna rada, dziękuję Jeszcze sobie o nich poczytam, a posadzę w przyszłym tygodniu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:53, 04 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Nie ma to jak we własnym ogrodzie Cudny ten buszNa zawilca miejsce znajdziesz na pewno Buziam

Gosiu, skoro Ty na tyle roślin co kupujesz ciągle znajdujesz miejsce to o swojego zawilca się nie martwię
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:52, 04 paź 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Sebek, zawilca daj przy bukszpanach. A jak tworzysz własne sadzonki amazonów? Po ilu latach od posadzenia?

Trawki w ogrodzie to ja rok mam Wiosną miały po kilka niteczek, urosły ładnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies