Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Gabriela 11:54, 06 paź 2014

Hortensje Silver Dollar i mnie bardzo się podobają, zaopatrzyłam się dopiero w tym roku i będę sobie rozmnażąć.
Kupiłam sobie sosnę himalajską i widziałam też te, które bardzo mi się u Ciebie podobały, ale nie zapamiętałam nazwy, są w znanym nam ogrodnictwie blisko klasztoru.
Wyczytałam, że sosny himalajskie są bardziej wrażliwe na mróz. Nie wiem więc - okryć je jakąś płachtą na zimę, czy to u nas nie jest potrzebne?
Agania 14:13, 06 paź 2014

dorciabe napisał(a)
Agatka piękny Twój ogród w kolorach jesieni

Jak będzie dzisiaj słoneczko po południu, to polecę do ogrodu z aparatem, bo kolorków jesiennych coraz więcej
Agania 14:14, 06 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Pamiątki z Wojsławic piękne, Twój ogród nawet w deszczu wspaniały.

Najbardziej mnie cieszą Horti S.Dollar
Agania 14:51, 06 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Odrabiam lekcje
Suchodrzew nawet zielony u mnie padł po zimie 11/12, wcześniej podmarzał, ale dawał radę. Pstrokaty..dwa podejścia i żaden zimy nie przeżył.

Berberys Julianny - też wymarzał, ale ostatni 2 zimy były łagodne to te co się zostały (przeniesione w zaciszne) urosły potffory, kolczaste potffory bez większych walorów ozdobnych. Ale zwierzątka maja tam porządny schron.. nikt i nic tam nie wejdzie

Jak Bolestraszyce masz w planach, to po drodze masz mikro Wojsławice Bolestraszyce sa zupełnie inne niż W. Są też bardziej..... zaniedbane.. ale naprawdę warto obejrzeć.. są miejsca naprawdę urocze i warte obejrzenia. To takie bardziej dzikie arboretum, sprawia wrażenie, że tu człowiek nic nie miesza w naturze, co ma swój urok. W okolicy warto zwiedzić park i zamek w Łańcucie i Krasiczynie.

Czytam plan wykonanych prac... i uśmiałam się na koniec, bo jak wchodziłam na watek, to sobie pomyślałam, że Wątek z pożegnaniem zimy niedługo będzie nie na czasie i coś trzeba zmienić .

Fajnie było znów sie spotkać A może tak spotkanie ogrodowiska w styczniu w Krynic lub Wierchomlii??

Z zimozielonymi wcześniej czy poźniej są kłopoty.
Bolestraszyce i Małe Wojsławice są w planie na następny rok..Łańcut zaliczony, Krasiczyn jak najbardziej wypada zobaczyć

Dolomity trzeba uaktualnić......Spotkanie na białym...pomyślimy
Agania 14:53, 06 paź 2014

JoannA napisał(a)
Zachwycam się fotkami ze spotkania i skąpanego w deszczu ogrodu.
I ze zdrówkiem kiepsko...odpocznij Aganiu bo w tym roku kawał dobrej roboty za Tobą A roślinki zdążysz jeszcze posadzić.
buziaki

Joasiu, jak tu odpocząć jak jeszcze cebulki czekają, ale dzięki za troskę kofana

buziak
Agania 14:54, 06 paź 2014

WilczaGora napisał(a)
chciałam zameldować, że byłam u Ciebie na jesiennym spacerku
avatarek piękny ale moim "number one" i tak pozostają zdjęcia u Grażyny

Agania 14:57, 06 paź 2014

ewsyg napisał(a)
Agatko, proponuję przezimuj ją w domu. Miałam ją i mi przemarzła pomimo zabezpieczenia.Zeszłoroczna zima była łaskawa, ale nie dla niej

Tak wiem już, że się nie wysieje za późno, moje stipy i turzyca ceglasta też stoją pod znakiem zapytania jeśli chodzi o przezimowanie?
Agania 14:58, 06 paź 2014

Urszulla napisał(a)
fajne nabytki Wojsławickie Agatko,
za Dollarami raczej Gracimulusy proponuję...chyba że Twoje ML urosną jak wojsławickie albo Dollary będziesz nisko prowadziła to może ML będą dobre. Sebek ma chyba takie połączenie.

Ula na razie jedno i drugie malutkie....ML mi w tym miejscu wystarczą
Agania 15:00, 06 paź 2014

bartek_luberda napisał(a)
U ciebie grzybki a u nas nic nie ma a tak lubię jezdzić i zbierać Miłej słonecznej niedzieli

Niedziela była udana, grzybków nie znalazłam, słoneczka nie brakowało, sadziłam Dollarki i cebule, aż sadzarka mi się rozleciała

Agania 15:10, 06 paź 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Mokry ogród przepiękny Buziolki

W końcu słonko siostra