Tam gdzie brzozy i trawy byłby po prostu zagajnik brzozowy wsadzony w trawnik, który nie byłby koszony. Zero kancikowania. Praca kosiarki wyznaczyłaby granice rabaty. Miałabyś mniej roboty z pieleniem A gdybyś chciała ścieżkę pomiędzy brzozami, to po prostu wjechałabyś tam kosiarką i już. Psicy chyba też by sie taki lasek spodobał
Rabata z brzozami powinna zaczynać się na tej samej wysokości jak placyk. Wszystkie trzy rabaty powinny z prawej strony zaczynać się w jednym miejscu. Dopasowałam ich początki do rabaty z brzozami
Basiu mam nadzieję, że Ci pomoże . Nam na razie pogoda nie ułatwia, dzisiaj była taka śnieżyca że nie dało się nic zrobić. Teraz trochę się wytopiło, ale nie ma mojego M, a sama nic nie zrobię
Może jutro coś się uda zrobić, nie nastawiam się już.
Planuję weekend w ogrodzie podobno ma być ciepło i słonecznie, zobaczymy
Toszko, jakbyś była przelotem napisz proszę kiedy ciąć świerk serbski, mam takiego z trzema czubkami, Sylwia już mi podpowiedziała żeby dwa ciachnąć całkiem ale czy tego trzeciego skrócić czy niech rośnie? Pisałaś coś o cięciu góry celem zagęszczenia dołu, no chyba, że coś pomieszałam
Madziu, przyznam się, że nie bardzo pamiętam co gdzie jest u Ciebie w ogródku, więc mogę coś namieszać.
Ale pierwszy pomysł, jaki mi przychodzi do głowy, to zamienić L-kę w dwa kwadraty, lekko na siebie nachodzące:
Dla podkreślenia rysunku można ten pierwszy kwadrat obłożyć krawężnikiem/kostką dookoła - przez trawnik też, nie tylko przy rabatach. Podobnie jak tu.
Wtedy w prawym górnym rogu zrobi się miejsce na zagajnik brzozowy z hamaczkiem
Podpowiedzcie mi proszę , gdybym wzdłuż tego zielonego płotu po lewej str. zdjęcia z przęseł chciała posadzić miskanty ML na pasie szerokości do 60 cm.to by wystarczyło tej szerokości?
Przęsła płotu maja po 2,5 m szerokości .I miałabym obsadzić 9 przęseł,czyli 22,5 m płotu.Co ile je sadzić gdybym dawała tylko ML? Aby się później nie zlały w jedna całość ,tylko krzyżowały przewieszającymi źdźbłamiAle myślę że chyba chciałbym też coś innego posadzić pomiędzy nie,niższego aby nie było monotematycznie i zbyt nowocześnie .A poza tym by dołem przestrzeń pomiędzy nimi wypełnić czymś przynajmniej póki się nie rozrosną.Może macie jakiś link z inspiracją ?Byłabym wdzięczna
Muszelka piękna fota. To u ciebie sa te piękne żurawki amarantowe o ile się nie mylę.
Zaglądam miałam nawet wpis napisany dot. muzyki, orkiestry, odbioru muzyki przez widownię, coś znowu przycisnęłam i skasowało się.
Jeśli jeszcze można to racja, inaczej reaguje widownia w filharmonii inaczej na stadionie mimo tego samego zespołu, orkiestry. To rzecz wyczucia, smaku, wykształcenia muzycznego.
U nas dzisiaj z rana słonko świeciło teraz byle jak ale jest ok 7 stopni na plusie więc nie jest najgorzej oby tylko nie padało.
Marcinie jeszcze raz ogromne dzięki! I wielka pochwała za pakowanie, przewoźnik niestety się nie popisał z terminowością, przyszły przed chwilą, dostały pić, jeść i dobre słowo
Szukałam zdjęć tych moich pierwiosnków i okazuje się że nie mam ani jednego zdjęcia. A tak szaleńczo w zeszłym roku kwitły. Co za pech
mam tylko zdjęcie z 2017 jak wsadzałam małe sadzonki razem z przebiśniegami na zmianę, bo musiałam zagospodarować miejsce pod magnolią przed nieustannym wyrastaniem trawy
A oprócz tych mam jeszcze z takimi omszałymi liśćmiktóre kwitną na fioletowo i żółto (bardzo wolno przyrastają w porównaniu do tych zwykłych) i jeszcze jedne dostałam od Bogusi, czekam na nie bo miały być śliczne białe