Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Za drzwiami do ogrodu... 19:14, 12 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)

Aniu cegła chodzi mi po głowie czerwona tylko nie wiem gdzie najbliżej nas może być hm Ściezki śliczne tez będę robiła myślałam przez zimę o nich też

Bogusiu ,część moich cegieł rozbiórkowych z których ułożona jest obwódka rabatki przy ceglanym murku po zimie się po prostu rozsypała(mróz je rozsadził)
Te z których jest murek jakieś lepsze są,albo tak nie nasiąkają jak te przy ziemi. Więc jak masz kupować taką to dobrze pomyśl,bo jak za darmo,to tak nie szkoda Może lepiej zainwestować w jakąś pewniejszą?

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:08, 12 mar 2019

Do góry
sosna Joppi(patyczek w 2012) teraz lekko przycięta z dołu

Wiethorst

Za drzwiami do ogrodu... 18:58, 12 mar 2019

Do góry
Magda była Ciekawa mojego ziołownika...więc oto mój "błazeński" ziołownik!

Jeszcze nie bardzo widać że coś już na nim rośnie,ale będzie do porównania potem

Tu w trakcie obsadzania...,jeszcze też muszę dosiać trawę w narożniku i zadbać o kanciki ,albo czymś obramować,myślę...
Nie będzie idealnie,bo to stare,różniące się od siebie płyty z odzysku!Ale jak zarośnie ziołami,to może nie będzie tak widać nierówności
Za drzwiami do ogrodu... 18:40, 12 mar 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Bogusiu, to takie ścieżki do nikąd...Ciekawe co tam wymodzisz w Tym roku?

Nas i tak łagodnie ten wiatr potraktował,jak czytam co piszą dziewczyny...
Chciałoby się już tego ciepełka...,ale roślinki sobie radzą i mkną do góry
Hiacynty szykują się z kwiatami...mimo że listkom w noski zimno

Aniu cegła chodzi mi po głowie czerwona tylko nie wiem gdzie najbliżej nas może być hm Ściezki śliczne tez będę robiła myślałam przez zimę o nich też
ogród (nie)Mocy 18:37, 12 mar 2019

Do góry
Coś mnie martwią moje rośliny. Chyba niecierpliwa jestem

Siew był 8 marca, a do dzisiaj stipy ani widu ani słychu. Jedna jeżówka nieśmiało się wychyla z ziemi , i szałwia trójbarwna- wszystkie pojemniki mają już widoczne siewki.

Najbardziej zaskoczyła mnie siana dwa dni temu cynia, tak wygląda dzisiaj:

Za drzwiami do ogrodu... 18:30, 12 mar 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Aniu pięknie wszystko kwitnie w Twoim cudnie wysprzątanym ogrodzie. Uwielbiam Twoje zakątki Idę jeszcze powzdychać!

Oj,jeszcze nie dosprzątany...Ale zdjęcia jakoś kamuflują
Miło mi czytać słowa uwielbienia, choć mój ogród na nie, nie zasługuje w porównaniu do Twojego...raju!!! Do którego ja często wzdycham

Liliowo i kolorowo:) 18:11, 12 mar 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Cieszę się, że zaglądasz. Kolorową wiosną nas witasz. Te białe krokusy z rumieńcem śliczne. Nie widziałam jeszcze takich.

One są sliczne, chodz mało widoczne. Kolory mam różne ale póki co za zimno.
Bratki bardzo lubie, dobrze, że stokrotki z bagażnika zapomniałam wyjąć bo tej nocy zimno i śnieżnie było

Za drzwiami do ogrodu... 18:05, 12 mar 2019

Do góry
koliber napisał(a)
U mnie też coraz więcej wiosennych pączków się pokazuje

Już za chwileczkę,już za momencik...
i nie nadążymy im zdjęć robić

...uDany ogród 18:04, 12 mar 2019

Do góry
No i wiosenny zachód słońca w ogrodzie, mam nadzieję że coraz częściej będę w ogrodzie przy wschodzie i przy zachodzie. Najlepiej jakbym już mogła tam zostać...

Pozdrawiam słonecznie!!
Liliowo i kolorowo:) 18:02, 12 mar 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Danusiu

U nas też wieje teraz chmury ciężkie na przemian ze słońcem wczoraj ulewy ale deszcze też potrzebne bo sucho. U nas nie było dużo śniegu.
Tylko trawy ścięłam wiatr rozrzuca wszystko po ogrodzie.
Dzisiaj też pewnie prac nie będzie a tyle roboty trudno zostanie na później.

Smog rozwiany to dobrze jest czym oddychać.

Pozdrawiam

U nas śniegu miałam dużo i z 6 tygodni chyba to dużo jak na ostatnie zimy, trawnik bardzo zle wygląda po tym śniegu, już wygrabiłam i posypałam nawozem przed deszczem się spieszyłam. Chodz pracowałam już od lutego te 3godz prawie codziennie, no to jeszcze dobre dwa tygodnie będzie pracy. Jak sie ciut ociepli to znowu mnie sprzątanie czeka bo po strasznej wichurze nawiało mi mi różności z okolicy.
Dziś rano było biało ale nie było mrozu, róże czas obcinać bo listki wypuszczają.

...uDany ogród 18:02, 12 mar 2019

Do góry
Zupełnie inaczej wygląda świat gdy świeci słońce, od razu pojawia się uśmiech na twarzy. Też tak macie?

Za drzwiami do ogrodu... 18:00, 12 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)

O rany jakie śliczne ścieżki Aniu
Teź mam taki plan robienia ścieżek z kamyczków juz wiem skąd czerpać inspirkę; )
Tez mam taką nadzieję że to tylko ten tydzień tej ciężkiej pogody w Polsce ,tyle zniszczeń eh

Bogusiu, to takie ścieżki do nikąd...Ciekawe co tam wymodzisz w Tym roku?

Nas i tak łagodnie ten wiatr potraktował,jak czytam co piszą dziewczyny...
Chciałoby się już tego ciepełka...,ale roślinki sobie radzą i mkną do góry
Hiacynty szykują się z kwiatami...mimo że listkom w noski zimno
...uDany ogród 18:00, 12 mar 2019

Do góry
Własnie wróciłam z działki. Po porannym śniegu ani śladu i temperatura poszła w górę. Synuś mi właśnie czyta prognozę podobno u mnie w niedzielę +20.
Szok takie różnice na przełomie tygodnia, czyżby powtórka z zeszłego roku i od razu lato?
Chciałabym się nacieszyć wiosną. Lubie te pierwsze soczyste kolory do tego słońce i błękit na niebie i czuję, że życie jest piękne!

W słońcu

Liliowo i kolorowo:) 17:56, 12 mar 2019

Do góry
marba napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie, Danusiu. Fajnie, że znów jesteś.

Też się ciesze no i postaram się bywać częsciej chodz ciągle gonie czas a haha z wiekiem wszystko wolniej też idzie i nie wyrabiam a zajęć dużo, często też mam wnuki na parę dni, sama wiesz jak to jest Ogrodowo już działam chodz moje sprzątanie po wichurze znowu na nowo

Liliowo i kolorowo:) 17:50, 12 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękną kolorową wiosnę masz

Już wszyscy tęsknimy za kolorami, chodz dziś rano znowu biało ale już nawet nie robiłam zdjęc Krokusy nawet w słoncu nie chcą się otwierać bo zimno.

Za drzwiami do ogrodu... 17:48, 12 mar 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Aniu, teraz każda zieleń cieszy potrójnie ☺☺☺ Nie mam nic przeciw obecnym temperaturom, wszak to marzec, ale mogło by nie wiać tak okrutnie. Pozdrawiam cieplutko ☺☺

Masz rację jesteśmy spragnieni zieleni
Nareszcie wiatr się trochę uspokoił,może jutro będzie już cieplej?
ale na tygodniu to i tak pewnie nie będę miała czasu na ogród,to aby koniec weekend był pogodny.
Moja bajka 17:47, 12 mar 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Zabieram się za malowanie oergoli, którą emuś na dzień kobiet mi pidarował. Będzie to wejscue do earztwnika. Matka chrzestna pomysłu - Sylwia.

Ach te Kaśki Krakowska w garderobie obraz morski klei a Dębicka też jakiś pokój okupuje malując ogromną pergolę Kochane wariatki z Was
Ogródkowe perypetie:) 17:44, 12 mar 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Powiększyłam rodzinkę ciemierników o takiego.

Ale tego lubię jednak bardziej..

I pomyśleć, że jeszcze kilka dni temu prawie nie wiedziałam co to ciemiernik Teraz kuszą mnie i Anity i Twoje piękności
Jurajski Ogród 17:41, 12 mar 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Jurajski bardzo powoli budzi się do życia...
Pszczoły latają, ale jeszcze nic nie kwitnie, dopiero kiełki krokusów wyłażą, no i chyba trawa odrobinę dziś zzieleniała?

I ja skomplementuję bo piękne wszystko!!! A kociak najpiękniejszy Witam po zimie Agnieszko
Ukojenie 17:35, 12 mar 2019

Do góry
Mysza napisał(a)
Powodzenia hi hi.
A ja bym się wybrała po Hortki))

Wyszlam tylko z karma dla siersciucha 2minutowe zakupy.
Hortek albo nie bylo albo gdzies ukryli - nie szukalam.

spieszylam sie do paczkomatu
Moj wlasny prezent na dzien kobiet odebralam

Funduszy na hortki nie przewidzialam tej wiosny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies