Można to zrobić zmieniając stronę na górze na pasku gdzie jest htttp itd na końcu jest strona np 128,,, zaznaczając to można dowolnie wpisać nr strony i przenieść się.
Przekopać, ta darń użyźni glebę i ewentualnie wysiać lub położyć nową rolkę.
Jednak jeśli ta trawa odstaje od ziemi czyli nie przyrosła - może być problem z jej przekopaniem bo będzie wyłazić i się mielić. Wtedy zdejmij ją i złóż gdzieś z boku na pryzmie. Powstanie ziemia darniowa.
Mam wrażenie że teren jest źle wyprofilowany i zrobiło się wgłębienie tutaj.
No i pytanie, dlaczego nie ma trawy?
za późno była kładziona?
zasuszona po położeniu? (najbardziej prawdopodobne).
Trawnik zanim przyrośnie musi byc systematycznie podlewany, ale nie zalewany.
Danusiu, tam są róże.. Widziałaś? Trzmieliny na pniu chętnie bardzo, już w ubiegłym roku je zapisałam na listę pod kątem tej rabaty.. A co myślisz o tym pasie bukszpanow?
Tutaj brakuje czegoś na wysokości, jakby fruwających kulek i z powodu tego co już jest proponuję aby była to żółć, trzmieliny na pniu, na róznej wysokości i nie krzywe patyki bo to ważne. Patyki proste. Trzeba dużo włożyć starań aby to wyglądąło.;
Szałwia ogólnie jest piękna gdy kwitnie, potem trzeba ścinać albo najpierw w środku te kłosy przekwitnięte, alb o całą roślinę ściąć i wtedy kwitnie jeszcze ra. Sama tylko szałwia na zimę to niedobry pomysł. Może dodaj na brzeg trzmieliny Emerald'n Gold lub chociażby żurawki n.p Caramel.
Oczywiscie rabata jest do powiekszenia a czy ta szalwia bedzie tez taka golutka jak te roze. Chodzi mi glownie o to aby zima wygladalo to lepiej, pelniej. Pozdrawiam
Nie zniknie. Nie jest przy szlaku.
Mnie to miejsce pokazała najwspanialsza sąsiadka, jaką miałam. Pewnego wieczora wpadła do mnie i powiedziała "pani Ewuniu jedziemy". Wsiadłyśmy na rowery i pod górkę.
Z nią zbierałyśmy maliny leśne "pani Ewuniu, musimy przed świtem, bo wtedy żmije śpią".
Oglądałyśmy dawne fotografie a ja słuchałam jej amerykańskich opowieści. Pani Stenia, wspaniała sąsiadka .... .
Możesz przy murku posadzić, możesz też na skarpce, ale wtedy sadzisz poziomo, wywalasz kijek i kładziesz na ziemi. Zapełni płot i ziemię pod sosnami, wejdzie też malowniczo na sosny.
Możesz przy murku posadzić, możesz też na skarpce, ale wtedy sadzisz poziomo, wywalasz kijek i kładziesz na ziemi. Zapełni płot i ziemię pod sosnami, wejdzie też malowniczo na sosny.