Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 13:19, 13 sty 2019

Do góry
Marzec
Przyniósł wielkie zaskoczenie-chyba będę mieć różankęi to jaką! Pomarańczowe róże z niebiesko-fioletowymi bylinami. Pierwsze plany na nią

W ogrodzie były krokusy

A miesiąc kończyły Święta

Ogród w remoncie 13:09, 13 sty 2019

Do góry
Śnieg spadł coś koło połowy miesiąca

Choć w ogrodzie cicho to ja planowałam, planowałam, planowałam.
Plany dotyczyły głównie frontu. Pojawił się pomysł wywalenia żółtych tuj, obsadzenia miejsc pod sosnowymi niwakami. Pojawiły się pierwsze listy zamówień roślinnych.

Luty
Dalej plany, ogólnie nuda. By zupełnie nie odwyknąć od spraw ogrodowych zajęłam się wysiewaniem ale w domu, w kiełkownicy
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:07, 13 sty 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Cudne to akwarium, matrix normalnie. Ciekawa jestem co wykombinujesz

Kombinuje i kombinuje - chciałam fotki dziewczyn podwodne wkomponować ale mi nie pozwoliły A takie fajne

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:06, 13 sty 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ty widziałaś to nasze zrobione z samych muszli z małymi dodatkami? Mogę Ci fotkę jakby co pokazać. Mamy je już ze 12 lat a nadal nam się nie znudziło
Wasze morskie to dla mnie wyższa szkoła jazdy

Tak - prosze wklej u mnie koniecznie z góry dziekuję!
Na razie układam wzory z muszli i koralowców
Ogród w remoncie 13:00, 13 sty 2019

Do góry
Pokuszę się o jako takie podsumowanie ubiegłego roku, dla szybszego rozeznania co i kiedy zrobiłam

Styczeń 2018
Właściwie nic spektakularnego - wiadomo zima i w ogrodzie martwy sezon. Początek miesiąca był bez śniegu i jakichś wielkich spadków temperatur. Kwitły mi nawet pierwiosnki
i naparstnice

I stipy były jeszcze ok
W Dolinie Muminków 12:51, 13 sty 2019

Do góry
Za oknem zima, a w domku wiosna
Wszystkiego po trochu 11:55, 13 sty 2019

Do góry
Szlachetny

cuchnący

w donicy skalniaczki

Rh
Wszystkiego po trochu 11:46, 13 sty 2019

Do góry
No i cudne ciemierniki,

Ogrodowy spektakl trwa ... 11:41, 13 sty 2019

Do góry
mira napisał(a)

a wiesz że nie wiem - to coś z jakiejś drobnicy - kiedyś kupiłam zestaw białych cebulek i były tam takie pyrtki -chyba to te

a przy okazji pomyślałam,że muszę moje jesienne nasadzenia cebul zrewolucjonizować - jak będzie znów upalny kwiecień i popali w mig tulipany to znaczy że nie ma sensu ta praca i potem lekkie poirytowanie - co prawda i tak radość jest ale zbyt krótka

A to dzikie tulipany i chionodoxa?
Te tulipany śliczne. Ogólnie tulipany średnio lubię, ale te są śliczne.
Wszystkiego po trochu 11:41, 13 sty 2019

Do góry
Elisko, kwiaty w domu pomagają przetrwać zimę
Sylwia, dziękuję, te są wyjątkowe
Mira, jeszcze zakwitnie, moje też niektóre mają pąki jeszcze głęboko schowane.
Gosiu, mówimy o zastrzyku z osocza bogatopłytkowego. Pobiera się własną krew, odwirowuje, i wstrzykuje w staw. Podobno pomaga w regeneracji zwyrodnień. Ale jak jest w rzeczywistości? Podobno pomaga... Będę próbować chyba, zanim się zdecyduję na sztuczne stawy biodrowe.
Kasiolaaa, ja też lubię storczyki, bardzo.
Agnieszko, u mnie prawie zimy nie ma, po stopnieniu śniegu pojawiły się kwiaty ciemierników

U mnie ciężki czas teraz. Moja mama jest w bardzo ciężkim stanie, ma 91 lat. Czuwam przy niej na zmianę z siostrą.
Dzisiaj dla odreagowania wyszłam na spacer po ogrodzie.

iryski cebulkowe sadzone jesienią, wyrosły jesienią i jeszcze nie zmarzły

hortensja

przebiśniegi

krokusy

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:23, 13 sty 2019

Do góry
Inspiracją zagospodarowania środka jet nasze akwarium
Moja ostoja 11:13, 13 sty 2019

Do góry
Adela napisał(a)
Wiosenne promienie słoneczne czynią cuda
Tylko, jak zima minie, znów będę miała wyrzuty sumienia, że zrealizowałam planów odkładanych na długie zimowe wieczory

Od wczoraj odwilż i odgłosy obsuwającego się z dachu śniegu przerażają. Wokół domu zwały śniegu.
Zobaczę, jak to przeżyją iglaczki na przydomowej rabacie. Może będą musiały zmienić swoje miejsce?

Dzisiaj też tak miałam. Od samego rana lawiny z dachu .
Z zielonym nam do twarzy - czyli zaczynamy ogrodową przygodę 11:12, 13 sty 2019

Do góry
Ma_ciejka napisał(a)
Bardzo Wam dziękuję za cenne rady i rozjaśnienie sytuacji

Szczerze, to nie mam pojęcia ile trawnika potrzebuję. Na kartce te 5m wygląda optymalnie, ale trudno wyobrazić mi to sobie w terenie. Nie chciałabym żeby ten trawnik wyszedł jako długa i wąska kiszka, bo stanowi oś widokową wjazdu na działkę, ale absolutnie nie upieram się przy 5m. Jeśli mówisz że 4m też będą ok, to super

Czy oś widokowa ma kończyć się domkiem na narzędzia? Będziesz miała jakiś super wypasiony i piękny domek? Na końcach osi widokowych umieszcza się przeważnie coś bardziej widokowego

I jeszcze tutaj, gdzie zaznaczyłam kółeczko z pytanikiem. Czy tam będziesz miała metr trawnika pomiędzy rabatą a domem?

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 11:04, 13 sty 2019

Do góry
sierika napisał(a)
Ekscytujący a jednocześnie totalna rozterka bo odmian zatrzęsienie, chyba Aldona chwaliła Twoje pomidory za smak. 1884 nie słyszałam nawet, mogę coś Ci wysłać, nie robię zapasów nasion ale po 1,2 nasionka czemu nie?

Ten pomidor 1884 to bardzo stara odmiana pomidora, która według przekazów została odkryta przez Jamesa Lyde Williamsona z miejscowości Friendly we Wschodniej Virginii w osadzie pozostawionym przez rzekę Ohaio w czasie powodzi w roku 1884. Jest bardzo duży i raczej późny. Według mnie musi też dojrzeć na krzaku w słońcu, zerwany trochę wcześniej żeby "doszedł" w domu nie ma już tak bogatego aromatu. Jeśli masz chęć to też mogę Ci wysłać parę nasionek
I oczywiście chętnie skorzystam z propozycji i spróbuję tych od Ciebie

Nasz przydomowy ogródek 11:04, 13 sty 2019

Do góry
Dziękuję Haniu, Muszelko, Aniu, Halinko, Miro - przy takim wsparciu musi się udać.

Moja ostoja 10:55, 13 sty 2019

Do góry
Wiosenne promienie słoneczne czynią cuda
Tylko, jak zima minie, znów będę miała wyrzuty sumienia, że zrealizowałam planów odkładanych na długie zimowe wieczory

Od wczoraj odwilż i odgłosy obsuwającego się z dachu śniegu przerażają. Wokół domu zwały śniegu.
Zobaczę, jak to przeżyją iglaczki na przydomowej rabacie. Może będą musiały zmienić swoje miejsce?

Księżycowy... 10:50, 13 sty 2019

Do góry
Styczeń,pierwsza dekada, deszczowa, pochmurna, mokra. Z rzadka niewielkie opady śniegu, które zaraz zamieniają się w błoto. Temperatura najniższa -7 w nocy. Brakuje mi słońca i zapewne witaminy D.

Do ogrodu niemal nie wychodzę, mały obchód, co jakiś czas. Jest już tak mokro, że w zagłębieniu na polu przy północnym ogrodzeniu stoi znowu woda. Jak tak dalej pójdzie, podejdzie pod rabatę peoniową. Wyszły z ziemi krokusy.

Posegregowałam większość nasion. Zamówiłam nowe oraz po raz pierwszy perlit i wermikulit. Prawie jestem przyszykowana do wysiewów. W internetowym koszyku czekają wiosenne zakupy, nie mogę się zdecydować. Plan warzywnego nie ruszony, nie mogę się skupić. Drzewka w sadzie czekają na bielenie, ale odpowiedniej pogody brak a i przy braku słońca,konieczności na chwilę obecną nie widzę.

Planuję odświeżenie sypialni, zazieleniam przestrzeń domową, próbuję się skupić na sobie.
Jestem u Was, czasami coś napiszę, w większości jak duch prześledzę wpisy. Czytam i oglądam piękne podsumowania roku, cieszę się na nowe plany i pomysły. Czekam z Wami na wiosnę.
Zaraz z kubkiem lipowej herbaty, rozłożę na stole ostatni bastion nieuporządkowanych nasion. Może znajdę coś na wymianę do KPN. Trzeba coś robić w ten przygnębiający wolny czas.
Ściskam

Ogród pod Górą 10:33, 13 sty 2019

Do góry
Cebulki Lili zamówione
Handmade by Elka 23:43, 12 sty 2019

Do góry
Marek Jezierski zachęcał dzisiaj do spędzania zimą więcej czasu w ogrodzie. Oto efekty:

Plac budowy i pole bitwy. Nie wiem, co było pierwsze.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:20, 12 sty 2019

Do góry

więcej z łąki nie mam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies