A ja już zbieram puszki po całych pomidorach mam już 3 szt. Raz w tygodniu rodzina będzie miała zupę pomidorowa i będąc pić sok może nazbieramy.
Kiedyś w takich puszkach dużych była marmolada Jaka szkoda teraz by się przydały.
Jak wiecie w tym roku mam fazę na róże i chyba póki z nimi nie spróbuję, to będę żałowała, że ich nie posadziłam. Mam nowe rabaty "słoneczne", więc zaczynam planować. Z racji, że jestem jeszcze niedoświadczona w tym temacie, potrzebna jest mi Wasza pomoc przy doborze róż
Doradźcie proszę jaki kolor pasuje do takiej kompozycji? Po powiększeniu tej rabaty, mam do obsadzenia dół i myślałam o kontynuacji róż. Tam jest 3m do wykorzystania o szerokości ok. 60-70 cm (wiadomo - po bokach się zwęża). Róże najlepiej w jednym kolorze, jedna grupa, muszą być niskie (max. 60 cm wysokości). To musi być coś, co połączy kolorystycznie różową 'The Fairy' z bordowym klonem.. i tu mam problem, bo kompletnie nie potrafię dobrać
Lavender Ice? Lions-Rose ADR? Pastella? Nie chcę iść w żółte tony...
Tu zdjęcie przed kwitnieniem róż 'The Fairy':
Danusia ma połączoną właśnie 'Lavender Ice' z ciemnymi / bordowymi kolorami, więc może ja skorzystam z gotowego rozwiązania i też tak tu zrobię? Takie nasadzenie chyba pasowałoby i połączyło te bordowe liście klona w jedną całość? Myślicie, że to będzie OK? Ciemne jarzmianki, ciemne/rude trawy, konwalnik niger, ciemne rozchodniki, może żurawki?
Widziałam już część zdjęć na FB, wszystko wygląda po prostu niesamowicie zjawiskowo! Brak mi słów, że tak może wyglądać wiosna ♥ A te rzeźby na postumentach genialne! Myślę, że efekt robi także ich spora ilość, naprawdę piękna kolekcja!
Osobiście zachwyciła mnie też szachownica i pierwiosnek(?) w kształcie kul
Kwitną narcyzy, hiacynty, trochę botanicznych tulipanów. Duże rzeźby będą umocowane na postumentach dla bezpieczeństwa. Dzisiejszy dzień był zimny i bardzo "zapłakany"
Zaczyna kwitnąć cebulowa szachownica. W kwadratach ustawione są rzeźby - żeliwne zwierzaki na postumentach wykonanych przez Witka, zebrałam całkiem sporą kolekcję, która nareszcie jest wyeksponowana
Zaczyna kwitnąć cebulowa szachownica. W kwadratach ustawione są rzeźby - żeliwne zwierzaki na postumentach wykonanych przez Witka, zebrałam całkiem sporą kolekcję, która nareszcie jest wyeksponowana
Dziękuję Danusiu i witam się ciepło z Tobą.. Mój ogród to w duże części zasługa ogrodowiska Sympatia z cisami to pokłosie przeczytanego całegą tutejszego wątku i Waszych rad
Co do szmatki... teraz rośliny mam wolne od szmatek.. Wczoraj wyrwałam ostatnią o której kompletnie zapomniałam ...za co mój trzcinnik KF napewno mi podziękuję bo dusił się baardzo.. teraz wszedzie u mnie kartony królują