Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja glebo terapia 17:44, 28 sie 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Jola, fajna masz tą piwniczkę , świetny klimat robi w ogrodzie.
A jak tam Twój miskant Yaku Jima? Urósł troszkę? Bo ten mój zeszłoroczny kurdupel oszalał, zrobił piękną kępę średnicy ponad 50cm i kwitnie, także nie martw się, możesz liczyć na przyszły sezon .

Miskant dalej mikry ledwie go widać zza rabarbaru ale mam nadzieję, że się weźmie w przyszłym roku.

Drugiego z gryza mam z rozplenica moudry też wiosną kupowana, rośnie ładnie ale na razie puki co zero kłosków. Tak się zastanawiam czy to napewno rozplenica?

Chyba więcej traw nie zamówię w albamarze o ile hosty i hortensje mają super to trawy i jeżówki bardzo mikre.

To ta moudry

Moja glebo terapia 17:38, 28 sie 2018

Do góry
To najpiękniejszy mój okaz

a ten trochę obrażony tyłem

Ogród pod lasem 17:21, 28 sie 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Hmmm... dziewczyny, czy ja coś mówiłam, że już niczego nie sadzę?

I to właśnie uwielbiam!

Urso, masz r. Solero - jak się sprawuje? Kolor ma bardziej ciepły krem czy bardziej cytryna? Czy kwiaty nie są za duże w stosunku do krzaka?
Moja glebo terapia 17:19, 28 sie 2018

Do góry
Cd fotek

trochę portretów

W cieniu - zacieniona 17:04, 28 sie 2018

Do góry
Zmieniające się limki

maj
lipiec
...i sierpień
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:01, 28 sie 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Byłam rozeznać się w sprawie kamienia i znalazłam...a po drugie nie mogłam nie zajechać na okoliczne szkółki i powiem wam ,że jestem w szoku jak się powiększył im asortyment...normalnie wszystkie drzewa,byliny ,krzewy i trawy Ogrodowiskowe
Znalazłam też planowaną Glediczję Sunburst-dużą , wiosną planuję ją kupić...

Nie obyło się bez skromnych zakupów...3 wielkie Gracki ,ktore chyba nimi nie są ,bo kwitną ,ale i tak mi się podobają... będą zmiany na grabowej obok altany....Gracki do podziału,będą zamiast Limek,a Limki powędrują na przyszłą rabatę wjazdową

Wiolu ile kosztuje taka trawa ? U mnie dużo mniejsza 15 zeta
Przedogródek pod dębem 16:59, 28 sie 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
Magnolia powtarza kwitnienie. Szkoda, że tak mało kwiatów

Wacławie czy magnolię na zime okrywasz agrowlokniną ?
Przedogródek pod dębem 16:56, 28 sie 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
W moim przedogródku jeden kancik powstał. Kupiony ostatnio szpadelek rozpoczął swą służbę.

Na rabacie kwiecia sporo

No proszę ale pięknie ,ale się szybko uczysz kolego gratulacje
Małymi kroczkami do celu... 16:45, 28 sie 2018

Do góry
Chyba nie pokazywałam, emowi zachciało się kamyczków, tak więc rabata przy tarasie została nimi wyłożona, chociaż nie do końca brakło

Śliwa dziecięca ma owoce chyba nie jadalne nie?

I tyle nic poza tym ciekawego się nie dzieje
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:43, 28 sie 2018

Do góry
Polinko
czy możesz mi napisać jaka to odmiana cisa
wiem, że wcześniej to pisałaś, ale nie mogę tego odnaleźć
Jaką masz szerokość pod tę rabatę?

pzdr
Małymi kroczkami do celu... 16:38, 28 sie 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Mi też już oko leciało na cebulki jak byłam na zakupach, ale w tym roku nic nie kupuję, ćwiczę swoją silną wolę muszę najpierw pokończyć u siebie rabaty, to wtedy cebulowe w większych ilościach się pojawią, bo wnerwia mnie później jak kwitną a ja chcę coś przesadzić i stoję z robotą, tak wiec mam na nie focha w tym roku... będę u Was podziwiać, ale fajne kupiłaś pozdrawiam

Monia ja swojej silnej woli już nawet nie ćwiczę, najpierw trzeba ją w ogóle mieć ja na tulipki mam jeszcze chęci, ale u nas w B. już całkowite pustki same narcyzy i hiacynty pozostawały, mam nadzieję,że jeszcze dołożą już balet nie pamiętam jak w tamtym roku było. Zostawiam Ci widoczek, dzisiaj u nas sloneczko i trochę cieplej niż przez ostatnie dni.

Małymi kroczkami do celu... 16:31, 28 sie 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
ja za sadzenie tulipanow chyba w listopadzie się zabiorę - zwykle tak robiłam ciekawa jestem, czy jeszcze na jakieś się skuszę, czy na tym poprzestanę co kupiłam - mam do posadzenia sporo, bo wykopałam prawie wszystkie tulipki jakie miałam...ups

Ja chyba znam odpowiedź i Ty pewnie też no pewnie,że się jeszcze na jakieś skusisz ja nie wykopuje same sadzenie mi wystarczy dzisiaj skusiłam się jeszcze na takie narcyzy, chciałabym wiosną nie tylko tulipany, ale i i inne kwitnące zobaczymy co z tego wyjdzie.

Przedogródek pod dębem 16:20, 28 sie 2018

Do góry
Magnolia powtarza kwitnienie. Szkoda, że tak mało kwiatów

owoce czarnego bzu już oblatywać będą.
Przedogródek pod dębem 16:09, 28 sie 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
W moim przedogródku jeden kancik powstał. Kupiony ostatnio szpadelek rozpoczął swą służbę.

Slicznie to wyglada, coraz bardziej 'angielsko' sie u Ciebie robi
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:55, 28 sie 2018

Do góry

Ale cudny bukiet!
Gdyby nasionek tych cynii wystarczyło czy mogę liczyć i ja?
Małymi krokami-Ogród Wioli 15:33, 28 sie 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Wow, ale wypasione trawiska
Wąski cienisty przedogódek 15:30, 28 sie 2018

Do góry
Sierpień 2018
Ogród do odnowy 15:13, 28 sie 2018

Do góry
Amelia2 napisał(a)

tylko Pinky Winky sa takie ładne bo w reprezentacyjnym miejscu na wjeździe i były często podlewane, pozostałe bida z nędzą. Wcześniej kwitnące liliowce też były tu bardzo ładne. W mokrym ubiegłym roku limonki miały nawet ponad 30 cm średnicy, teraz może połowę tego. Swoje hortki co jakiś czas podlewałam ale chyba upały sprawiły że tak szybko zbrązowiały, zwłaszcza Vanilki.

Oczy cieszą się na taki szpaler pinky winky I co za liliowce, nawet po przekwinięciu liście nieźle wyglądają. W tak mordercze upały i woda nie była dostateczną zachętą do bezproblemowego wzrostu. Widzę, że podniosłaś nieco rabatkę?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:11, 28 sie 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Sylwia,u Ciebie Dąbrówka rośnie gdzieś na słońcu?Nie wiesz czy dałaby radę,a raczej czy listki ładnie by wyglądały jak już nie kwitnie? Jak byś odpowiadała to możesz u mnie? Dzięki
Mam taką raczej w cieniu,a chciałabym też zadarnić nią rabatkę słoneczną
Teraz zakwitła znów,ale niezbyt ,chyba że jeszcze się wybarwi

Aniu odpisałam u Cię
Choroby róż 15:05, 28 sie 2018

Do góry
Bardzo proszę o pomoc, coś zaczęło się dziać z moimi różami, nie potrafię rozpoznać choroby. Co to może być i jak z tym walczyć? Bardzo proszę o pomoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies