Witam serdecznie,
Przyszłam po poradę w sprawie moich wiśni. Posadzone dwa lata temu. Do tej pory rosły w miarę dobrze. W tym roku dopadła je drobna plamistość. Z racji bardzo deszczowego lata udało mi się je tylko raz opryskać topsinem. Teraz są prawie łyse. Jaki program ochronny powinnam zastosować aby w przyszłym roku nie miały takich problemów?
Z daleka wyczuwalna była lipa 'Henry'ego', która kwitnie teraz. Tzn. we wrześniu Bardzo intensywny zapach. Rój owad przyciąga. Ma charakterystyczne liście z ostro zakończonymi szpikulcami.
Aniu Kochana.I ja nie dawno pomyślałam,że jak to dobrze,że jest to Ogrodowisko.To dzięki niemu poznałam Dzieciaczyny lubelskie.
Wybaczcie dziewczyny,,ze spotkanie dzisiejszy było mniejsze.Ze względów u mnie remontowych tak wychodzi.
Ale obiecuję,że na drugi rok zorganizuję większe.
Dzięki Ogrodowisku poznałam też dziewczyny z Chełma sierotka-Bogusia, Anpi-Ania I Iwonka -Iwonki_D.I Agnieszka-agapant .
I bardzo dziękuję wam za tak wspaniale spotkanie.Wspaniale towarzystwo ludzi , którzy podobne maja ogrodowe zainteresowania,I nie nudzą ich rozmowy o roślinach
.Ale nam czas leci i gadulom końca nie było
Bogusiu, kochana, i Waldi - cieszę się bardzo z tego spotkania dzisiejszego.Dziękuje bardzo za przemiłe i prze-smaczne ugoszczenie nas.
I cieszę się,że to ty mnie tu znalazłaś na Ogrodowisku.
Byłam sama.A teraz mam sąsiadkę
To z mojego ogrodu
I za prezenciki dziękujemy ..A jak, Bogusia jeszcze nas oprezentowała
A to z dzisiejszego spotkania.
Taki dodatek i prezent dostałyśmy obie.I ja i Bogusia
Gospodarz Pichcił.A my grasowaliśmy po ogrodzie.Pięknym ogrodzie
Tak Aniu tak
Gosiu dziękuję rozrasta się powolutku ,to tak naprawdę pierwszy rok wiesz dzisiaj mieliśmy przyjemność gościć Anabuko Anię ,Anpi tez Anię ,Iwonkę i Agapant, Agnieszkę z mężem i córeczką tylko pogoda która się załamała skróciła nam pogaduchy ale i tak było pięknie. Krótka fotorelacja mam nie za dużo fotek
Ciekawe co tam koleżanki tak z zaciekawieniem oglądały ?
Jeżówka 'Julia" mnie nie zachwyciła.
Wydaje mi się, że białe jeżówki lepiej radzą sobie w mocnym słońcu. Nie blakną.
'White Swan'
'Cocunt Lime' - ładna i sztywna.
Basiu apetycznie u ciebie
moje jeszcze w powijakach ale za to węgierki już prawie dobre i takie duże owalne granatowe, nazwy nie znam ale bardzo słodkie i soczyste