Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony 22:01, 20 sie 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Iwonka, wpadam z rewizytą
Ależ murek trzasnęliście!! Super fajny, klimatyczny i własnoręcznie zrobiony.
Pisałaś, że chcesz patyczki z limek do ukorzeniania. Jeśli mi się przypomnisz wiosną, to Ci wyślę bez problemu Mam z czego ciąć

Pozdrowienia zostawiam

Jolu, dziękuję za wizytę.
Murek taki zwykły, ale podoba mi się taka surowość. Do wiejskiego ogrodu pasuje. I też się cieszę, że sami zrobiliśmy. Poprzednie zresztą murki też, ale jakiś czas temu. Podobają mi się trawki hakonechloa A nad resztą trawek się zastanowię. Fajnie za nimi by wyglądał Red Baron, ale nie wiem, czy miejsca starczy. Tam w środku jest tylko 65 cm szerokości.

Ana-art też zadeklarowała mi patyczki z limek, na pewno się do was zwrócę wiosną
Twój wątek sobie zaznaczyłam do zaglądania. Fajnie u ciebie w ogrodzie. Pozdrawiam.
Ogródek Iwony 21:31, 20 sie 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Iwonko, ten Twój aster to jest tzw. marcinek? Czy to coś innego?

ja myslałam, że to są marcinki, ale sąsiadka wyprowadziła mniez błędu. Marcinki mają inne łodyżki i listki drobniutkie i kwitną w październiku, a te moje w czerwcu. Podobno to aster alpejski Tak go rozpoznała Joasia
Ogródek Iwony 21:30, 20 sie 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Witaj Iwonko
Bardzo, bardzo podoba mi się ten murek. I aż trudno wierzyć że to Twoje dzieło. Gdyby nie zdjęcie przy pracy to pewnie bym nie uwierzyła.
Małgosia wkleiła idealne inspiracje, a ta ostatnia fajnie by wyglądała na tej rabatce gdzie rosną juki.
Ten kwiatek to aster alpejski.
pozdrówka

Cieszę się Joasiu, że zaglądasz Ja dziś nie miałam zbyt wiele czasu na O. Ale muszę wpaść do ciebie zobaczyć, co słychać, bo kilka dni mnie już u ciebie nie było.

Na tej ostatniej inspiracji Małgosi nie mogę rozszyfrować, co jest posadzone przy murku: http://www.pinterest.com/pin/448248969131955952/

Choć tam, gdzie rosną juki, rośnie jeszcze tuja danica - 2 z lewej strony i 3 z prawej strony juk. Są małe jeszcze, więc muszą trochę podrosnąć. Zastanawiałam się jeszcze, czy nie pasowałaby tam perowski, ale boję się przeładować. Żeby nie było za dużo. Zresztą zmieni się perspektywa, jak zdejmę winobluszcz. Trzeba chwilkę poczekać. Winobluszcz chce odebrać Ola, więc go nie wyrywałam do reszty. Poczekam chwilkę.
I dzięki za identyfikację kwiatka
Ogródek Iwony 21:22, 20 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Poczytałam o asterkach To ja poproszę Tym bardziej że mój kolorek Iwonko, będziemy w kontakcie w takim razie!

Olu, jeśli to faktycznie aster alpejski, to cieszę się, że zidentyfikowany. Ale to chyba jakaś wersja ogrodowa. Mam go dużo, jakby ktoś jeszcze chciał. Kwitnie w czasie, kiedy zaczyna kwitnąć szałwia i pięknie się z nią komponuje. Długo się trzyma w wazonie. Rozrasta się kobiercem.
Jak bedziesz wiedziała, jak odebrać, daj znać. Poczekam też z wysadzeniem winobluszczu na ciebie.
Ogródek Iwony 21:17, 20 sie 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
U nas dziś było 21 stopni

Zazdroszczę. Choć wieczorem u nas się uspokoiło i poszliśmy do ogrodu
Ogród wśród pól i wiatrów 20:54, 20 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Uf! Przeczytałam Jolu cały wątek. Ładny ogród został zrobiony twoją ręką Czyściutko, wszystko uporządkowane. Na zdjęciach widać, jak roślinki rozrosły się z czasem. Nie ma co na siłę kupować wielkich roślin, jak się ma ograniczony budżet. Tusię wszystko pięknie rozrosło Pozdrawiam.

Iwonka, trzeba było ostatnie obrazki przelecieć, bo wstecz szkoda patrzeć
Fajnie, że jesteś i dziękuje za miłe słówka. Co do kupowania dużych roślin, to szczególnie mi na tym nie zależy. Chyba, że coś jest szczepione na pniu i wiadomo, że wyżej nie urośnie, to wtedy tak. Miło jest patrzeć jak maluchy rosną. Bardziej się koncentruje na tym co/gdzie/do czego pasuje niż na tym, by było duże.

Pozdrowienia Iw
Ogródek Agam 17:09, 20 sie 2014

Do góry
Takich zwykłych kamieni ci zabrakło? Szkoda, że ta daleko mieszkasz, bo bym ci podesłała. Chyba, że o jakieś specjalne chodzi
Ogród z lustrem 16:04, 20 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Danusiu, normalne ogrody mamy MY !!! Ty robisz wyjątkowe.
I nie dziw się, jak po tej realizacji będziemy zmieniać nasze warzywniaki.

Dobre - warzywniakiem pochwalę się na wiosnę, zamierzam zrobić taki, który powali na kolana i mnie i właścicieli i Was oczywiście. Ale teraz to tylko mogę koperek na natkę wysiać (nie wiem czy zdąży wyrosnąć) i sałatę i rzodkiewkę wysiać, na pomidorki za późno. Jesień to nie pora na obsadzanie/obsiewanie/pikowanie warzyw
Ogród wśród pól i wiatrów 15:56, 20 sie 2014

Do góry
Uf! Przeczytałam Jolu cały wątek. Ładny ogród został zrobiony twoją ręką Czyściutko, wszystko uporządkowane. Na zdjęciach widać, jak roślinki rozrosły się z czasem. Nie ma co na siłę kupować wielkich roślin, jak się ma ograniczony budżet. Tusię wszystko pięknie rozrosło Pozdrawiam.
Ogródek Iwony 15:17, 20 sie 2014

Do góry
Dla Oli kwiatki. Kwitną w czerwcu. Kto wie, jak się nazywają ?
Ogródek Iwony 15:13, 20 sie 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Ja już po obiedzie Zaraz idę do ogrodu

Zazdroszczę. ja uciekłąm z ogrodu, tak wiało Głowę chciało urwać. 13 stopni tylko, brrrrrrrrrr ....
Ogródek Iwony 13:11, 20 sie 2014

Do góry
Lecę robić obiad. Wpadnę wieczorkiem
Ogródek Iwony 13:10, 20 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
A czy mogę uśmiechnąć się o sadzonki??

Nie ma sprawy. napisz mi Olu na priv , gdzie wysłać
Ogródek Iwony 13:09, 20 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
No nieźle Ci poszło to murowanie
Ładnie wygląda te kilka poziomów.
Tylko szkoda by mi było taki murek zasłonić różami.
Też pomyślałam o zimozielonym, tam ta brązowa trawa zwisa, chyba turzyca bronze form. Hakonechloa też by ładnie zwisała. Niech przynajmniej w niektórych miejsca będzie widać w pełni te murki....

A tam gdzie zdjęliście ścieżkę będzie nowa ścieżka z kostki?
Przyszło mi do głowy, ze można by tam zrobić kolistą ścieżkę, ale z kamieni wyłożonych w trawie...
Chociaż pewnie macie materiał wcześniej zdjęty...
A jakby w trawie ułożyć tą zdjęta kostkę?
Że niby to już trawnik, a jednak jeszcze ścieżka.

Małgosiu, całego murku nie zasłonię. Ale pozwoliłam tam decydować mojemu M o obsadzeniach. Mam tylko nadzieję, że posadzi to, co nam obojgu będzie się podoba.
Wczoraj widziałam w necie Red Barona podsadzonego przez hakonechloa. Podobało nam się, ale nie wiem, czy to pójdzie na murek, bo trochę sporo miejsca zajmuje. Może w innym miejscu znajdę na to zestawienie rabatkę.
Ścieżki nie będzie. Będzie trochę trawnika. Bo mam za mało trawy, a za domem jest wjazd do garażu, więc na razie tu będę musiała skończyć trawą.
Ogródek Iwony 12:51, 20 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

Witaj Iwonko!! Gratuluję! Super to wygląda! Mnie taki murek podoba się własnie, taki surowy Jak obsadziz będzie pięknie!
Winobluszcz usuwacie całkiem?

Hej, Olu. Mi też się taki surowy murek podoba Winobluszcz z tej strony usuwamy całkowicie. Jest piękny, ale strasznie ekspansywny. Nie wiem, czy nasze "całkiem" winobluszcz zrozumie. Wystarczy, że zostawimy choć małą gałązkę, a on się rozmnoży Taki on silny !
Muszę z tej dużej donicy wybrać ziemię i całą przesiać, aby nic nie zostało. Zauważ, że przełazi każdą szczeliną. Trochę go ograniczyliśmy wiosną, dosadziłam tam pelargonie w maju, a on je całe zagłuszył. Nie ma szans, jak chcę, by rosło coś innego tam, to winobluszcz musi odejść
Ogród na glinie 11:53, 20 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, dziś wymurowaliśmy donice pod trawy. M chce wysokie, ale ja nie wiem jakie? Przed murkiem mają być jego cztery herbaciane róże, przed różami nie wiem, czy kulki bukszpanowe, czy co innego? Trawy muszą lubić południe i sucho. Masz jakiś pomysł? Zajrzyj na chwilkę do mnie.

Oooo już byłam u Ciebie zanim, tu zajrzałam.
Napisałam sugestie, które mi się nasunęły. Ale szczegółowo o roślinach nie myślałam.
Ogródek Agam 11:08, 20 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mnie dziś mój M z doła musiał wyciągać. Po deszczu poszliśmy do ogrodu przerabiać południową rabatę. Roboty z nią na 2 tygodnie będzie, to doła mieć chwilowo nie będę miała.

Ja kanciki wczoraj w deszczu robiłam bo mnie trafia. Rabata frontowa rozgrzebana, kamieni zabrakło i brak pomysła co na niej posadzić.
Oj zrobię dzisiaj zdjęcia i burze mózgów wywołam .
Ogródek Iwony 07:27, 20 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witaj Iwonko!! Gratuluję! Super to wygląda! Mnie taki murek podoba się własnie, taki surowy Jak obsadziz będzie pięknie!
Winobluszcz usuwacie całkiem?
Ogród z lustrem 23:42, 19 sie 2014

Do góry
Danusiu, normalne ogrody mamy MY !!! Ty robisz wyjątkowe.
I nie dziw się, jak po tej realizacji będziemy zmieniać nasze warzywniaki.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:31, 19 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

hi, hi Uśmiałam się. ale dziś też głos oddałam.

też się uśmiałam a potem przeczytałam inne słowa i przykro mi się zrobiło bo nikt nie ma ani przykazu ani obowiązku ślepego głosowania na mój ogród.
Udział w konkursie wzięłam dla "świętego spokoju" bo przyjaciółka wierciła mi dziurę w brzuchu przez 6 wcześniejszych tygodni. Traktuję to jako zabawę i moje życie nie zależy od tego czy wygram czy nie...

Nie mniej jednak jest mi bardzo miło bo przeczytałam mnóstwo ciepłych słów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies