Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 23:22, 07 paź 2018

Do góry
dominika_ napisał(a)
Kto wie co może dziać się z moim tulipanowcem, proszę z góry o porady

Mój miał to samo.I taki sam tulipanowiec
Myśleliśmy, ze to grzyb czy wirus.. a to po prostu szpeciele czy przędziorek. W każdym razie była Fineczka (ta od szkółki) z mężem u mnie na spotkaniu i wydali diagnozę. Mieli racje, 2 lata systematycznych oprysków i drzewo do dziś zdrowe. Promanal wiosna profilaktycznie. W tym roku i bez tego Z braku czasu

Acha i oglądałam przez szkło powiększające i nic nie widziałam wiec nie sądziłam że to robale.. mało tego to draństwo niszczy kupę innych roślin.

Kwiaty we włosach 23:21, 07 paź 2018

Do góry
stipy przy altanie

po kwiatach budlei nie ma śladu, dla mnie za szybko

jeszcze jesiennie

rojniki znalazły nowe lokum

Kwiaty we włosach 23:13, 07 paź 2018

Do góry
liście bergenii zmieniają kolorystykę

zobaczcie jak rośnie New Dawn wkurza mnie, miała tylko 1 kwiatek, pogniewałam już się na nią, magnolia na pierwszym planie, też nie kwitła.

Chopin niesamowicie wysoki

chryzantemy miniatury mają pąki

Ogród Małej Mi 2017 23:12, 07 paź 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Jesień na całego skoro sprzątanie ogrodowe odchodzi
Ta mysza to chyba nie jest prawdziwa Ja bym się derła

Prawdziwa...

Te też prawdziwe, był nalot iluś na moje werbeny.. i latały dosłownie na 20 cm ode mnie.. niestety są furczaki bardzo szybkie i zdjecia są nieostre..

Kwiaty we włosach 23:07, 07 paź 2018

Do góry

resztki rutewki

i kuklik cały czas kwitnie, zawsze te dwa kwiatki.

Kwiaty we włosach 22:58, 07 paź 2018

Do góry

Mała działka - wielkie nadzieje 22:56, 07 paź 2018

Do góry
Mam pytanie do różanych specjalistek. Czy na podstawie tego zdjęcia możecie rozpoznać co to za różyczka? Znalazłam 2 małe krzaczki u siebie. Nie wiem ile lat walczyły o życie, ale wygląda na to, że to twardzielki, skoro przetrwały bez żadnej opieki i jeszcze zakwitły Nie planowałam czerwonego koloru w ogródku, ale należy im się opieka Może później je oddam, ale chciałabym najpierw o nie zadbać i zobaczyć je jak będą wtedy wyglądały
Ukojenie 22:56, 07 paź 2018

Do góry
zoja napisał(a)

Zoja, pamiętam Twoje początki tu na O. Nie marnowałaś dziewczyno czasu Trudno uwierzyć jak bardzo Twój ogród się zmienił i... rozkwitł - w przenośni i faktycznie. Pamiętam dyskusję o kompostowniku w dość centralnym miejscu chyba go nie ma tu gdzie był? i mnóstwo kwiatów wysiewanych przez Ciebie - nadal siejesz w tych ilościach? Gratuluję Ci tego co zrobiłaś ze swojego miejsca na ziemi Zaglądam i będę zaglądać.
No i jestem pod wrażeniem ilości cebulowych które posadziłaś - gdzie Ty to wcisnęłaś w takiej masie...
Różowa kurteczka bardzo twarzowa i bardzo Ci w niej ładnie. A propos kolorów "w których nie wypada" przeczytaj "Liliowy kapelusz"
Pozdrawiam serdecznie.
Kwiaty we włosach 22:50, 07 paź 2018

Do góry

Pszczelarnia 22:49, 07 paź 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

Dzięki Ewuś jestem na ich stronie, szkoda, że nie wysyłają...

Szkoda.

Może astry?

Ogród z koniczynką 22:46, 07 paź 2018

Do góry
A teraz historia rabaty z kotwicą...a raczej łańcucha do niej...

otóż kotwica czekała na swoje miejsce już rok...żadna z moich "ozdób" tyle nie tkwiła w ukryciu...Do kotwicy potrzebowałam łańcuch, najlepiej zardzewiały, no tak, ale jak na złość nigdzie takiego nie mogłam zdobyć, a świeżo kupiony, świecący nie pasowałby zupełnie...A zdarzyło się tak...rozłożyłam sobie kocyk nad wodą, gdy eMuś łowił ryby...było mi dość twardo...kręciłam się, szukając wygodniejszego miejsca...W końcu zajrzałam pod koc, żeby sprawdzić, co to tak gniecie...i zobaczyłam w ziemi ogniwo łańcucha...Patykiem wydłubałam go, żeby było wygodniej siedzieć, ale okazało się, że tych ogniw jest więcej...zaczęłam więc ciągnąć już wtedy z siłą i ku mojej uciesze oczom ukazał się taki zardzewiały łańcuch, jakiego od roku potrzebowałam do mojej kotwicy...wymoczyłam go w wodzie, by cały piach się wypłukał...i tak łańcuch sam mnie znalazł...
Ogród Małej Mi 2017 22:42, 07 paź 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Boziu, a ja w tym roku to myślę..drzewa - liście .... wolałabym oglądać je w parku..

Po prostu śliczne. Przyciągają wzrok.
Pszczelarnia 22:38, 07 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Nadrobiłam, o różach się nie wypowiem bo nie umiem sobie różanek wyobrazić nigdy, u mnie róże na spontan sadzone i rosną też jak chcą, tnę tylko przed zimą i docinam wiosną jak ruszają.
Ale porzeczki pokazane przez Mirę mi się spodobały....zastanawiam się ile owoców można w kg zebrać z takiego krzaczka nie krzaczka.

Myślę, że z 3 krzaczków takich pionowych to jak z jednego tradycyjnego.

O czym szumią trawy i wierzby?

Pszczelarnia 22:37, 07 paź 2018

Do góry
Migawki ze skrzyń kwiatowych, wszystko jeszcze kwitnie:

Wzgórze chaosu 22:35, 07 paź 2018

Do góry

Cudownie zakończyliśmy sezon....choć to wcale nie będzie koniec sezonu bo już plany na zimę są
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:33, 07 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
za to moje widoki jesienne

Ja tu sobie stawiam wygodny leżaczek z kocykiem, poduchą pod głowę i proszę mi nie przeszkadzać bo ja się stąd nie ruszam... Może jeszcze jakaś muzyka cicha i spokojna... i zostaję. Trudno - masz lokatora
Pięknie, pełen spokój, Twój ogród łączy się na tym zdjęciu tak naturalnie z resztą... Ach...
Wzgórze chaosu 22:33, 07 paź 2018

Do góry

Wzgórze chaosu 22:31, 07 paź 2018

Do góry

Pszczelarnia 22:30, 07 paź 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Myśmy z Claire Austin jakoś się nie polubiły - miała być biała, a ona jest mocno żółtawa. Miała u mnie strasznie cieniutkie pędy i przewieszające się kwiatki. Nie miałam do niej cierpliwości, by czekać aż się wzmocni. Czytałam chyba u DA, że może z niej wyjść róża pnąca / rambler, więc może potrzebować podpory. One z Crocus Rose chyba w podobnym odcieniu są, bierzesz to pod uwagę?

Nie chcesz zamienić Munstead W miejscami z Alexandrą of Kent? Obawiam się, że MW trochę się zgubi przy 3 krzaczkach Rose de Rescht - rozmiarowo i kolorystycznie...
W tym momencie cała prawa strona to stosunkowo jasne róze, a lewa jest w mocno wyrazistych kolorach. Ja bym te blade róze właśnie jakąś purpurą podkreśliła.

Ballerinę jakby co traktuj podczas cięcia oszczędnie, by chociaż trochę się zbliżyła rozmiarem do symetrycznie posadzonej Angeli - u mnie B. (tnę ją dosyć ostro wiosna) rośnie max do 120 cm.

Na pewno chcesz tam sadzić Elinę? Polecany przeze mnie wcześniej Pilgrim idealnie by się wpasował w to miejsce - kolorystycznie zgra się z Solero, chociaż potrzebował by pewnie podpory, bo może z niego pnaca róża wyrosnać. Ale kwiaty - cudo!

Reszta ok.

Co do C. Austin - co mogę dać w zamian? Może być w odcieniu Crocus.

Zamienię miejscami te róże (bladawce i purpury).

Mam kilka lat i Angelę, i Balerinę. Fakt Balerina jest troszkę niższa ale też zdecydowanie szersza. Angela u mnie zawsze była szczuplejsza.

Boję się, że Pilgrim będzie troszkę za wysoki(?). Może Hansestadt Rostock (widziałam u Małej Mi) będzie niższa?

Bardzo dziękuję. Piękna jesień trwa.

Wzgórze chaosu 22:29, 07 paź 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies