Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działeczka Asi :) 18:04, 27 paź 2018

Do góry
Zawilce

I żurawki

W samym słońcu 18:03, 27 paź 2018

Do góry
A ja jeszcze dzis rzutem na taśmę kupilam 100 byly takie piekne i wyprzedaż w leroy -40%
W samym słońcu 18:02, 27 paź 2018

Do góry
A ja jeszcze dzis rzutem na taśmę kupilam 100 byly takie piekne i wyprzedaż w leroy -40%
Działeczka Asi :) 17:56, 27 paź 2018

Do góry
Byłam dzisiaj troszkę na działce Jesień na całego
Ale Aphrodite jeszcze pięknie kwitnie

Jeżówki Przepraszam za jakość zdjęć

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:54, 27 paź 2018

Do góry
Rano porządkowaliśmy groby. Popołudnie spędziłam w ogrodzie.
Powycinałam to, co ominęłam (astry, rudbekie, sadziec, irysy syberyjskie, część funkii), pograbiłam liście. Było przyjemnie. Jutro ma padać.
A dzisiaj zachwycałam się kolorami jesieni.

Oczar nigdy nie kwitł tak obficie. Niedługo zakończy kwitnienie, więc ku pamięci

Metasekwoja zrzuca całe gałązki

Zakwitła kalina Rozeum

Pod ketmią syryjską mnóstwo siewek. Ziemia zbyt sucha na pielenie. Na wiosnę trzeba będzie to zrobić.

...uDany ogród 17:24, 27 paź 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Cześć no ładnie będzie z białymi różami, dobry pomysł. U nas ładna pogoda, skosiłam trawniki.Murki zawsze mi się podobały,każdy zakątek ciekawy i inny.Pozdrawiam.

Gosiu białych róż mam kilka do przesadzenia, dwie pnące i kilka rabatowych. Płożących dokupię i pomiędzy biało kwitnące byliny.
U nas do południa było znośnie, ale niebo jak bura szmata. Po 13 się rozpadało i leje jak z cebra do tej pory.
Ten murek w biesiadnym będzie miał około 2m wysokości i kutą furtkę, miał być od razu ale zeszło nam z ogrodzeniem i budką. Na wiosnę to główny plan i zmiana mostu na kuty Dojdą tez latarnie. A jak wszystko sie ułoży to może nawet dom powstanie. Także trzymaj proszę kciuki, bo rok zapowiada się pracowicie
Bardzo dziękuję za dobre słowo. Trochę mi zeszło z zaplanowaniem mojego ogrodu. Siedziałam z zeszytem i ołówkiem całą zimę. Miło słyszeć, że to miało sens

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:19, 27 paź 2018

Do góry
Leje dzis od rana, Emus troche zly, bo zaplanowal dzis pokryc dach papa a nie da sie za bardzo. Ja siedze w domu i wygladam przez okno
Moje ulubione drzewo

i kuchenny widoczek

poza zagladanie przez okno szyje

a za godzike zapraszam na szarlotke
W cieniu - zacieniona 17:16, 27 paź 2018

Do góry
bogumila napisał(a)

...jesienna,pięknie wybarwiona You@Me.

No, cudo po prostu. Nie mogę się napatrzeć. Na żywo pewnie jeszcze piękniejsza.
Bogusiu, macham.
...uDany ogród 17:15, 27 paź 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
no wreszcie doczytalam, zaleglosci mialam ogrooooomne.
Fajny ten dome ogrodnika i z lustrzanymi oknami bedzie juz wogole super.
Bardzo sie ciesze, ze kasia Pestkowa sie znalazla chyba Cie te wichury i zimno wreszcie do nas przywialo
Danus ogordowo mistrostwo swiata uwielbiam Twoje fotki
Mam nadzieje, ze ze zanim wszystko zaplanujecie bedzie pozwolenie na budowe.
Kasiu gdzie sie w Pl te promienniki na podczerwien kupuje?ja mam w lazience i ciekawa jestem polskich cen. Potrzebuje do mojej pracowni krawieckiej jeszcze cosik, bo tam ogrzewam tylko przez otwieranie drzwi na przedpokoj

Cześć Izuniu
Bardzo się cieszę, że podoba Ci się nasza budka. Pomysł z oknem z lustrami jest właśnie Kasi, jakoś mi to nie przyszło do głowy mimo, że zawsze chciałam lustro w ogrodzie Super mi pomysł podsunęła
Kochana jesteś i zawsze mnie podnosisz na duchu, dziękuję!
Też mam taką nadzieję, bo wtedy postawiłabym dom, który pomieści wszystko bez zbędnych kombinacji...
Buziaki!

...uDany ogród 16:52, 27 paź 2018

Do góry
AgataP napisał(a)

Ja mam dom szkieletowy, dół 86 metrów, góra w trakcie wykańczania. Jestem prądowa czyli woda grzanie, ogrzewanie domu i prąd bytowy + kominek z DGP okazjonalnie.
Pokoje dzieci 2 szt konwektory z programatorami, reszta kable grzejne z programatorami pod kafelkami w podłodze. Nie miałam dostępu do gazu i nie żałuję tej decyzji, nie muszę mieć kotłowni, pieca, instalacja kosztowała grosze, ułożenie kabli we własnym zakresie.
Przy małym domu prąd będzie idealny, nastawiasz i masz ciepło po 15 minutach w przypadku konwektorów, kable grzeją się dłużej, ja mam pod kaflami w kleju nie w wylewce więc już po 1h mogę chodzić boso
Niektóre programatory mają opcję włączenia nawet SMS.

Cześć Aguś
Dziękuję za potwierdzenie moich planów co do prądu, też mi się wydaje że przy tak małym metrażu nie warto ciągnąć gazu, a prąd wyjdzie znacznie taniej.
A powiedz jak wyglądają rachunki, moja powierzchnia parteru ostatecznie będzie mniejsza powiedzmy o połowę to miałabym jakiś pogląd. Jeżeli to nie tajemnica to możesz mi napisać pv?
Ja aż taka nowoczesna nie jestem, ale taka funkcja może się przydać szczególnie jak się wraca z ferii

...uDany ogród 16:30, 27 paź 2018

Do góry
i ciąg dalszy

Z drugiej strony domku też posadziłam kulkę tak wygląda z ulicy

...uDany ogród 16:26, 27 paź 2018

Do góry
Ogród dzisiaj mimo słoty jeszcze bardzo kolorowy

...uDany ogród 16:24, 27 paź 2018

Do góry
Dzisiaj udało mi się ogarnąć chodniki z liści i zaczęło padać.
No i zdążyliśmy przesadzić trzy Globosy od Teścia. Zaczęła powstawać rabata pod naszą szopką

Tak było

a teraz jest tak

Pomiędzy kulkami zawiśnie okno z okiennicami i lustro, a pod nim kwietniki z jednorocznymi, jak już tam zamieszkam Nad nim będzie sie pięła biała róża. Dokupię płożących białych róż i stworzę zupełnie biała rabatę. Myślę, że ładnie rozświetli to miejsce.
W cieniu - zacieniona 16:01, 27 paź 2018

Do góry
...z wczoraj...
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 15:44, 27 paź 2018

Do góry
Poppy napisał(a)

A tajemnicza roza Rachel z Regent's Park, to zwykla swojska Augusta Louise
Jak to czasami latwo sie wkopac z identyfikacja.

To jest Augusta Luise?
Moja jakoś inaczej wygląda, ale sadzony jesienią biedny krzaczek i zakwitł mi dwoma kwiatkami. Ale warto poczekać bo piękna jest.
W cieniu - zacieniona 15:25, 27 paź 2018

Do góry
...słonecznie.
Klon palmowy - Acer palmatum 15:01, 27 paź 2018

Do góry
Nie palmatum, ale z sekcji palmata. Acer pseudosieboldianum:

W cieniu - zacieniona 14:59, 27 paź 2018

Do góry
nebel napisał(a)
Uwielbiam, taką polską jesień w naszych ogrodach.

Bogusiu, dziękuję i pozdrawiam
ewa

Jesień w tym roku jest cudowna.Ewuniu...miło,że zaglądasz.

...jesienna,pięknie wybarwiona You@Me.

Ukojenie 14:48, 27 paź 2018

Do góry
I surfinie posprzatalam z donic przed wejsciem.
Teraz jest tak:

Kapusciano
To kapusty ozdobne, ktore dotychczas rosly na rabatach. Mialy byc male i urocze...
Miskant - Miscanthus 14:46, 27 paź 2018

Do góry
Cudownie długi sezon wegetacyjny w tym roku spowodował, że po raz pierwszy zakwitły u mnie giganteusy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies