Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wzgórze chaosu 06:12, 26 paź 2018

Do góry
Gwiazda trawnika przy altanie Glediczja trójcierniowa - piękna o każdej porze roku... Dostała w tym roku nowe towarzystwo Zamiast limonkowych i czerwonych żurawek posadziłam rozplenice Hameln, limonkowe jeżówki i jako obwódkę Hakone Ben Kaze. Zobaczymy czy się polubią
Wzgórze chaosu 06:08, 26 paź 2018

Do góry
Na pierwszym planie hortensja Silver Dollar, po limce i vanilce trzecia ulubiona

Klon globosum to mój kolejny ulubieniec Nazywam go jesienną żarówką, która rozświetla i umila widok z kuchennego okna.
Wzgórze chaosu 06:02, 26 paź 2018

Do góry
Pięknie przebarwiają się liście borówki amerykańskiej. Do kompletu w pobliżu rośnie czerwony klon
Wzgórze chaosu 05:53, 26 paź 2018

Do góry
Wzgórze chaosu 05:52, 26 paź 2018

Do góry
Kolejny rodzynek, tym razem w żółtej tonacji Tak pięknie przebarwia się z koloru zielonego.
Wzgórze chaosu 05:50, 26 paź 2018

Do góry
Jesienne klony aż rażą swoimi kolorami... ten zdecydowanie jest moim ulubionym Szkoda tylko, że rośnie w miejscu, którego nie widać z okien domu. Na wiosnę już postanowione, że taki sam pojawi się obok pomalowanej pergoli.
Wzgórze chaosu 05:47, 26 paź 2018

Do góry
Czasu na forum ostatnio bardzo mi brak, ale za tydzień już powinno być lepiej Wrzucam zaległe wrześniowe migawki z nowej rabaty Myślę, że będzie tu pewna roszada na wiosnę, ale z ogólnej koncepcji jestem zadowolona
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:40, 26 paź 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:37, 26 paź 2018

Do góry
W sierpniu 2017 w ogóle miałam mocno różowo

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:34, 26 paź 2018

Do góry
Rok 2017

Rabata w połowie sierpnia była zjawiskowa

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:29, 26 paź 2018

Do góry
A pod domkiem jeszcze nie było tarasu, ale było kolorowo. Jak teraz patrzę, to nawet bardziej kolorowo niż w tym roku

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:24, 26 paź 2018

Do góry
Zeszły rok inaczej prezentował dalie, inna była aranżacja

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:17, 26 paź 2018

Do góry
Ta druga z lewej to anemonowa, pstrokata, nie zawirusowana, a z Anglii ten "kot" pochodzi
Wybraź sobie że porwałam się nieświadomie na sklep z sadzonkami dalii. Przyszły po Bożym Ciele w plastikowych pojemniczkach - sadzoneczki małe. Teraz spore potwory na kompoście urosły, niektóre dopiero pokazują w ogóle jakiś kolor. Generalnie ładne wybrałam.

Dahlia 'Pink Giraffe'

Mam w zasobach wiele zdjęć dalii, z zeszłego roku, będę odkopywać a gotowce mam takie

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:59, 25 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pogrzebię w korzeniach, jak jest etykietka to robię zdjęcie, nie wiem czy tam była, ale sprawdzę.

dużo masz jeszcze tych kolaży ?

naprawdę jak widzę to czuję jak serce wali
jak będziesz się nudzić zimą to może się pobawisz i wszystkie pompony w jeden kolaż wstawisz albo jakoś jeszcze inaczej - tymi obrazkami można się bawić - nie wiem czy są jakieś kwiaty które tak pięknie się prezentują - o kurcze chyba przesadziłam

ta druga z lewej to taka czy jakaś zawirusowana - ciekawa

pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:29, 25 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie mogę oderwać oczu od tej przecudownej kompozycji... Chcę poszukać takich kolorków, by stworzyć coś tak pięknego...
Moja działka na Dębowym Lesie 22:56, 25 paź 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Fiona dobrze robi, że wchodzi Ci w kadry...też chce błyszczeć w ogrodzie i w końcu Ci partneruje

Spacerowałybym nad tym zalewem, spacerowałybym...cudnie tam masz

Co to za rude jeżówki...ładnie się prezentują o tej porze roku....szukam rudoś i chryzantemowych na teraz...jeszcze nie spotkałam...stół uroczo zastawiony i krzesełko
Pozdrawiam Aniu

Oj Fioncie już kilka razy pokazywałam.Oj partneruje, partneruje często.I pilnuje aby gryzoni nie było .Łowna jest i to bardzo.
Jeszcze roślinki ciut koloru mają, to warto je pokazać, bo zaraz będzie ponuro, szaro i goło.
Co mnie nie nastraja pozytywnie.
Tak, nad zalewem zawsze ładnie.Chyba że wieje.To już na spacerki nie chce się chodzić.
A to jeżówka Supreme Cantaloupe.Latem mi nie kwitła.Tylko w pażdzierniku się namyśliła dopiero.I chyba w pełni nie pokaże swoich pięknych rozkwitnień.Szkoda.
Rudości chyba w ogrodzie mam za mało.
Coś nad tym trzeba będzie pomyśleć.
Dziękuję za pozytywne skowa pod adresem moich dekoracji na stole i na krzesełku
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:21, 25 paź 2018

Do góry
Witam na rabacie przy chodniku prowadzącym do domu wsadziłam bukszpany, które wcześniej rosły pod jabłonią, pomiędzy dałam irysy syberyjskie. Ale w dalszym ciągu czegoś mi brakuje. Planuje jeszcze dosadzić głóg dwuszyjkowy Paul's Scarlet. Co sądzicie? Dodatkowo rabatę na której rośnie bonsai planowałam zakończyć akacją. Zastanawiam się czy jej nie poszerzyć i powsadzać czegoś przed te kulki. Bo jakoś tak za zielono mi. Będę wdzięczna za sugestie.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:19, 25 paź 2018

Do góry
zoja napisał(a)
i mnie dyniami zainspirowałaś... za rok koniecznie w końcu je wysieję, bo w tym miałam nasiona a 'nie zdążyłam'
kolory jesieni piękne, ale perspektywa zimy nie nastraja optymistycznie...

macham

Warto, warto wysiewać i mieć swoje .
I do dań i do dekoracji.
Ja w tym roku z jarmużem nie zdążyłam.I paczka nasion została.Zapomniałam na amen.I gdzieś w czerwcu czy lipcu zobaczyłam.
No trudno, może na przyszły rok się jeszcze będzie nadawała do wysiewu ??
Już codziennie tych liści mniej, kolorow ubywa, ubywa.Zimno.Ponuro w takie siąpiące deszczem dni.zima mnie też nie nastraja pozytywnie.
Bo ja nie lubię zimna.
Dziękuję.Odmachuję

Ogród w budowie - nieustającej 22:18, 25 paź 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)

a obok są czarne eonia - malutkie i będą czarne jak będzie lato.

Po ra, pierwszy zobaam je na Koszyce ustawiane terakotowych donicach..w tym roku podziwiałam je na giełdzie...jeszcze nie kupiłam

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:13, 25 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jesienne wspomnienie.

Dorotko ależ cudne te dekoracje a i fotki artystyczne

Ślicznie uchwyciłaś swój ogród w jesiennej szacie. Pozdrawiam cieplutko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies