Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:45, 15 kwi 2014

Do góry
Klony ginalla rosną

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:42, 15 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Jagoódko-trafiłaś w sedno. to wilczomlecz mirtowaty. wiem że trujak bo obczytałam wczesniej. mój sąsiad za płotu ma ją u siebie i jest duża i cudna a to to jakieś wywłoki przyszły, troche sie tym załamałam jak paczkę otworzyłam.

NIe martw się, on szybko rośnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:42, 15 kwi 2014

Do góry
Buki Zlatia jeszcze śpią, molinia pod nimi też miniaturkowa wręcz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:41, 15 kwi 2014

Do góry
Mirelko-kupowałam na allegro.Niezła masakra co?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:41, 15 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Niefajna paczka, dużo kupuję w necie, ale nigdy aż taki bajzel mi się nie trafił. Na szczęscie wilczomlecz łatwo się przyjmuje.

Gosia uważaj z nim, bo to mleczko jest paskudne, do tego trujące. Kiedyś moja ciotka zatarła nim oko i podrażnienie długo się utrzymywało. Nie zmienia to faktu, że to dekoracyjna roślina.

Jagoódko-trafiłaś w sedno. to wilczomlecz mirtowaty. wiem że trujak bo obczytałam wczesniej. mój sąsiad za płotu ma ją u siebie i jest duża i cudna a to to jakieś wywłoki przyszły, troche sie tym załamałam jak paczkę otworzyłam.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:39, 15 kwi 2014

Do góry
Rabata z obiedką od tuj oraz jeżówki i jarzmianki w pierwszym rzędzie (przeplecione gdzie niegdzie obiedką)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:38, 15 kwi 2014

Do góry
a tak wygląda kwadrat z dereniem kanadyjskim:

derenia brak, tzn. nie widac go ale przeżył, jak maciupki i mało go, ale jestem dobrej myśli że się pozbiera.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:36, 15 kwi 2014

Do góry
Rosną:

Jeżówki od Ani ASC

Jarzmianki do Anity
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:34, 15 kwi 2014

Do góry
Złozyłam więc reklamację. Pani obiecała przysłać nowe sadzonki.i obiecała dobrze zabezpieczyć. więc czekamy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:33, 15 kwi 2014

Do góry
a po posadzeniu tak:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:30, 15 kwi 2014

Do góry
A tu proszę: w takim stanie przyszły rosliny do tych szarych minidoniczek:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:28, 15 kwi 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:27, 15 kwi 2014

Do góry
Dereń kwiecisty biały:

przy nim jeszcze molinia i werbena
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:25, 15 kwi 2014

Do góry
Beatko-wczoraj robiłam takie paszteciki drożdzowe na swięta, podpiekam je 10 minut i mrożę a dopiero w święta piekę docelowo.
a tak to natłok spraw zawodowych

powojnik i owszem ale bez bluszczu bo nie leży mi to połączenie

Madzia - to daj bom ciekawa coś tam wymodziła.

Agniecha - właśnei te bylinowe co mówisz to by mi pasowały. musze przysiąść i poczytać.dzięki za kierunek. tylko po tych będę lukać.

Joaska-odcisk już wymyłam, możesz zostawić kolejny

Marzenka - fotki bendom, ale brzydkie niestety.
I tak jak regli mówi może daj więcej info o tych twoich lampkach to polukamy wszyscy

Bociuś-twoja rada bardzo cenna, dlatego będzie bylinowy
ps. mam reklamację do Ciebie - jak mogłaś mi przynieść taką zołzę małą, nie miałaś w zanadrzu mneij wymagających dzidziusiów?
Moja "przyziemna" :) pasja 10:11, 14 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Kurcze dobrze że i ja nie przegapiłam ( a niewiele brakowało) ża tu taki piękny ogród się tworzy.

masz jakiś projekt czy sama działasz?

podziwiam pracę
A ta donica mega wielka to wylane z betonu? jak będzie wykończone?
cudna jest!
warzywnik z bliska gdzies był?
luknęłabym z chęcią

Gosia, jak już pisałam, na razie nic nie straciłaś . Musiałam zrobić kupę wstępnych prac. Z łopatą jestem bardzo zaprzyjaźniona, Ty dobrze wiesz, jak to jest.

Projektu nie mam żadnego, dlatego często mam dylematy, co do ostatecznych decyzji. Wszystko wymyślam sama, nawet nie mam czasu ani cierpliwości spędzać dużo czasu na poszukiwaniu inspiracji (to duży błąd z mojej strony). Staram się działać już teraz bardziej kompleksowo, skupiać się na mniejszych odcinkach, a nie zaczynać wszystkiego na raz. Już teraz widzę, że się to sprawdza, również z ekonomicznego punktu widzenia .

Donica wybudowana jest z bloczków betonowych, będzie miała po wybudowaniu garażu i zburzeniu gospodarczej chatki, swoją kontynuację jeszcze za tujami, wzdłuż tego muru w granicy. Murek będzie malowany, coś z gamy od zgaszonej bieli do szarości - jeszcze nie mam konkretnej decyzji. Poza tym, w tej chwili nie ma sensu malować, za dużo kurzu i jeszcze obsadzanie przede mną.

Warzywnik mam malutki. Dwie skrzynie i skarpa do obsadzenia ogórkami i cukinią, kilka nasion dyni też przewiduję, bo zupa i marynowana dynia jest pyszna. I pomidory w donicach. Ola już podała link, ale powtórzę https://www.ogrodowisko.pl/watek/4085-moja-przyziemna-pasja?page=49. Nie wiem jeszcze jak zamaskuję ten płot, nie miała czasu myśleć. Muszę zamówić ekobordy i żwir.

edit: pod donicą będzie pasek żwiru, żeby trawa mi nie rosła pod nią w zęby do wycinania ręcznie. Może w tym żwirze coś punktowo wsadzę, ale jak już, to taki mini akcent.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:08, 13 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Wszystko Agus przeczytałam i oblukałam
dziękuję za wszystkie rady i nauki

Na zdrowie. Jakby co to pytaj, co wiem podpowiem.
Chyba będę musiała papryki wysadzić, bo bujają i kwiatki mają, szkoda je w doniczkach męczyć. Tylko nie wiem czy się do świąt wyrobię. W sumie zazwyczaj pod koniec kwietnia już wszystko w ziemi pod folią siedziało.
Ogród Tosi 22:02, 13 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Pisałaś o Pisarzowicach, kurcze musze się wybrać w maju oczy nacieszyć
Ślicznie sie pokulkowało u Ciebie

Jak dobrze pamiętam 17-25.05 te dni azalii chyba są
Moja codzienność - ogród Oli 21:45, 13 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Dzielna baba

Biorę przykład z najlepszych
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:23, 13 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Marzenko- o to dobrze że zajrzałaś by bym przepłaciła, ale jeszcze mi tylko powiedź czy miały właśnie takie wysokie IP?

Jagódko- to grys granitowy.
Ja do warzywnika tez planuję zwykły szary grys taki tani jakiś ale jeszcze nie szukałam. Jak będę tak daleko to będę trąbić na forum. Chyba że będziesz szybsza to też trąb.

Enya73 – now idzisz, muszisz koniecznie rozświetlic te egpiskie ciemności.
Chyba że jednak wolisz tak jak pisze aga_szsz - ciemno-przyjemno

Oczywista oczywistosć, bo na mróz i deszcze musza być z tak wysokim IP
Ale nigdzie drugiego kompletu nie moge znależć a mają specjalny łacznik do montowania szerogowo... A ja glupia tulko jeden komplet kupiłam.... W necie też nie mogłam znależć.
Czekam na fotki
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:57, 13 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Wow, Wow, Wow - cudnie, a jak urośnie to będzie odpała, prosze wtedy wstawaić sporo fotek

Z przyjemnoscia Na kolejowej planuje zmiany, ale zostawie to na przyszly rok jednak, zeby Zon ochlonal po tegorocznych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies