Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:45, 26 wrz 2018

Do góry

I maczkami ..zadziwiające te maczki pod koniec września sobie kwitną

Dekoracja piękna i bardzo apetyczna. Ach te ciemne winogrona.... Uwielbiam je... Ciesz się, że jestem daleko, bo już by ich nie było
Moja działka na Dębowym Lesie 22:39, 26 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Fotki robisz obłędne. Czy to jest galilardia na tle zachodzącego słońca ( str wcześniej) Marcinki jesienią to podstawa, Są śliczne....
Pozdrawiam

Agatko, wielkie dzięki-Za pochwalę mojej fotografii ogrodowej
staram się i uczę wciąć
Tak to galilardia w promieniach zachodzącego słoneczka
Marcinki bardzo ubogacają ogród , kolorki piękne.kępy spore robią, piękne roślinki

I maczkami ..zadziwiające te maczki pod koniec września sobie kwitną

Przedogródek pod dębem 22:35, 26 wrz 2018

Do góry
Towarzyszył nam Ego

Pożegnał przepiękny zachód słońca

i przemiła, niesamowita w swojej szczerości i radości życia gospodyni.
Dziękujemy Ci Danusiu z Ogrodu w Klein Kottorz

W czasie spotkania pomyślałem: jak wiele radości dają zgromadzeni wokół Ogrodowiska ludzie.

Dziękuję Szefowej za Ogrodowisko
Wśród brzóz i dębów 22:29, 26 wrz 2018

Do góry
Grzesiu, Dorotko, ja też kocham brzozy, one mają w sobie dobrą energię. No i nawet zimą, w bezlistnym stanie nadal są piękne. Ale w małym ogrodzie problemem mogą być opadające na rabaty i zaśmiecające liście. U mnie nic pod nimi nie rośnie, więc nie jest to tak uciążliwe. Myślę, że do mniejszych ogrodów lepiej nadają się te szczepione na pniu, albo odmiany, które nie osiągają takich wielkich rozmiarów.

Dorotko, dziękuję za miłe słowa, takie wpisy uskrzdlają do pracy nad ogrodem.
Nasionka chętnie wyślę, podaj mi tylko adres na priv.

Mój ostatni nabytek: sosenka o mięciutkich igłach w limonkowym kolorze. Niestety, nieopisana, nie wiem co to za odmiana, ale mimo to nie mogłam się jej oprzeć.

Przedogródek pod dębem 22:27, 26 wrz 2018

Do góry
doprawdy nie do końca zielonym jest
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:26, 26 wrz 2018

Do góry
Był też deser : pawie i bażanty, ale za gęstą siatką więc fotki takie sobie
Przedziwny Ogród 22:24, 26 wrz 2018

Do góry

Przedogródek pod dębem 22:23, 26 wrz 2018

Do góry
Ten ogród, z założenia zielony,
Moja działka na Dębowym Lesie 22:18, 26 wrz 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Aniu jaka hortensja przebarwiła się na taki piękny buraczkowy kolor?
Marcinki faktycznie Ci się rozszalały,twoje są z tych niższych?Bo moje jedne to dorastają powyżej 1,5m .I mnie denerwują tymi długimi przysychającymi łodygami.Nie wiem czy to taka odmiana,czy to zależy od miejsca w jakim rosną, czyli od warunków?

Aniu, to jedna z Vanilek taka, buraczkowa się zrobiła, może jej wstyd się zdobiło, bo była kupiona jako Silver Dolar A wyszła Purple Dolar

Marcinki mam w większości wysokie te rosną przed siatką, przed bramą i tu chyba więcej rozchodników posadzić na dole.
Mam jeszcze pod winogronem .Ale tam mieszają się z floksami i na dole są hosty.
To może być taka odmiana,że na dole łodyżki są suche .

A niskie to te kolo derenia
Przedogródek pod dębem 22:15, 26 wrz 2018

Do góry
Dzisiaj byłem w pięknym ogrodzie.
Przywitały nas łagodne linie równiutko posadzonych traw i żurawek które zamykała ściana hortensji

Jakże uroczo wyglądał rząd jasnych traw na tle żurawek

Te ciemne żurawki szczególnie mi się podobały na tle hortensji
Przedziwny Ogród 22:12, 26 wrz 2018

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:59, 26 wrz 2018

Do góry

Gardenarium napisał(a)
Napisz proszę na jakiej wysokości jest szczepienie bo to najbardziej istotne w tej sprawie. Pęcherznice - nie, te purpurowe będą się zlewały z klonem i będą za wysokie, to wielkie "kobyły" rosną. Bardziej się nadają na żywopłoty wielkie niż pod klona.
Pod klona bordowego posadź hortensje drzewiaste lub bukietowe oraz rozplenice na ten przykład.

Szczepiony jest na 1,6 m. W zeszłym roku posadziłam go w odległości 3,5 m od tuj, czy tyle wystarczy? Wstawię zdjęcie żeby zobrazować tą rabatę. Z góry przepraszam, za chwasty

Tak myślałam, żeby przy końcu jeszcze ją trochę jednak poszerzyć, ale niestety bardzo nie mogę bo zaraz jest piaskownica.

Obok mam 7 m rabatę ze szpaleru hortensji Melba, 3 miłorzębów Mariken, 8 rozplenic Hameln, jeżówek i na końcu obwódka zrobiona z berberysa Kobold. Z jednej strony mogłabym przedłużyć hortensje i rozplenica ale tak szczerze to chciałąbym jednak coś innego, żeby nie było zbyt monotonnie.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:42, 26 wrz 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Niesamowity masz ten krzew! Gęścioch masakryczny z tej królowej. A powiedz mi, czy u Ciebie jej kwiaty też są takie krótkowieczne? Bo trochę mnie to boli, a mam ją w centralnym miejscu na różance i tak nieteges..

Playful rokoko kusi
Szmaragdowy Zakątek 21:39, 26 wrz 2018

Do góry
Margarete napisał(a)
No i kto tu jest większą "Powsinogą" - wiadomo ty
Na całe szczęście i ja sie też w tej "konkurencji" załapuję na podium.....bo też mnie nosi .
Już sobie powolutku myśle gdzieby tu wyskoczyć nie w ten wekeend ani też w następny (teraz bede miec gości i Festiwal światła w Łodzi, potem ognisko u naszej Mariolki to też nie..) ale w jeszcze kolejny weekend to by juz można było....
Marzy mi sie powrócić raz jeszcze nad te cudne stawy milickie i do Doliny Baryczy, tym razem nie na kajaki ale powłóczyc sie i obejrzec te miejsca w kolorach jesieni, na pewno jest tam cudnie....... Jedziemy ??
Kto chętny ?

Szmaragdowy Zakątek 21:35, 26 wrz 2018

Do góry
Nikita napisał(a)
Krysiu, już można !!!

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:31, 26 wrz 2018

Do góry
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:28, 26 wrz 2018

Do góry
Aleja brzozowa

i ostatni etap naszej wędrówki

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:26, 26 wrz 2018

Do góry
I dalie po tym przymrozku padły... do wykopania, mam nadzieję, że u Was lepsze widoki...

wykopałam dzisiaj doniczki z czosnkami gladiatorami, z 9 cebulek, już mam podwójną ilość cebulek, wsadzę do doniczek w kompost i spowrotem do ziemi...

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:23, 26 wrz 2018

Do góry
i takie tablice świętych, malowane na drewnianych "kapliczkach"

Pamiętajcie o ogrodach 21:21, 26 wrz 2018

Do góry
greg66 napisał(a)

Dobry wieczór ☺ Zatrzymałam się na dłużej, bo i wiersze, i urocze trawy, które dodają ogrodowi lekkości, i piękne ich ujęcia. Widać, że ogród się rozwija, pasja właścicieli rośnie, a ja lubię obserwować takie przemiany☺
Pozdrawiam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies