Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miejsko & sielsko 21:09, 22 mar 2014

Do góry
izabela75 napisał(a)
A u mnie beznadziejna pogoda, może jutro uda mi się powsadzac nowe nabytki

Ta Twoja pogoda dotrze jutro do nas...
Ewa po co podlewałaś , będzie lało
Ogród u stóp klasztoru 21:08, 22 mar 2014

Do góry
Banany zawsze wrzucam do kompostownika, fusy od kawy, popiół z kominka, skorupki jajek, chociaz M twierdzi, że to może gryzonie przyciągać,
Czy wrzucasz do kompostownika chwasty? Ja tego nigdy nie robiłam a w ogrodzie botanicznym na tablicy informacyjne przeczytałam, że można.... Dzisiaj wrzuciałm, takie które nie kwitną...
Ogród u stóp klasztoru 21:04, 22 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Marzena no pewno ..tylko kompostem , nawet ledwo co rozłożonym , rocznym ...w zimie grzeje róże . przy okazji jeszcze się rozkłada a na wiosnę przegrzebiesz i masz gotowe nawożenie , do tego malutka garstka florovitu i koniec ... tylko jest jedna ważna zasada nie kopczykuje się wczas w jesieni bo możesz pobudzić róże do wzrostu . to zazwyczaj początek do połowy rudnia ..no chyba że wcześniej mróz wypali . robię to w ostatniej chwili przed mrozem .wolę to niż korę bo tam różne grzyby obcego pochodzenia ...

kompostowniki święta rzecz dla ogrodnika ...ja już zużywam ten z tamtego roku ....na razie na warzywniak i do sadzenia , bo świeży.... roczny ....

Alinko ja zawsze kopczykuję w ostatniej chwili, ty jesteś oszczędna a mi zawsze brakuje czasu jesienią dzieki za rade, mój kompost będzie już super jesienią. Mam wyrównany po przegi ponad metrowy kompostwonik, podłam sobie go obficie po przerzuceniu przez M , wygłaskałam ah będe bogata jesienią. Dzieki za poradę, tak bedę robić!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:59, 22 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Rewolucje najlepiej się ogląda, a ambrowce się już niedługo ładnie nam przedstawią
Jeszcze zapytam czy tniesz swoje Pissardi. Kupiłem dzisiaj i nie wiem czy zrobić im ostre cięcię aby od razu się mocno zagęściły, na kwiatach w tym roku mi nie zależy bo wiadomo kilkanaście patyków i tak szału nie zrobi

Tnę je bo mają długie łyse przyrosty. Ciecie zaraz po kwitnieniu. Zaobserwowałam, ze kwitna na pędach dwuletnich i starszych. Na rocznych przyrostach po kilka listków.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:57, 22 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
red baron jest rewelacyjny, polecam

Aniu mam o tu pod magnolią
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:56, 22 mar 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Marzen gdzieś ktoś pokazywał jak to dziadostwo na korzeniach wygląda ,gdzie tego szukać
Napisz u mnie bo mi zginie

Jest wątek opuchlaki. Wpisz w wyszukiwarkę. To białe male (1-1,5 cm) zakręcone larwy, nawet nie chce mi się ich fotografowąc. Wystarczy jedna sztuka w korzeniach i trafia moje żurawki, przy dwóch sztukach wygladaja tak jak na zdjęciu.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:54, 22 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Marzena a jakbyś na opuchlaki dursbanem albo owadofosem chlapnęła ..toż to masakra ...wiem , wiem ..chemia ...ale ileż można cierpieć .
ja mam RH jak koronki też popryskam , bo mnie fiksy biorą straszne ....

Alinko wylałam rok temu cały litr.... i doopa!! teraz EMa5 a potem nicienie. Tylko najpierw wszystko opryskam na grzyba
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:53, 22 mar 2014

Do góry
Joaska napisał(a)
Jejku Madżen u Ciebie chyba dzień dłuższy.... ale ambrowców zazdroszczę są/będą śliczne.. pozdarawiam

Asiu pracowałam od rana do zmroku Pizza była na obiad bo szkoda nam było czasu M wpadł w taki amok pracy ogrodowej, ze byłam w szoku!. Chyba załapał takiego samego bakcyla
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:52, 22 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Rozdrabniacz mam taki sam tylko kolorki inne, niebieski. Napracowaliście sie dziś solidnie . pozdrawiam.

Idealnie rozdrobnił wszystko i poszło to do kompostownika. Nigdy nie myślałam, ze będe tak szczęśliwa z powodu kompostownika.... za rok bede mogła ograniczac korę na rzecz ściółki z własnego kompostownika.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:49, 22 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
O rajuńciu Magnolie kwitną u ciebie Cudnie

Czytałam, ze Twoja przesadzana jeszcze śpi?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:49, 22 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Cudnie! Codziennie mijam magnolię i dzisiaj była cała obsypana - a to już około 5-metrowe drzewo...Zawsze boję się, że wjadę w krawężnik jak ja mijam

Jest takie rondo we Wrocławiu gdzie kwitnie olbrzymie piekne drzewo magnoliowie....po prostu cudo... jak jechac po zakręcie i patrzec na magnolię?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:34, 22 mar 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ale rewolucję zrobiłaś,drzewa nabiorą uroku jak będą miały liście,bo teraz faktycznie mało je widać,dobrze że pokazałaś fotkę jak stały na tarasie
Moja Susan też zaczyna pękać
Śliwa Nigra obsypała się kwieciem,ale ja nie mam żadnego porównania,bo mam ją dopiero od zeszłego roku

Moje pissardi marnie kwitły przez dwa lata, w tym roku mają juz dużo kwiatów. Cudowny widok.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:33, 22 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
sadź bo piękna trawka tylko musi mieć słońce ...w jesieni jest jak żarówa na rabacie ...

ten widok z fotki to w sumie dwie zachodzące rabaty na siebie ..tulipanowiec jest na drugiej odrębnej rabacie ..
ambrowiec będzie w kolorze czerwieni ..ło matko mów jak się ta kolumnowa odmiana nazywa ...a jak saś zrobię z jaka rabatą to co ty to mnie M wygoni z domu beż prawa powrotu .
nawet nie wiesz jaki szczęśliwy że tak malutko w tym roku przewrotów marcowych w naszym małym państwie było ...
ale twoje graby jak zobaczył to bardzo chętnie dziury kopał ...i przesadzał glediczję trójcierniową , tawułę
i świerka ....nie w jego stylu ..

Alinko ta kolumnowa odmiana to ambrowiec slender silhouette

Hi hi Alinko ja przez Twoje klony japońskie kupiłam kolejnego u Kapiasów. a teraz bede znów sadzić red barony
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:31, 22 mar 2014

Do góry
Potem podsypałam azofoską pzoostałe róże i lawendy..... zabrakło na resztę nawozu... pół wieczora podleałam konewakami kawąsnolube mieszanką florovitu z pinivitem.... a potem do zmroku zamiatałam trawy z całego podjazdu... Uff jak dobrze, że jutro niedziela...i że będzie padać...

ps. zapomniałam że przesadziłam laurowiśnię i bukszpana, którego formuję w stożka...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:29, 22 mar 2014

Do góry
I żuwarki wyżarte przez opuchlaki....

Podzieliłam i posadziłam sadzonki do doniczek..... czekam na nową dostawę od Finki w kwietniu ale wczesniej walka z opuchlakami....

I jedna bergenia przy czyszczeniu tez mi wylazła... bez korzeni...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:27, 22 mar 2014

Do góry
I jeszcze przewalanie kompostownika do drugiej komory...wspolna robota, fotek niet..... jesienią bedę miała juz złoto ogrodnika. Cudownie wyglądałao to coś z pierwszej komory po zimie....
Bajzlownik wygląda jakby tornado przeszło.... bo skrzynki na warzywa stały sie kompostwnikiem... a jutro mam nadzieję kupić nowe skrzynki....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:25, 22 mar 2014

Do góry
Potem wertykulacja. Wieeeeeelki wór siana wyrwał....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:23, 22 mar 2014

Do góry
W ogóle to był cięzki dziań dla M... najpierw areacja

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:22, 22 mar 2014

Do góry
Ale dzisiaj więcej było prac porządkowych... zakupiony rodrabniacz pożarł wszytkie ścięte gałązki róż, perwoski... na lawendzie i miskantach się poddał. Znaczy się zaciął
M walczył twardo aż spalił mikanty.....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:20, 22 mar 2014

Do góry
Czosnki w stipie i bukszpanach wreszcie podrosły

W kostrzewach i piwoniach również

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies