Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Kolorowy Ogród Geni 12:13, 21 lis 2015

Do góry
Masz bardzo rzadkie okazy w kolekcji, śliczne te przylaszczki pełne no i miłki
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:10, 21 lis 2015

Do góry
Już jest super, a będzie jeszcze lepiej kobieto działasz i to się chwali
Irysy świetne
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:07, 21 lis 2015

Do góry
Dziękuję za tak przemiły wpis Pod strzechy powiadasz? Lecę zobaczyć tę strzechę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:23, 21 lis 2015

Do góry
Ja sadziłam dwa dni temu czosnki. Możesz się denerwować, bo twoje są nie posadzone. Sadź czym prędzej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:50, 21 lis 2015

Do góry
Miłego decydowania, pierwsza decyzja zawsze najlepsza. Ja się wyspecjalizowałam w decydowaniu, stale o czymś decyduję, skośnie, prosto, okrągło, biało czy zielono...stale coś.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:45, 21 lis 2015

Do góry
Ścieżka jest nieciekawa, skasować ją w ogóle, wtedy nie będzie tak zmuszała to robienia prostych linii, i powierzchnia trawnika nabierze wyglądu, będzie większy. Bardziej zadbany. Ten rodzaj kratki w ozdobnym ogrodzie to najgorszy z pomysłów, stosuje się go na parkingi jak nie ma kasy na kostkę dobrej jakości, a nie do ozdobnego ogrodu.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:41, 21 lis 2015

Do góry
Żeby za dużo nie wydać moja rada brzmi, wyprowadzić linię trawnika ładnie, konsekwentnie i z pomysłem. zadbać o trawnik, żeby był soczyście zielony i piękny, potem stopniowo sadzić rośliny. Te co się da przesadzić jeśli są ładne, ale pz pojedynczych to w zasadzie nic nie zrobisz, bo znowu będzie kiepsko, więc najlepiej wywalić to co kiepskie i zacząć od nowa z nowymi liniami. Czy będą skośne czy owalne - zależy to od reszty ogrodu i jego stylu. W zasadzie prawie nic nie pokazałaś żeby udzielić budujących rad.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:37, 21 lis 2015

Do góry
Może to drzewo z tyłu altany powinno być? Tego nie wiem, bo przecież nie podchodzę do tego jak do projektu ponieważ nie ma rzutu działki, radzę jedynie co widzę na gorąco.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:33, 21 lis 2015

Do góry

Prawie, to znaczy "prawie"

Ogród tak wypełniony jak masz zapewne nie zachwyca, nie ma szans zachwycać bo są jedynie iglaki i żadnego wypełnienia z innych atrakcyjniejszych roślin.

Przesadzenie iglaka w pobliże altany za dużo nie da, tutaj potrzeba większych zmian, posadzenia ładnego drzewa na wysokim pniu, aby nieco zrównoważyło tę niezbyt kolorystycznie ciekawą altanę
Dla mnie ona jest "buraczkowata" trochę " bije po oczach".
Może drzewo ją "uspokoi"? i to cod drzewem posadzisz.

Kula na pniu po prawej może zostać wchłonięta przez małą rabatkę. Taki ogród można ciekawie zaprojektować, tylko potrzeba akceptacji do zmian, to co "stare" trzeba podliftingować bo to nie ogród tylko kolekcja iglaków i wierzby na trawniku.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:58, 21 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, taki ruch, musiałam zajrzeć.

Odpuść prace ciężkie teraz, bo wiosną i tak trzeba będzie poprawiać, teraz zajmij się relaksem. Pogrzebcie w glebie, ale bez większego wysiłku, siły zostawcie na wiosnę.

Jak mawiają dobrzy ogrodnicy "Ziemia leczy mnie lepiej niż jakiekolwiek lekarstwo"

dlatego idę zakosztować tego lekarstwa Pozdrawiam Was

Danusiu, idealnie sie wpisalas w dzisiejsze swieto
Tak zrobie, wolne grzebanie, bo stoje przed powazna decyzja i to grzebanie ma pomoc, buziaki kochana
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:13, 21 lis 2015

Do góry
Irenko, taki ruch, musiałam zajrzeć.

Odpuść prace ciężkie teraz, bo wiosną i tak trzeba będzie poprawiać, teraz zajmij się relaksem. Pogrzebcie w glebie, ale bez większego wysiłku, siły zostawcie na wiosnę.

Jak mawiają dobrzy ogrodnicy "Ziemia leczy mnie lepiej niż jakiekolwiek lekarstwo"

dlatego idę zakosztować tego lekarstwa Pozdrawiam Was
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 06:36, 21 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U nas grzmiało i błyskało się. Ciemność niebo ogarnęła, ale ulewa nas ominęła. Wyzbierałam liście, czosnki posadziłam, dobrze jest. Pozostały tyły ogrodu.

Czyli dzialasz
Nawet jak leje, a bez sniegu i mrozu, chce sie zyc, nawet krotki dzien da sie przeżyć. Cisy posadzone? U nas sosna dopiero dzis bedzie, reszta juz w ziemi. Buziaki Danus, ale Cie cora podziwiała za pioro
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 05:53, 21 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jak tam rewolucja, chyba rzuciliście się na robotę Kiedy pokażesz efekty?

Danusia, u nas lało caly czas, z czego się cieszylam, od 15 bylo lepiej, ale szybko ciemno juz, wiec nie za duzo zrobione, ale cos juz jest, wolno mi idzie, niebawem pokaźe, co juz jest.
Troche mi zeszlo na czym innym, wiec rewolucje opoznione, tylko czy zdaźe, bo mrozy idą
Pszczelarnia 21:23, 20 lis 2015

Do góry
Ewo, zajrzyj tutaj, jest odpowiedź dla ciebie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/680-drzewa-krzewy-owocowe-i-pnacza-o-jadalnych-owocach?page=43
Pszczelarnia 17:54, 20 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

...................................................

Ratuj z opresji - śliwa ma takie pęknięcia i zalewa to żywicą. Wygląda jak jakiś rak bakteryjny? Co robić? Teraz oprócz wycięcia gałązek i posmarowania funabrenem mogę coś jeszcze zrobić? Najgorsze jest to, że nawet na pniu ma takie pęknięcia i zalewa się to żywicą? Skrobać do żywej tkanki? Wycinać w pniu?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/680-drzewa-krzewy-owocowe-i-pnacza-o-jadalnych-owocach?page=43#post_7
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 17:53, 20 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
....

Ratuj z opresji - śliwa ma takie pęknięcia i zalewa to żywicą. Wygląda jak jakiś rak bakteryjny? Co robić? Teraz oprócz wycięcia gałązek i posmarowania funabrenem mogę coś jeszcze zrobić? Najgorsze jest to, że nawet na pniu ma takie pęknięcia i zalewa się to żywicą? Skrobać do żywej tkanki? Wycinać w pniu?

Pszczelarnia 17:30, 20 lis 2015

Do góry

W fazie kwitnienia

Pszczelarnia 17:19, 20 lis 2015

Do góry
O, oprócz Holandii, też ją tutaj widziałam i zrobiłam fotkę nawet, ale zapomniałam Zaraz poszukam.
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 17:15, 20 lis 2015

Do góry
Ja nie kompostuję, bo u mnie leżały zielone i wybierałam z kompostownika, widocznie byłam zbyt niecierpliwa.
Grubej dyni zmagania z naturą 09:54, 20 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jakieś fajne odmiany berberysów.

a ja bym się zastanowiła nad berberysami, tez chiałam w takie miejsce dać berberysy ale sobie pomyślałam ze one jednak kują, kują nawet ja się je obetnie na wiosne a tez mam ogrodzenie z drewna które jednak na wiosne trzeba będzie co jakiś czas odnowić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies