Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 13:12, 21 lis 2015

Gardenarium napisał(a)
Ja sadziłam dwa dni temu czosnki. Możesz się denerwować, bo twoje są nie posadzone. Sadź czym prędzej

Ja żałuję ze w pażdzerniku posadziłam, mogłam ciut poczekać. Ciepło, mokro , własnie świeci słońce.... Niech już to zapowiadane ochłodzenie nadejdzie bo rośliny zwariują i zaczną wyłazić jak wiosną
Jagodaa 13:37, 21 lis 2015

Ja się obawiam, że moje pierwsze cebule w ogrodzie, czosnki, zgniją .
malkul 14:33, 21 lis 2015

marzenko co ma byc to będzie, natura robi swoje.
leon60 14:34, 21 lis 2015

nie ma się co martwić na zapas
14:35, 21 lis 2015
Madzenka napisał(a)

Justynko
Nigdy niczym nie otulałam, sypie tylko kopczyk z ziemi na wysokość ok 15 cm. Raz w życiu otuliłam młodą austinkę w bardzo mrożna zime - matą z trawy kalifornijskiej aby ja ochronić przed silnymi wiatrami, starszych róż juz tak nie chronię.

myślałam że jakieś techniki nowej generacji trzeba użyć ..ale ok ...ja bym najchetniej nie kopczykowała ...bom leń ale szkoda mi róż wiec... też czekam jeszcze ...na ostatnią chwilę
14:37, 21 lis 2015
Madzenka napisał(a)

Lubie gdy moje ciemierniki kwitna wczesna wiosna , bo zima i tak bym nie miała kiedy ich podziwiac. Wiosną jest dłuzszy dzien i moge je wtedy powdziwiać po powrocie z pracy

Oj będziemy w tym roku narzekac na wyłażące z ziemi cebulowe.... Oj bedziemy.... Mokro i ciepło....

z przyrodą nie wygrasz
malkul 14:37, 21 lis 2015

eee_taam napisał(a)

z przyrodą nie wygrasz

rozumiemy się Justyś bez słoów
Madzenka 14:55, 21 lis 2015

Ale nie wiem czy zauważyłyście, że ja się takimi rzeczami jak wylażace cebule nie przejmuję u mnie zreszta będzie tak cieplo że i tak nic nie pomarźnje . Tylko jak znam forum to będzie ogólnopolski lament bo nuda z ogrodów wieje. Tylko sprzątanie....
A cebule mi jeszcze nigdy nie zgniły. Jagoda u Ciebie grunt przepuszczalny to tym bardziej nie obawiaj się o cebule.
U mnie jeszcze nic nie wylazi ale graby podejrzanie wyglądają jakby chcialy wypuścić mlode liście
Ale dzisiaj ma nadejść upragnione ochlodzenie
Madzenka 14:58, 21 lis 2015

eee_taam napisał(a)

myślałam że jakieś techniki nowej generacji trzeba użyć ..ale ok ...ja bym najchetniej nie kopczykowała ...bom leń ale szkoda mi róż wiec... też czekam jeszcze ...na ostatnią chwilę

Ja rok temu okopczykowalm tylko mlode zakupy myślę że w tym roku będzie tak samo dzisiaj skoncentrowałam się na wybieraniu opadłych chorych liści róż
15:02, 21 lis 2015
u mnie nawet jak jakies zgniły czy zgnija (cebule)..to skąd będę to wiedzieć ?

nie robiłam szkicu nasadzeń cebulowych....zwłaszcza że trzeba je traktować jak jednoroczne ...mnie tylko ciekawi co wyjdzie z poprzednich lat ...bo niedobitki kwitły w tym roku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies