Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ukojenie 22:56, 07 paź 2018

Do góry
zoja napisał(a)

Zoja, pamiętam Twoje początki tu na O. Nie marnowałaś dziewczyno czasu Trudno uwierzyć jak bardzo Twój ogród się zmienił i... rozkwitł - w przenośni i faktycznie. Pamiętam dyskusję o kompostowniku w dość centralnym miejscu chyba go nie ma tu gdzie był? i mnóstwo kwiatów wysiewanych przez Ciebie - nadal siejesz w tych ilościach? Gratuluję Ci tego co zrobiłaś ze swojego miejsca na ziemi Zaglądam i będę zaglądać.
No i jestem pod wrażeniem ilości cebulowych które posadziłaś - gdzie Ty to wcisnęłaś w takiej masie...
Różowa kurteczka bardzo twarzowa i bardzo Ci w niej ładnie. A propos kolorów "w których nie wypada" przeczytaj "Liliowy kapelusz"
Pozdrawiam serdecznie.
Kwiaty we włosach 22:50, 07 paź 2018

Do góry

Pszczelarnia 22:49, 07 paź 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

Dzięki Ewuś jestem na ich stronie, szkoda, że nie wysyłają...

Szkoda.

Może astry?

Ogród z koniczynką 22:46, 07 paź 2018

Do góry
A teraz historia rabaty z kotwicą...a raczej łańcucha do niej...

otóż kotwica czekała na swoje miejsce już rok...żadna z moich "ozdób" tyle nie tkwiła w ukryciu...Do kotwicy potrzebowałam łańcuch, najlepiej zardzewiały, no tak, ale jak na złość nigdzie takiego nie mogłam zdobyć, a świeżo kupiony, świecący nie pasowałby zupełnie...A zdarzyło się tak...rozłożyłam sobie kocyk nad wodą, gdy eMuś łowił ryby...było mi dość twardo...kręciłam się, szukając wygodniejszego miejsca...W końcu zajrzałam pod koc, żeby sprawdzić, co to tak gniecie...i zobaczyłam w ziemi ogniwo łańcucha...Patykiem wydłubałam go, żeby było wygodniej siedzieć, ale okazało się, że tych ogniw jest więcej...zaczęłam więc ciągnąć już wtedy z siłą i ku mojej uciesze oczom ukazał się taki zardzewiały łańcuch, jakiego od roku potrzebowałam do mojej kotwicy...wymoczyłam go w wodzie, by cały piach się wypłukał...i tak łańcuch sam mnie znalazł...
Ogród Małej Mi 2017 22:42, 07 paź 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Boziu, a ja w tym roku to myślę..drzewa - liście .... wolałabym oglądać je w parku..

Po prostu śliczne. Przyciągają wzrok.
Pszczelarnia 22:38, 07 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Nadrobiłam, o różach się nie wypowiem bo nie umiem sobie różanek wyobrazić nigdy, u mnie róże na spontan sadzone i rosną też jak chcą, tnę tylko przed zimą i docinam wiosną jak ruszają.
Ale porzeczki pokazane przez Mirę mi się spodobały....zastanawiam się ile owoców można w kg zebrać z takiego krzaczka nie krzaczka.

Myślę, że z 3 krzaczków takich pionowych to jak z jednego tradycyjnego.

O czym szumią trawy i wierzby?

Pszczelarnia 22:37, 07 paź 2018

Do góry
Migawki ze skrzyń kwiatowych, wszystko jeszcze kwitnie:

Wzgórze chaosu 22:35, 07 paź 2018

Do góry

Cudownie zakończyliśmy sezon....choć to wcale nie będzie koniec sezonu bo już plany na zimę są
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:33, 07 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
za to moje widoki jesienne

Ja tu sobie stawiam wygodny leżaczek z kocykiem, poduchą pod głowę i proszę mi nie przeszkadzać bo ja się stąd nie ruszam... Może jeszcze jakaś muzyka cicha i spokojna... i zostaję. Trudno - masz lokatora
Pięknie, pełen spokój, Twój ogród łączy się na tym zdjęciu tak naturalnie z resztą... Ach...
Wzgórze chaosu 22:33, 07 paź 2018

Do góry

Wzgórze chaosu 22:31, 07 paź 2018

Do góry

Pszczelarnia 22:30, 07 paź 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Myśmy z Claire Austin jakoś się nie polubiły - miała być biała, a ona jest mocno żółtawa. Miała u mnie strasznie cieniutkie pędy i przewieszające się kwiatki. Nie miałam do niej cierpliwości, by czekać aż się wzmocni. Czytałam chyba u DA, że może z niej wyjść róża pnąca / rambler, więc może potrzebować podpory. One z Crocus Rose chyba w podobnym odcieniu są, bierzesz to pod uwagę?

Nie chcesz zamienić Munstead W miejscami z Alexandrą of Kent? Obawiam się, że MW trochę się zgubi przy 3 krzaczkach Rose de Rescht - rozmiarowo i kolorystycznie...
W tym momencie cała prawa strona to stosunkowo jasne róze, a lewa jest w mocno wyrazistych kolorach. Ja bym te blade róze właśnie jakąś purpurą podkreśliła.

Ballerinę jakby co traktuj podczas cięcia oszczędnie, by chociaż trochę się zbliżyła rozmiarem do symetrycznie posadzonej Angeli - u mnie B. (tnę ją dosyć ostro wiosna) rośnie max do 120 cm.

Na pewno chcesz tam sadzić Elinę? Polecany przeze mnie wcześniej Pilgrim idealnie by się wpasował w to miejsce - kolorystycznie zgra się z Solero, chociaż potrzebował by pewnie podpory, bo może z niego pnaca róża wyrosnać. Ale kwiaty - cudo!

Reszta ok.

Co do C. Austin - co mogę dać w zamian? Może być w odcieniu Crocus.

Zamienię miejscami te róże (bladawce i purpury).

Mam kilka lat i Angelę, i Balerinę. Fakt Balerina jest troszkę niższa ale też zdecydowanie szersza. Angela u mnie zawsze była szczuplejsza.

Boję się, że Pilgrim będzie troszkę za wysoki(?). Może Hansestadt Rostock (widziałam u Małej Mi) będzie niższa?

Bardzo dziękuję. Piękna jesień trwa.

Wzgórze chaosu 22:29, 07 paź 2018

Do góry

Wzgórze chaosu 22:28, 07 paź 2018

Do góry

Wzgórze chaosu 22:25, 07 paź 2018

Do góry
Iwonko dziękujemy za przemiłe popołudnie. Twój ogród zachwyca o tej porze masą przebarwień i cudownych kolorków Rewelacyjna metamorfoza altanki pergoli i drzwi, ślicznie wyszłoCiężka praca się opłaciła i kolor idealny.

Na dowód zostawiam fotki dzisiaj jeszcze cieplutkie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:13, 07 paź 2018

Do góry
an_tre napisał(a)
Dzięki Bogusiu za info o świecznicach, ja pewnie mam Świecznicę gałęzistą Brunette.

Wycieczka do lasu związana była z poszukiwaniami jesieni dla Zuzi na szkolny stroik ale naprawdę była udana, najpierw trochę pochmurno ale słonko pokazało też swoje jasne oblicze

...to fotka,na którą czekałam,mistrzowsko to uchwyciłaś.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:06, 07 paź 2018

Do góry
Agania napisał(a)

cudowony weekend

i cudowny jesienny obrazek
Kwiaty we włosach 21:58, 07 paź 2018

Do góry
Fotki dzisiejsze, dzień też piękny, słoneczny,kawka w altanie

Jeszcze nowy liliowiec 'Stella de Oro' Hemerocallis

Koty też korzystały z pogody

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:57, 07 paź 2018

Do góry
latwo nie bylo, z poltorej godziny nasza droga wygladala tak

ale warto bylo dla widokow i pysznej zupy gulaszowej w schronisku o kawie z ciastem nie wspomne
Ogród wśród pól i wiatrów 21:48, 07 paź 2018

Do góry
jolka napisał(a)

Dzięki Daria za miłe słówka Rozchodniki fajne są, bo praktycznie od maja dobrze wyglądają, a jeszcze teraz dają po oczach różowością Może w przyszłym roku mi się uda z tą rabatą tak jak chciałam!!!

Rozchodniki dzisiejsze.. jakby czerwieńsze

Witam Jolu,
Jestem zauroczona Twoim ogrodem, zaglądam do Ciebie regularnie od przeszło
około półtora roku, podziwiam, podglądam i to stało się moim uzależnieniem.
Tak naprawdę podoba mi się w nim wszystko, jest cudownie. Tworzysz ogród moich
marzeń.
Jolu, proszę napisz jaki to jest rozchodnik? Jak był fioletowy, to myślałam, że
jest to good bud, ale po tym zdjęciu, to już nie wiem?
W ilu rzędach go sadziłaś i w jakich odległościach?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies