Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 01:08, 20 lip 2018

Do góry
Co to? Nie rudbekia i nie słoneczniczek...
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:08, 20 lip 2018

Do góry
te fotki to to taka próba odkupienia grzechu ścięcia kwiatów w trakcie kwitnienia

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:04, 20 lip 2018

Do góry
Ogród Małej Mi 2017 01:00, 20 lip 2018

Do góry
Piekne jesienne zestawienie z miejskiej zieleni.. cmokalam nad rabata..
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:59, 20 lip 2018

Do góry
Pada, pada...
W ubiegłym tygodniu co chwilę z nieba leciał drobny kapuśniaczek - niestety tylko po wierzchu zwilżał niesamowicie wysuszoną ziemię.
To w sobotę biegałam z konewkami ratując co najbardziej było zaschnięte, omdlałe i padnięte... I chyba ktoś na górze to zobaczył bo od niedzieli zaczął padać prawdzwy deszcz
A od trzech dni leją się z nieba wręcz strugi deszczu. Zagrożenie powodziowe jest niestety.
Do ogrodu nawet nie wychodzę bo tylko woda chlupie a do tego dopadło mnie choróbsko.
W ubiegłym tygodniu temperatura na zewnątrz prawie 30 stopni a ja w dwóch swetrach pod dwoma kocami myślałam że się rozdygocę na amen. I do tego gardło. W sobotę trochę poczułam się lepiej to polatałam z konewkami i doprawiłam się na nowo. Wzięłam antybiotyk bo ileż można tak wegetować w lecie?
Dzisiaj zdecydowanie lepiej. Podobno słoneczna pogoda idzie

W sobotę powycinałam kwiaty funkii. Pewnie komuś narażę się tym stwierdzeniem, ale denerwują mnie. Wprowadzają chaos na rabatach a dodatkowo śmiecą okrutnie. Opadające kwiaty przyklejają się do liści i mnie to drażni, że takie upstrzone są Mam nadzieję, że deszcz skutecznie pięknie zmył liście funkii.
Przed ścięciem zrobiłam kilka fotek. W zbliżeniu całkiem ładne są

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:33, 20 lip 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Najbardziej zauroczyły mnie te alejki z krzywymi drzewami, cudne. Cała reszta tez piekna i miło poogladac zarówno z wyjazdu jak i Twojego ogrodu.
Witaj Bogdziu! Jak miło Cię gościć Przyznam, że mi również bardzo spodobały się te klimatyczne alejki. Łatwo można było się w nich zgubić bo w całości stanowiły jakby labirynt wielu, krzyżujących się alejek. Niestety dwa razy zdarzyło mi się, że przypatrując się czemuś dokładnie czy fotografując znikła mi z oczu grupa i potem "odnaleźć" się wcale nie było tak łatwo

Niepozorny ale jakże wciąż jeszcze w ogrodzie cudnie pachnący wiciokrzew zostawiam

Ogród Małej Mi 2017 00:22, 20 lip 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jest problem, bo nie mam jak i kiedy bawić się w zbieranie siewek.. i jeszcze jakoś to przechować.. epoka rozsyłania tygodniowo po kilka paczek poszła w zapomnienie.. nie wyrabiam z niczym.
Jak się ogarnę to zapraszam po odbiór, ale teraz niczego nie obiecuję, bo i tak tego nie zrobię.. nie ma takiej opcji..

Jak je będziesz wyrywać to do jakiego dołka razem zakop i tyle i niech czekają
Dwa ogrody 00:21, 20 lip 2018

Do góry
Mira Oczywiście że i kolor ok, i wysokość.
W pochmurny dzień, kolor chyba wierny

Moja działka na Dębowym Lesie 00:17, 20 lip 2018

Do góry
alis napisał(a)
Aniu, piękne jeżówki masz, spotkanko widać udane.
Aga ma rację, w różnorodności odmian wiedziesz prym

Tak Alu niepotkanie była mega udane.
Halinka jest niesamowicie ciepłą, otwartą osobą.
Rozawiałyśy , jakbyśmy się ileś lat znały.A nie pierwszy raz na żywo
Dziękuję,Ty też masz cudne jeżówki, i te okazale hortensje.I te trawy.Pięknie asz to zestawione,Podziwiam
Pry w różnorodności ??
Oj lubię rózne i dużo i kolorowo

Małymi krokami-Ogród Wioli 00:13, 20 lip 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Posadzone...wiem,że za ciasno,ale liczę na sukcesywne uszczykiwanie na sadzonki

Super wyszło.
Wiolu, co tu masz za drzewo?
Moje małe wielkie marzenie 00:07, 20 lip 2018

Do góry
alis napisał(a)
A tymczasem hortensje wzbudzają mój zachwyt

Piękne, podobne zestawienie jak u mnie
Moja działka na Dębowym Lesie 00:07, 20 lip 2018

Do góry
agapant napisał(a)
Nadrobiłam, dalie powalają. Ciebie w ilościach odmian nikt nie dogoni. Masz bajecznie spotkanie super. Zapraszam do siebie.

Agnieszko, witaj!!
Oj, taka jestem szalona ,że dużo mam.?
co zrobić jak się dużo podoba
Oj maja też dziewczyny różności i duzo
Ja kocham różne rośliny, odmiany itp.
Dziękuję za miłe słowa.
Tak, spotkanie było bardzo udane.Zaproszenie przyjmuję, Na kiedy ??

Rudbekie

Hortka Pinky Winky z rudbekiami

Kwiaty we włosach 00:06, 20 lip 2018

Do góry
No tak ostrogowiec.Beczka jeszcze w garażu, może jutro ją zamontujemy.
Przed chwilą wróciłam do domu, cały wieczór przesiedzieliśmy w altanie,świerszcze dawały koncert.

Ogród Małej Mi 2017 23:59, 19 lip 2018

Do góry
chelll napisał(a)
Ania, a co Ty tam pielisz. U Ciebie widziałam tylko siewki, chwastów zero, dlatego sadźca wyrwałaś
Pięknie i kwitnąco u Ciebie, ze nie wiadomo na co patrzeć.
Zrób , proszę, w wolnej chwili zdjęcie hortensji kosmatej. Koleżanka ją u Ciebie widziała i szuka juz sadzonek. Ja sobie jej nie przypominam Każda z nas widziała różne rzeczy u Ciebie Pozdrawiam!

Dzięki Justynie, bo przesłała mi linka do programu obejrzałam Twój ogród Niestety nie oglądam telewizora.. masz pięknie.. i tak jak ja sobie w końcu zrobię. duże palmy , mało gatunków.. łatwiej ogarniać

Pięknie proszę Pani u Pani

Koło na rondzie czym podsadzone, bo było dużo dyskusji i zostało się tak skromnie.. ale to późna jesień już była..szkoda.. ciutke za późno byli.. co nie zmienia faktu że było pięknie

Byłam z dziećmi na placu zabaw w mieście i tam są takie fajne nasadzenia .. komórką fotkę strzeliłam, bo muszę poszukać co tam rosło Było tak w Twoim stylu

Mam na telefonie może zaraz poszukam i wrzucę.. i uciekam spać ..
Moja działka na Dębowym Lesie 23:55, 19 lip 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Super spotkanko Fajnie Was widzieć dziewczyny

Dalie to wesołe pomponiki

Spotkanie, było mega fajne . Chciałoby się dłużej...
Ewuś, dziękuje

Dalie się rozkręcaj.I inne też
Clematis Tajga jeszcze dwoma kwiatkami kwitnie

Ogród Małej Mi 2017 23:55, 19 lip 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu ja nadwyżkę siewek przyjmę z radością w łąkę moją

Jest problem, bo nie mam jak i kiedy bawić się w zbieranie siewek.. i jeszcze jakoś to przechować.. epoka rozsyłania tygodniowo po kilka paczek poszła w zapomnienie.. nie wyrabiam z niczym.
Jak się ogarnę to zapraszam po odbiór, ale teraz niczego nie obiecuję, bo i tak tego nie zrobię.. nie ma takiej opcji..

Ogród Małej Mi 2017 23:50, 19 lip 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, uwielbiam twoje jeżówki. Podsadziłaś je elatą?

Nie.. to Little Boy (chyba i Moudry.. seledynowa bo ma bardzo , bardzo sucho..i z tego powodu tez mniejsza niż normalnie. Dzięki temu moje jeżówki widać.. a nie są takie małe, bo prawie jak ja

LeŚnicZaNka 23:49, 19 lip 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Oszalałam na punkcie tych jeżówek. Chciałam kupić takie same, ale nie było. Kupiłam Tomato Soup, ale nie są tak ogniście czerwone jak Twoje.
Trudno - polowania ciąg dalszy
Ogród Małej Mi 2017 23:45, 19 lip 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie też pada często i grzyb szaleje.Nawet na surfiniach jest. Teraz wszystko leży jedno na drugim bo ciężkie, więc tak jak piszesz strasznie to wygląda,pryskać nie ma jakNie da się zmiksować tej pogody coby wszędzie było fajnie. Buziaki i nie daj się rozłożyć.

Wczoraj chociaż kilka jeżówek podparłam.. reszta naleśniki
Dwa ogrody 23:45, 19 lip 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Czytam o porządkach - jakbym swoje myśli słyszała: czego ja to nie mam!

Dalie masz cu-do-wne!

Ewo, na szczęście przestaje padać, ale porządki jeszcze będą, a przy okazji znalazłam to i owo, o czym zupełnie zapomniałam Wolałabym jednak dłubanie w ogrodzie.
Nie wszystkie dalie rosną jak należy, ale czekam z ciekawością na tę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies