Od zeszłego sezonu zaczęłam szukać w ogrodzie bardziej eksponowanego miejsca dla cieplejszych kolorów. Czasem mi się gryzie z różowym, ale czasem ładnie zagra. Obserwuję.
Przegorzan- żeby on chciał dłużej mieć taką formę. Niestety, trzeba trzymać rękę na pulsie, bo błyskawicznie się rozsiewa, jeśli nie zetnie się w porę łodyg.
Na tyłach rabat dobrze się sprawdza.
Zacznij od "Lesia". Potem weź na tapetę Tereskę i Okrętkę "Zwyczajne życie", "Większy kawałek świata", a potem "Całe zdanie nieboszczyka".
Nie wiem, czy to ważne, ale jakoś zjawiasz się u mnie w chwilach bezsenności swej.
Wątek- remedium na koszmary senne?
Modernizowałam jesienią rondo. Wymyśliłam tam sobie połączenie traw, rozchodników białych jeżówek i żółtych rudbekii. W środku rośnie klon strzępiastokory. Jeszcze malutki, bo przesadzany. Pomysł nie do końca się udał. Miskanty ledwie przeżyły zimę. W białych jeżówkach znalazły się różowe. Z okna kuchennego wygląda to nieźle, ale te różowe mi tam przeszkadzają wizualnie. Musze je jakoś wyłuskać z tego miejsca. Ciekawa jestem jak rudbekie będą współgrały z dojrzałym rozchodnikiem (będzie różowieć).
widoki z boku
Świadomie się "wykluczam cyfrowo" z niektórych obszarów. Telefon służy mi tylko do krótkiego odbierania i przekazywania wiadomości. Rzadko go mam pod ręką.
Zniechęciłam się do niego pod koniec lat 80, kiedy to miał wielkość cegłówki. Jakiś jegomość siedział w pobliżu mnie podczas oglądania zachodu słońca nad morzem (obcy jegomość). Zadzwoniło i on służbową nowomową zakłócał mi odbiór wrażeń.
Jegomościa nie mogłam znielubić, więc padło na telefon.
Elu beczka na pewno się przyda i to jest dobry zakup.
Greg najpierw jest rozchodnik, krwawnica,jeżówki i na końcu krzewuszka.
Beczki jeszcze nie podłączyliśmy, brakło czasu. U nas dziś z przerwami padało 3 razy.Teraz niedawno jeszcze siąpiło.
Zmiany u mnie na rabatach.
Tutaj rosła jeszcze przedwczoraj pysznogłówka.
Aniu z tylu trawa od Ciebie.
tutaj z drugiej strony
i rabata w cegle połowa jeszcze pusta, posadziłam clematisa i hortensję
Kasiu, gapię się i gapię na te Twoje kulki już chyba z godzinę. Tak jak Ewa napisała, one na razie są malutkie, ale kiedyś będą sporo większe a rabata nie jest wielka.
Nie wiem, takie coś mi się narysowało, dałabym chyba tylko trzy po jakby po linii łuku. Wybacz jakość rysunku, ale że ja w ogóle coś narysowałam, to jest osiągnięcie na miarę zdobycia kosmosu
O tak spotkanie było extra.Z przemierzłą Halinką
I oczywiście mam , am, mam trawki !!
Tak teraz jest mega piękny czas w ogrodzie.Dużo kwitnie liliowców, lilii, jeżówek, jeszcze róże, horki też zaczynają i dalie i mieczyki inne rózne
Floksy i lilie teraz pachną obłędnie.Uwielbiam te zapachy
Do rozważenia:
Bez czarny Black Tower (czarnolistny, kwitnie na różowo)
Berberys Ereckta- liść zielony,wcześnie startuje, przepięknie się przebarwia jesienią
świdosliwa Lamarca Obelisk- kwitnie białymi kwiatkami, ma jadalne owoce, pięknie się przebarwia
U mnie dość wąsko rosną ketmie