Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakręcony ogród 14:11, 11 wrz 2018

Do góry
Ale pomysłowe cudo tak przy ścieżce widok z zakrętem . Fajna deska ja mam ostatnio na punkcie desek w ogrodzie świra chciałabym mieć wszędzie takie ścieżki i tarasy. Kiedy Ci tak wszystko poroslo ?

Pomoc w rozplanowaniu terenem 14:05, 11 wrz 2018

Do góry
Przeprasza myślałem że wstawiłem wymiary jak wspomniałem wcześniej 9m x 38m

Lawendowy zawrót głowy 14:00, 11 wrz 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Dawno u Ciebie byłam i zapomniałam jak tu pięknie Każdy Twój ogrodowy salon dopieszczony do ostatniego źdźbła, listka, kwiatka Cuudnie.

Dorotko ściskam ....Moje pokoje ogrodowe awansowały na salony fiu fiu . Dziękuję to miłe . Pozdrawiam serdecznie buxiol.

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 13:59, 11 wrz 2018

Do góry
A co do tylu, to hmm, zmierzylysmy z corka ogrod w weekend. Tyle ze przelanie tego na papier to wieksza sprawa, ale dzielnie probuje! Mierzac po kolei (od rabaty do rabaty) zgubilam dwa metry dlugosci (w porownaniu do zmierzenia od poczatku do konca)
Pokaze Wam, w troche ladniejszym swietle, co u mnie rosnie z tylu. Przy samym domu po prawej panuje wieczny cien. Slonca tam nie ma nigdy o zadnej porze roku. Rosna glownie paprocie, hosty i hortensje ogrodowa o czarnych lodygach i limelight, ktora miala byc annabelle. Hortki rosna na koncu rabaty, wiec dostaja juz troche slonca.
tam jest tez moja ulupiona fuksja, ktora kwitnie drobnymi kwiatami na bialo, ale oberwala mocno ostatniej zimy i wymarzla do samego dolu, i dopiero zaczyna kwitnac.
na rabacie rownoleglej jest juz wieksze zroznicowanie, bo tam daja rade zurawki i trawki. Hortka miala byc biala, wyszla rozowa, ale bedzie wymieniana.
Najpierw kolo patio za domem.
Małymi kroczkami do celu... 13:57, 11 wrz 2018

Do góry
Pogoda u nas dzisiaj zmienna, świeci słońce, za chwilę wieje zimny wiatr, a za chwilę znów słońce przytargałam dzisiaj od babci z działki taką oto dynie, ledwo ją uniosłam, ale jak ją zobaczyłam musiała być moja

I jeszcze w B. zakupiłam takie domki, kasztany nazbierał mi mąż w pracy

I tyle z dekoracji jesiennych tarasu, więcej nie mam już gdzie dać
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:53, 11 wrz 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poniżej jest ta dalia, o której mówiłam, że wielka czapa i bordowa aksamitnie

Bardzo dekoracyjna i taka wesoła.
Mam i ja swoją "czapkę" w podobnym kolorze, może ciemniejsza, trudno tak z fotki ocenić, kolor jak róża Astrid Grafin von Hardenberg, którą zdominowała. Posiada jednak grzecznie ułożone płatki, ale jest to najwyższa dalia u mnie, to jej zaleta.

Droga do spełnienia 13:52, 11 wrz 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
kilka zaległych i bierzących fotek dla Was choć ogólnie to odgrzewane kotlety

Przyszła i powyzywala jak to pięknie a tutaj busz kolor i świetne zestawienia. Pochłonęłam foty bardzo się u Ciebie zmieniło. Pieknie jest . Takie masz wielkie plamy i rozmach w nasadzeniach ❤
Z Pszenicznej ... 13:48, 11 wrz 2018

Do góry
Hortki już różowieją piękne są w takiej masie, 3 lata wystarczyły bym była nimi zachwycona

Bylinowa wciąż jeszcze w kolorach, floksy po przycięciu kwitną ponownie

na koniec rdest z prosem - udany duet

Małymi kroczkami do celu... 13:47, 11 wrz 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Paula
jest moc w twoim ogrodzie
pięknie
zbożowe zdjęci a cudne
tulipanów jeszcze nie zakupiłam... pffff

Dzięki Kamilka :* sama nawet nie wiedziałam,że zboże może tak pięknie wyglądać nie kupiłaś jeszcze żadnych tulipanów? Oj to niedobrze wybór już niewielki :/ dzisiaj byłam w 3 B. i udało mi się kupić jeszcze takie

Pójdą one na rabate przy kojcu psa, tylko coś mnie natchnienie dzisiaj opuściło na ogród
Z Pszenicznej ... 13:47, 11 wrz 2018

Do góry
Dziewczęta dziękuję za dobre słowa...

zapraszam do warzywnika

malinki zrywam codziennie

papryka gotowa już na leczo

reszcie też nic nie brakuje

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 13:36, 11 wrz 2018

Do góry
Mary, zobacz jak sie rozrosloAle ciagle jest jeszcze duzo miejsca i spokojnie zmiesci sie nawet macrokarpa, przy zywoplocie mam duzy goly placek.
szpalerek z pomponelli bedzie pod oknem, i chyba dosadze po prostu kilka leonardow i madam, bez larisy.
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 13:28, 11 wrz 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wpadłam tylko na chwilkę, jeszcze nie doczytałam wszystkiego ale słowo "epicki burdel" zastąpiłabym słowem "liryczny ..." - mały ale dający egzotyczne możliwości (pittosporum - najbardziej angielska roślina dla mnie) mimo pierzynek śniegowych czasami.

Pszczolko, dzieki ze wpadlas. Liryczny, moze to i wlasciwe slowo
Moja corka namietnie uzywa slowa epicki, po angielsku i po polsku. To slowo chyba zastapilo mega popularne 'cool'.

Pittosporum jest piekne, i sa tak rozne! Ale dopiero tutaj zobaczylam pierwszy raz to niebieskosrebrne u sasiadow w dole ulicy. Tak nam sie spodobalo, ze sie odwazylismy zapukac do drzwi i zapytac Nie wiedzieli nawet, ze to pittosporum
Droga dedukcji ustalilam, ze to chyba wrinkled blue, i takie kupilam
niedawno zostalo przyciete formujaco, bo do tej pory tylko przycinalam pojedyncze galazki. A zima w tym roku troche przemarzlo. Ale za to rosnie naprawde duze i ekspresowo.
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 13:19, 11 wrz 2018

Do góry
W przedogrodku mam tez dwie santoliny, czyli wloska/bawelniana lawenda
Male, ale w koncu zlapaly wiatr w zagle i sie zadomowily. Sprobowalam, bo jedna z dalszych sasiadek ma te srebrnoniebieska, i w dodatku w cieniu, ogromna rzecz jasna. Moje to jeszcze malenstwa, ciagle musze czysca ograniczac, by ich nie pozeral
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 13:13, 11 wrz 2018

Do góry
Mary napisał(a)

Cześć Poppy
Zobaczyłam powyższe zdjęcie i nie mogłam się powstrzymać. Wysadziłam Ci kilka roślin i wyszło coś takiego.

Marysiu, dziekuje.
To akurat stare zdjecie, teraz golej ziemi tam nie widac Rozroslo sie wszystko w koncu. Probowalam dodac tam rozne rosliny z duzymi liscmi, by byl jakis kontrast, ale nic za bardzo nie daje rady. Nawet elephant ears, czyli tak jak starsi lokalesi nazywaja bergenie, ktore sa bardzo popularne w mojej okolicy. Mam kilka, rosna marnie, nie rozrastaja sie za bardzo, a te same z tylu ogrodu calkiem porzadnie sie rozprzestrzenily.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:08, 11 wrz 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Ulalaaa, ależ piękna kompozycja i ten murek w tle, miodzio
Pszczelarnia 13:06, 11 wrz 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A gdzie znalazłaś Mutabilis? Ja jeszcze szukam Complicaty.

A gdzie te krzaki rosną?

A ogród swój pokażesz? - zajrzę zza drzew.

PSzczolko, ogrodek malutki mam w uk, wiec Mutabilis w kilku sklepach da sie kupic, raczej on line, lokalnie nie widzialam, ani w zadnym innym ogrodniczym. Moja ma przyjsc pod koniec listopada od Sarah Raven.
Complicata tez fajna.
Generalnie moj ogrod malo sie nadaje do pokazywania, chociaz czasasami miewam przelotne okresy zadowolenia Raczej fragmentaryczne niz ogolnoogrodowe
za to w lokalnym parku podziwiam zawsze te roze, staruszka, mocno zdrewniala i ogromna! Niby wole Jacqueline Du Pre, ale ta bez nazwy ciagle mnie rozwala na lopatki.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:38, 11 wrz 2018

Do góry
Na lewo

i na prawo

i zejście do rowu

z drugiej strony brakło nam 6 szt ażuru, jak dokupimy to się dokończy
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:36, 11 wrz 2018

Do góry
Widok na ogród z podwórka

i w przeciwnym kierunku

i widać jaka trawa na tym mule się odbudowała, tuż po koszeniu fotka, gęsty zielony dywan, chyba najładniejsza w tym roku, ale rośnie w oczach
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:19, 11 wrz 2018

Do góry

zostało mi kamyka i chyba z drugiej strony tak trochę tą szmatę przypruszę nim, dociśnie mocniej i ciut ukryje

schody też zasypałam kamykiem, pewnie zamuli, ale na razie wyrównało i nikt nogi nie skręci jak w dziurę wpadnie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:12, 11 wrz 2018

Do góry
Wczoraj trochę przy rowie sama podziałam

Doszły obwódki z połówek stempli, na razie tylko ułożyłam, a Em chyba ciut w ziemię wpuści, żeby trzymało szmatę i nie zatrzymywało na rabacie mułu

dosypałam kamyki do końca i dołożyłam słupków, tu już lina fajnie się uciągła , dosadzone też miodunki, a między nimi będą hosty

Z drugiej strony zrobiłam tak samo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies