Kasiu uwielbiam u ciebie tę spokojną zieleń,nieco tylko rozjaśnioną kwiatami...Coraz bardziej chcę tak u siebie
No widzisz jak tu pasuje, ależ się cieszę, że trafiła w tak piękny ogród Zobaczysz jak się rozrośnie, lekki półcień będzie dla niej idealny. Poza tym lepszej aury na przesadzenie nie mogłyśmy wybrać, teraz pięknie ją podleje. To obok to zwykły dereń czy pagodowy?
Widziałam twój nowy hortensjowy nabytek Wiesz , że ja tez od wczoraj dumam na 3 sztukami strong anabelle. Nie chciałam ich ponieważ lubią się pokładać pod ciężarem kwiatów, ale to też ma swój urok i nawet zaczyna mi się podobać.
To się nazywa profesjonalista w ogrodzie Pełne przygotowanie, obłędnie wyglądasz Już na sam twój widok powinna paść ze strachu ta nieszczęsna ćma i jej szeregowe gąsienice
W planach na jesień mam zdobycie kilku takich pni z dziurami, chcę tam uprawiać paprocie, będą miały cień od żywopłotu i towarzystwo zwykłej paproci
to skalnica cienista, rosła na słońcu i była marna, żal mi było wyrzucić, dałam w mało widoczne miejsce i proszę
zakwitł ostropest, poprosiłam, żeby nie rósł wysoki i chyba posłuchał?
taka jest teraz skalnica długolistna, ale jeszcze nie kwitnie
Już wsponinałam wcześniej, ale na dowód wrzucę zdjęcia - miałam nie malować góry kominka a pomalowałam... Kobieta zmienną jest Nie wiem jak wam, ale mi się podoba. Przynajmniej widać dodatki na półce. reszta malowania musi zaczekać na poprawę aury, dziś istne oberwanie chmury. Niech popada, rośliny bardzo potrzebują deszczu. Szkoda mi tylko hortensji, leżą bidule na ziemi.
Elu, za każdym razem mówię dość, nawet biorę mało pieniędzy, a i tak na coś wystarczy. Miło mi, że podobają Ci się moje cudeńka, coś jeszcze się znajdzie
jeszcze taki rojnikowiec
moje jasne żurawki, rosły z ciemnymi, ale na słońcu nie dawały rady i trafiły tu
te zielone liście za nimi to ułudka wiosenna, tak kwitnie, mam w trzech miejscach, na słońcu też i daje radę
mam taki świerk płożący, źle wyglądał na ziemi, więc dostał " doniczkę " z pnia z dziurą na wylot i się ukorzenił w ziemi