Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 10:06, 22 cze 2014

Do góry
Nie wiem ile Ania spędziła godzin w ogrodzie, by doprowadzić go do takiego stanu - bo prezentuje się świetnie w każdym obiektywie Pozdrawiam zlotowiczów - i wyję do komputera, bo miałem tam być Ale kiedyś trafię
Ogród do kwadratu 22:57, 21 cze 2014

Do góry
Ja szałwie przycinam jak kończy kwitnienie - czyli teraz właściwie Właściwie tnę sam kwiatostan - może z jedną parą liści. Wtedy ona dość szybko wypuszcza pędy boczne - nie są tak długie jak te pierwsze, ale jest ich dużo
Co się stało kwiatom ... 22:53, 21 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Munstead Wood wygląda bosko - coś mnie w tym roku ciągnie do purpurowych roślin

Nic o niej nie wiem, tylko to że pięknie pachnie, i to że to Austinka wiadomo piękno samo w sobie, może zachwyci w przyszłym roku, bo teraz to jeszcze maleństwo.
Co się stało kwiatom ... 22:44, 21 cze 2014

Do góry
Munstead Wood wygląda bosko - coś mnie w tym roku ciągnie do purpurowych roślin
Szmaragdowy Zakątek 22:42, 21 cze 2014

Do góry
Hmmm - ale smakowitości
Ale co do host... zajrzyj do ogrodu goniak - bo być może to u niej właśnie byłaś
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:27, 21 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Te nożyce to same tną Jakby bukszpany miały nogi to by się w kolejce ustawiały, żeby je Bentleyem wyczesać

moje mają mam ich trochę.Pozdrawiam cieplutko.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:24, 21 cze 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Super dzięki za wiadomość, mam nożyce J .Bentleya ?dobrze napisałam ?od Danusi.
Trzymam kciuki, będzie dobrze,

Te nożyce to same tną Jakby bukszpany miały nogi to by się w kolejce ustawiały, żeby je Bentleyem wyczesać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:23, 21 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

u mnie hosta z Carex aurea, świetnie daje radę w półcieniu (oczywiście uwzglądniając moje nikłe doświadczenie)

Idealnie wybrałaś miejsce Że o roślinach nie wspomnę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:21, 21 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Podziwiam zdjęcia i wytrwalłość, ale poszalejesz ogrodowo po egzaminach!

Przez te dwa dni między egzaminami, a wynikami chyba do góry nogami cały ogród przewrócę Idę dalej robić testy...Jeszcze żadnej setki nie ustrzeliłem, ale za każdym razem bliżej niż dalej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:17, 21 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Tniemy! Wczoraj nawet ciachłem mini kulkę nożycami do trawy - wyszła, ale kupię sobie jednak nożyce fiskarsa po egzaminach i będę ciąć resztę

Super dzięki za wiadomość, mam nożyce J .Bentleya ?dobrze napisałam ?od Danusi.
Trzymam kciuki, będzie dobrze,
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:16, 21 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Danusiu - to połączenie zgapiłem z jednego z ogrodów angielskich Tylko hakone rośnie powoli... Chyba znów je podzielę, bo wydaje mi się, że wtedy rośnie szybciej...

u mnie hosta z Carex aurea, świetnie daje radę w półcieniu (oczywiście uwzglądniając moje nikłe doświadczenie)
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:11, 21 cze 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Sebek mam pytanie czy można przycinać już buksy?

Tniemy! Wczoraj nawet ciachłem mini kulkę nożycami do trawy - wyszła, ale kupię sobie jednak nożyce fiskarsa po egzaminach i będę ciąć resztę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:10, 21 cze 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
Widzisz ile osób do ciebie zagląda Ostatnio śniło mi się, że maturę z matmy zdawałam, a to było pare lat temu. Na studiach się człowiek uodparnia.
Mam pytanie co za trawa rośnie przy liliach i ostróżkach? Szukam czegoś między róże

To turzyca palmowa - jest wysoka, rośnie szybko, ale od dołu nie wygląda ładnie, bo szybko się starzeje - u mnie maskują je bodziszki Do róż poleciłbym niskie trawy, ostróżki, przywrotnik, szałwię, lawendę, bodziszki, orliki, kocimiętkę - ale tą turzycę nie bardzo...
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:51, 21 cze 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Aniu , pod drzewo dałabym hosty. Podobnie jak Sebek - na pewno zdjełabym tą darń do samej kostki. Co do reszty roślin to sama nie wiem. Chodzi mi po glowie rabata rododendronowo- hortensjowa. U siebie będę robić taką pod murem ceglastym . Posadzę 5 rodków i pomiedzy nimi , ale lekko za nimi posadze szpaler Anabelek . Póki rodki nie urosna to może te Anabelki sie bedą mialy o co oprzeć. a po kilku latach zawsze można im zrobić eksmisję . Kwitnienie o różnych porach roku , może nie będzie to głupi pomysł.
A u ciebie może limki - krzewy sa ładne nawet jesli jeszcze nie kwitna. Tylko wiosną łyso by bylo .

Aguś - o darni już pisałam. Hosty pod drzewem to różnie mówią ale posadziłam na próbę - w dobrej ziemi i z hydrożelem Powiem Ci że mnie też chodzi po głowie rabata rodkowo-hortensjowa ale ona miała być w innym miejscu... taka typowo rh i hortki... Już ją nawet planowałam, ale nie mam czasu ani sił, żeby tyle na raz robić więc zostawiłam to na przyszły rok... dlatego tutaj nie myślałam o większej ilości rh czy nawet azalii bo po co mi dwie podobne rabaty... To kwitnienie o różnych porach roku jednak to jest fajna sprawa i tak chciałabym coś wymyślic.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:48, 21 cze 2014

Do góry
Sebek mam pytanie czy można przycinać już buksy?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:28, 21 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Tylko księcia i księżniczki brak Bo za potfffora mogę robić ja albo piesa

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:26, 21 cze 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Jak w bajce...kolorki obłęd

Tylko księcia i księżniczki brak Bo za potfffora mogę robić ja albo piesa
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:24, 21 cze 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Ja tyż twierdzę że bylinowa piękna trzymam kciuki

Jeszcze nie dziękuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:23, 21 cze 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Podoba mi się twoja bylinowa rabata.

Nieskromnie powiem, że mi też A będzie lepiej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:22, 21 cze 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
A w jakich odstępach od siebie je sadziłeś ? i czy pomiędzy bukszpanem czy przed ?
Muszę sobie wyliczyć ile potrzebuję szt.

A może zaproponowałbyś Sebku coś innego.. bo kora nie specjalinie mi tam pasuje .
dodaję zdjęcie :

W sumie pasuje tam - fajnie by rozjaśniła to miejsce i kontrastowałaby z lawendą korę zdejmij, bo ona lepiej bez niej rośnie - oczywiście tojeść lubi mokro - u Danusi w stawie rośnie Przed bukszpanami nasadziłem u siebie tyle ile jej dostałem, a nie było jej jakoś dużo chyba... Zależy to od wielkości sadzonek i od tego ile chcesz czekać Dość duże sadzonki posadzone co 40-50 cm w ciągu 2 sezonów powinny utworzyć zwarty dywanik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies