Cisy są to hicksii na żywopłot, rabata przygotowana na niego to 1,20m. Chciałabym prowadzić żywopłot na dużo węższy w przyszłości oczywiście
Sama rabata jest od strony wschodniej. Od godziny 13 zaczyna się pełne słońce. Aby kolorystycznie ożywić cisy chciałam podsadzić trawą hakonechloa lub rozplenicę japońską i właśnie hortensje limelight. Pokażę na załączniku o co mi chodzi. Są tam w planie dwa takie prostokąty z cisów. Ogród jest minimalistyczny. Brzoza już tam rośnie.
Cześć Asiu
moje hortensje też jakoś mało zdecydowane w tym roku
Poczytalam o grackach...też miałam pomylone.
Nad jeziorem część miałam swoich i dostałam jeszcze dużą kępę od Aleex. Podzieliłam i posadziłam przed domkiem i jesienią ubiegłego roku od razu widać było które to te moje oszukane... Dziadostwo w tych szkółkach.
Dziś na szybko tylko krótka informacja W dniu wczorajszym udało się dokończyć staw Bo w nocy spadł niezły deszcz. Ale dzisiaj to tylko "wygłaszczemy" teren wokół.
Na kursie gościliśmy ekipę Mai w ogrodzie, więc sporo będzie można zobaczyć.
Moja kolekcja doczekała się nawet kamery
fajnie jak już tak robota na czysto idzie bardzo jestem ciekawa finału ... i mówisz, że płyty pod płytami ehhh te niespodzianki.
Polinka ja chyba się zdecyduje na Wróblewskiego,te co mi polecałaś mówi, że zostają mu tylko sadzonki takie ledwo 20 cm - ale jeszcze się waham do poniedziałku daje sobie czas na decyzję te niskie cisy masz posadzone w zamian za żywopłot z bukszpanów