Oj, to smutne.. ale takie to jest życie.
Furtka do mojego ogrodu jest dla ciebie zawsze otwarta
Tak właśnie chcę zrobić z tą jeżówką.Nakryję ją na zimę liśćmi jeszcze.Tak tak po mrozach.To będzie taki test,czy warto jeszcze na jesieni je kupować
Bo my Anie dwie z Chełma( a poznałyśmy się dzięki Ogrodowisku ) i mamy z sobą kontakt,Także gdybyś kiedyś przyjechała tutaj, to czekają na ciebie dwa ogrody
Zycie wiem, wiem razie się swoim scenariuszem.
Życzę siły na nie i te wszystkie rzeczy.I dziękuję za wirtualne odwiedziny.:0
A my , ja mogę być w twoim pięknym ogrodzie
Dorotko,miło,że Ci się podobają moje dekoracje
To okienko to kupiona gotowa ramka,kupiłam taka z surowego drewna i pomalowałam.Ostatnio robiła za okienko na grillu
Moją inspiracją było okienko zrobione z gałązek,ale szybciej było wykorzystać gotoweWłaśnie też mam problem z tymi wolnymi chwilamiJakoś tak obroty mi spadły...czy coś w tym rodzaju
Karolinko witaj !
I ja mam swoje dynie i lubię dekoracje z nimi i dania z nimi
Hmmm swoje oszczędzasz,, ale w końcu chyba skonsumujesz ??
Będą pyszniejsze zobaczysz.Ale na razie niech ciebie pocieszą
Ja coraz jakaś wezmę do jedzenia albo komuś.Ale ich trochę było i troszkę zostało
Twoje wyglądają też pięknie Dekoracja suuper!!
Aniu,dziękuję za pochwałyLubię wszelkie dekoracje ,tylko na zrobienie ich zawsze brakuje czasu
Dobrze wiedzieć o takiej szkółce...
Jeżówek nigdy za dużoJa pewnie w przyszłym roku jeszcze jakieś kupię.
A moje dyńki te jadalne za wielkie nie urosły...ale wystarczyTakich dużych pomarańczowych nie mam.
Dziękuję Halinko,To był żytni chlebek z dodatkami na zakwasie
dziękuję również za te słowa pochwały.
Gdyby nie było ślicznego ogrodu i pięknych roślin to i na fotografiach tego nie wyczarowałabym
I ja dziękuję,że mogę mieć taką przyjaciółkę ogrodową.
I za wszystko
Kolo lampy rośnie trawka od ciebie Dziękuję Halinko
Zobacz moja hortensja Kyushu - jest jasna, nie czerwieniej, nie różowiej .
Twoja jest jakaś inna odmiana.
Chętnie poznam wasze zdanie
1. Rabata przy domu i dalej chodnik
2. Tylko chodnik bez rabaty
A to jeszcze czeka do posadzenia plus trochę łyse tuje, mam nadzieję, że w nowym miejscu się zregenerują aa i cebulki
Ja nie mam jeszcze swojego wątku. Tzn. podjęłam pierwszą próbę i założyłam wątek ale potem poprosiłam o zamknięcie . Taki tchórz ze mnie .
Za to oglądam Wasze (w tym Twój) piękne ogrody i czasem coś zgapię .
U Ciebie jestem zauroczona zawilcami z trawą Red baron. Chętnie bym wkomponowała coś takiego u mnie na skarpie, którą będę robić na wiosnę. A zima jest dłuuuuuga więc mam dużo czasu do namysłu.
Borówka ma mieć mokro i kwaśno a najlepiej 3 krzaki posadzić po kole -tak lubią korzenie.
Szukam porzeczek kolumnowych chyba agrest tez jest ale nie wiem gdzie.
Widziałam takie - to może by Ci odpowiadało do małej przestrzeni -
Witam serdecznie
chciałabym dosadzić drzewo na rabatę pod oknem kuchennym.
Wydaje mi się, że w tym miejscu jest zbyt płasko.
Myślałam o grabie, buku lub klonie.
Widziałam w kilku ogrodach na ogrodowisku buki bądź graby przycięte w takie ażurowe ala bonsai, bardzo mi się to podoba, ale nie wiem czy tutaj by pasowało.
Czy może jednak forma kolumnowa?
Wiem jedno napewno nie przemawiają do mnie drzewa o czerwonych czy bordowych liściach, zdecydowanie wolę zielone. W Niedalekiej odległości rosną brzozy i sosny.
Doradźcie coś dobre duszyczki
Effka choiny szybko rosna mam ich kilkanascie to wiem. Lubia wilgotna glebe. Co ile masz je zamiar sadzic. Odsun od muru co najmnie ok 1 metra. Teraz sa małe, ale za 3 lata juz beda duze. Dobrze jest je przycinac aby byly geste.
Trawniczek masz piekny. Ile dalas za deba. Chce porownac bo moje kosztowaly 180 zl za szt.