AniaŁadnie to powiedziałaś IwonkaDziękuję, pozdrawiam Agnieska Będą ale troszkę mniej Sebek Miło mi, i witam Cię w moim ogrodzie, zaglądaj jak masz ochotę, mieszkasz w okolicy Krakowa? AsiaPozdrawiam Cię cieplutko
Robię ciasteczka owsiane z Twojego przepisu, dziękuję za inspirację kulinarną
Wszystkich sebuśkam, pozdrawiam, buziam i tulam - kto co woli U nas dzisiaj ponuro i dość zimno, ale nie pada - nie lubię takiej niezdecydowanej pogody... Niech pada lub świeci słońce - albo jedno i drugie jak wczoraj
Sebciu kochany jesteś, dzięki za cenne dygersyjki, kcesz mi rozwalić rabatę piorunami
Nowoczesne ogrody bardzo mi się podobają u innych u Madżen i Gusiarz......przedogrodek powinien mieć bardziej lekko formalny charakter, ale nie same formy strzyżone, nie... tak jak piszesz byłby jak przylepek
Już posadziłam między cisami turzycę palmową, w nóżkach trzmielin Frosted Curls, cisy oczywiście podwiążę, ale dam i trochę swobody, bo zależy mi na tym, żeby się przyjęły, przesadzałam aż 1,5 m zielone kolumny....z 3 zrobić stożek...tej sztuki to ja nie umiem
Ja mam w sobie cząstkę z haosu i jestem roztrzepana, więc jak charakter wskazuje, ogród odzwierciedla duszę właściciela, więc o stylu się nie wypowiadam.....nie rabata nie będzie czystą geometrią, ale taką, gdzie mrówki będą się dobrze czuły i pszczółki przylecą
Na rabacie rosną też berberysy, dwie róże Fairy, i dzisiaj dosadzam turzyce morrowi zielone i Ace Dance, są malutkie, więc jeszcze nie złagodzą form bukszpanowych, za 3 lata tą lekkość na rabacie powinnam uzyskać, jak coś nie zakonweniuje, to się wymieni, jak masz jeszcze jakieś pomysły to wrzucaj na ruszt....albo wal jak w dym
Stipa jest moim marzeniem, więc ruszyłam z produkcją z nasion, kiedyś będzie i stipa na rabacie
Nie darzę jakąś szczególną sympatią róż, ale Twoje na tle nieba wyglądają przeuroczo A Dolina Kobylańska przepiękna - miło spędzić czas w takim miejscu